Tăriceanu se opune unei dezbateri publice pe tema eliminării taxelor, iniţiată de Iohannis

E.b. | 03.11.2016

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului, a declarat, miercuri, la Timişoara, că se opune dezbaterii publice pe care Klaus Iohannis vrea să o organizeze cu societatea civilă şi jurnaliştii pe tema eliminării celor 102 taxe.

Pe aceeași temă


 

Călin Popescu Tăriceanu, a afirma, după ce Klaus Iohannis a declarat că doreşte să organizeze o dezbatere pe tema legii prin care s-ar elimina taxa radio-tv înainte să o promulge, că i se pare ”nepotrivit să pui în discuţie un astfel de pachet de măsuri”, precizând că, în cazul în care preşedintele trimite legea la reexaminare, aceasta va fi votată ”fără nicio modificare”.

 

”Consultarea largă publică este foarte utilă, dar ea nu poate să se substituie dezbaterilor şi deciziilor din forul democratic, care este Parlamentul. Parlamentul a adoptat acest pachet şi din punctul nostru de vedere, ca liberali, cred că este un ansamblu de măsuri extrem de util şi binevenit. Ţările care au economii prospere sunt ţările care au un sistem fiscal mai lejer, mai uşor de administrat şi multe din taxele care sunt prevăzute a fi anulate, administrarea lor, costă mai mult decât veniturile pe care le aduc la buget. Aşa încât mi se pare nepotrivit ca să pui în discuţie un astfel de pachet de măsuri”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, miercuri, într-o conferinţă de presă la Timişoara, conform News.ro.

 

Preşedintele Senatului a adăugat că, în cazul în care preşedintele Klaus Iohannis va retrimite la reexaminare legea prin care s-ar elimina taxa radio-tv, aceasta va fi votată  din nou, fără vreo modificare.


”În cazul în care va trimite legea adoptată de Parlament la reexaminare, vă spun clar că legea va fi din nou votată, fără niciun fel de modificare, aşa cum a plecat de la Parlament. Vă garantez acest lucru. Indiferent dacă se întâmplă în actuala legislatură sau în legislatura viitoare. Nu am niciun fel de dubiu”, a declarat Tăriceanu.

 


Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că a primit foarte multe solicitări, din partea unor entităţi europene precum EBU, dar şi de la asociaţiile de jurnalişti, pentru a nu promulga legea prin care s-ar elimina taxa radio-tv şi doreşte să organizeze o dezbatere pe această temă înainte de a lua o decizie.


"Legea este în analiză şi aici cred că trebuie să discutăm un pic mai nuanţat. În principiu, e bine să se renunţe la unele taxe, este un lucru pe care şi eu l-am spus, că avem pur şi simplu prea multe taxe. Dar de aici până la o procedură de ultraurgenţă care nu permite nicio discuţie publică, nicio evaluare serioasă, este cale lungă", a spus Iohannis.


El a adăugat că despre majoritatea taxelor care ar fi eliminate prin această lege se poate discuta şi căuta soluţii pentru a se renunţa la ele, însă există o problemă mai mare în ceea ce priveşte taxa radio-tv.

Camera Deputaţilor a adoptat, în 25 octombrie, în unanimitate, în calitate de for decizional, proiectul de lege al PSD privind eliminarea unor taxe nefiscale, printre care şi cea Radio-TV.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22