”Son of Saul” a obținut un premiu pentru cel mai bun film străin

Fara Autor | 06.12.2015

2015-12-07

Pe aceeași temă

"Son of Saul", de László Nemes, cu actorul român Levente Molnár în distribuţie, a primit premiul pentru cel mai bun film străin la gala organizată sâmbătă de Boston Online Film Critics Association, informează hollywoodreporter.com, citat de Mediafax.

 

Propunerea Ungariei pentru o nominalizare la categoria cel mai bun film într-o limbă străină alta decât engleza la premiile Oscar 2016, "Saul Fia/ Son of Saul" este debutul în lungmetraj al regizorului maghiar László Nemes, distins cu marele premiu al juriului la gala de anul acesta a Festivalului de la Cannes.

 

Pelicula spune povestea a două zile din viaţa lui Saul Auslander (Géza Röhrig), un prizonier evreu din Ungaria forţat să lucreze pentru nazişti în camerele de gazare de la Auschwitz. Levente Molnár, angajat al Teatrului Maghiar de Stat din Cluj-Napoca, are un rol cheie în această peliculă: îl interpretează pe Abraham Warsawski, cel mai apropiat prieten al lui Saul, aflat alături de el în lagărul de concentrare.

 

În mod surprinzător, lungmetrajul SF "Mad Max: Drumul furiei/ Mad Max: Fury Road" a fost desemnat cel mai bun film al anului 2015 la gala Boston Online Film Critics Association.

Filmul "Mad Max: Drumul furiei", regizat de cineastul australian George Miller, o are în rolul principal feminin pe actriţa sud-africană Charlize Theron, care interpretează un lider rebel într-un viitor postapocaliptic. Filmul a generat cronici pozitive şi încasări de peste 376 de milioane de dolari pe plan mondial, dar nu era în niciun caz considerat un concurent cu şanse reale la premiile majore din acest an de la Hollywood, precum Globul de Aur şi Oscar. Potrivit The Hollywood Reporter, alegerea criticilor de film din Boston reprezintă o surpriză, care vine după o alta foarte recentă. Marţi, prestigioasa asociaţie newyorkeză National Board of Review (NBR) a desemnat "Mad Max" cel mai bun film al anului 2015.

 

"Mad Max" a mai primit din partea criticilor din Boston patru premii, pentru cea mai bună regie - George Miller, cea mai bună imagine - John Seale, cel mai bun montaj - Margaret Sixel şi cea mai bună coloană sonoră - Junkie XL.

 

La gala de sâmbătă, Michael B. Jordan a primit premiul pentru cel mai bun actor, pentru rolul din "Creed", în timp ce Saoirse Ronan a câştigat premiul pentru cea mai bună actriţă, pentru interpretarea din "Brooklyn".

 

De asemenea, Sylvester Stallone a primit premiul pentru cel mai bun rol secundar masculin, cel din "Creed", iar Kristen Stewart, trofeul pentru cel mai bun rol secundar feminin, pentru partitura din "Clouds of Sils Maria".

 

Filmul "Amy", de Asif Kapadia, despre Amy Winehouse, a câştigat premiul pentru cel mai bun documentar, iar "Spotlight" a primit premiul pentru cea mai bună distribuţie.

 

Totodată, Boston Online Film Critics Association a făcut public topul celor mai bune zece filme ale anului: 1. "Mad Max: Fury Road", de George Miller; 2. "Creed", de Ryan Coogler; 3. "Brooklyn", de John Crowley; 4. "Carol", de Todd Haynes; 5. "Spotlight", de Thomas McCarthy; 6. "Nori peste Sils Maria/ Clouds of Sils Maria", de Olivier Assayas; 7. "Podul spionilor/ Bridge of Spies", de Steven Spielberg; 8. "Marţianul/ The Martian", de Ridley Scott; 9. "Anomalisa", de Duke Johnson şi Charlie Kaufman; 10. "Tangerine", de Sean Baker.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22