Pe aceeași temă
"Premierul britanic a fost foarte ferm in ceea ce priveste viitorul Marii Britanii si Marea Britanie va respecta referendumul. Dl Cameron nu va incepe acest proces si va lasa aceasta chestiune noului prim-ministru in septembrie. Este clar ca nu vom avea o notificare din partea Marea Britanie pana in toamna acestui an si nu vom avea ce negocia...
Mesajul Romaniei: trebuie sa intram bine pregatiti in negocieri si noi vrem sa fim bine pregatiti, este nevoie de calm, rabdare, si multa luciditate. Nu trebuie sa intram emotional, ci pragmatici. In primul rand - pozitia romanilor care lucreaza si traiesc in Marea Britanie: am primit asigurari de la premierul Cameron, in numele Marii Britanii nu in nume personal, ca romanii vor putea sa ramana si vor putea sa munceasca si si-a cerut scuze pentru incidentele care au avut loc acolo, dar in afara de asta vrem sa negociem mai multe pozitii," a spus presedintele Iohannis, citat de Hotnews.
Presedintele Klaus Iohannis, cel care reprezinta Romania la acest Consiliu European, a declarat dupa votul pentru Brexit ca "Marea Britanie, dupa iesirea din UE, va ramane un partener foarte important pentru noi; nu va avea insa statut privilegiat in relatia cu UE. Este in acelasi timp foarte important pentru romani sa inteleaga ca in acest moment putem sa pastram calmul si nu e cazul sa ne ingrijoram peste masura… Impactul Brexit asupra monedei romanesti e mic si gestionabil, leul nu va avea probleme", a spus Iohannis, precizand ca "Romania e parte in aceasta negociere si va negocia in asa fel incat interesul Romaniei sa fie protejat si astfel incat sa avem grija de romanii nostri care traiesc si lucreaza in Marea Britanie".