Pe aceeași temă
"Raportul pe Justitie nu este foarte departe, urmatorul va fi in vara, iar vizita de monitorizare se asteapta in luna mai-iunie. Speram si sunt convins ca grupul de lucru format la nivelul Guvernului va pune in practica foarte rapid o procedura legislativa pentru ca ANI sa-si reia drumul pe care a pornit si care a fost apreciat in ultimele patru rapoarte ale CE. Au trecut trei ani de cand aceasta lege a fost adoptata de Parlament si vedem abia acum ca ea are probleme", a declarat joi, in cadrul unei conferinte de presa, secretarul general al ANI, Horia Georgescu.
La randul sau, presedintele ANI, Catalin Macovei, a avertizat ca a primit semnale de ingrijorare din partea unor misiuni diplomatice acreditate la Bucuresti. "Avem semnale de ingrijorare din partea ambasadelor care isi au sediul la Bucuresti. Toata lumea asteapta motivarea CC. Din nefericire pentru Romania, reactiile nu vor fi pozitive. Consecintele nu pot fi masurate, dar apreciez ca ele nu se vor resfrange numai asupra activitatii ANI, ci si asupra aderarii Romaniei la Schengen", a declarat Catalin Macovei.
Presedintele ANI a explicat ca in acest moment Agentia isi continua activitatea, in conditiile in care nu exista o redactare a hotararii Curtii Constitutionale, iar decizia nu a fost publicata in Monitorul Oficial. Dupa publicarea in Monitorul Oficial, urmeaza o perioada de 45 de zile in care articolele incriminate pot fi puse in acord cu legea fundamentala, a spus Macovei, citat de Hotnews.ro.
"La nivelul Guvernului s-a format deja un grup de lucru ce urmeaza sa analizeze o eventuala modificare a legii de functionare a ANI, pentru ca aceasta sa fie pusa in acord cu legea fundamentala", a declarat Macovei, adaugind ca pina atunci ANI are atributiile prevazute in legea de functionare, insa se poate ajunge la blocarea activitatii acesteia, pana la punerea in acord cu legea fundamentala. "Din sursele de presa, marea majoritate a atributiilor, coloana vertebrala a activitatii va fi afectata", admit sefii ANI.
Comentarii 1
Sean - 04-16-2010
Gura pãcãtosului (Catalin Macovei) adevãr a grãit: "Decizia CCR pune in pericol raportul pe Justitie.Misiunile diplomatice sint ingrijorate." Deci problema noastrã nu este construirea unei societãti sãnãtoase economic, social, politic ºi moral ci vai...ce va spune Europa? De unde se vede cã multe chestii adoptate la presiunea dinafarã sunt de fapt forme fara fond, in cel mai bun caz, sau adevarate pericole publice(vezi inamovibilitatea magistratilor, privatizãri, Bechtel etc.) in cel mai rãu caz. Apãrã-ne, Doamne, de clasa noastrã politicã!
Răspunde