S-a stins recent din viaţă, la München, Mariana Şora, una dintre cele mai importante scriitoare de limba română a ultimei jumătăţi de veac.
Aurelian CraiutuSpirit european, dar profund românesc prin genealogia culturală care-i hrăneşte structura psiho-mentală, Basarab Nicolescu face parte dintre teoreticienii de anvergură ce vor să recupereze elementul spiritual în economia raţionalităţii contemporane.
Magda CarneciDouglas Crimp, profesor de istoria artei la Universitatea Rochester (New York), e de părere că „arta are puterea să salveze vieţi şi această putere trebuie recunoscută şi sprijinită în orice fel posibil“. Părerile sunt împărţite între cei care cred în puterea teatrului – şi a artei în general – de a produce schimbare în societate şi cei care contestă aceste lucruri (Gevisse şi Hall).
Ioana MoldovanCartea Zenobiei Niculiţă constituie o bază solidă de plecare, de la care se pot construi o mulţime de studii referitoare la religia din/în spaţiul virtual.
Mirel BanicaStrăduinţa de un secol a populaţiilor din ţările arabe ca să-şi dobândească demnitate personală, libertate autentică şi oportunităţi economice pentru o viaţă mai bună a luat o amploare fulminantă în 2011.
Nicolae FilipescuFoştii disidenţi politici maghiari deplâng situaţia critică a sistemului constituţional din Ungaria.
Fara AutorInterviu Realizat De, Andreea Pora
În 2012, furtuna europeană ar putea împrăştia recesiune în marile economii ale continentului, cu efecte greu de bănuit asupra economiei româneşti.
Lidia MoisePreschimbarea antianticorupţie a preşedintelui Băsescu în 21 decembrie îi descumpăni şi îi puse pe picior greşit atât pe prietenii, cât şi pe rivalii săi politici.
Sorin IonitaFericita Natură nu divide timpul după ani şi luni şi nu-l taie în feliuţe ca pe cozonac. Natura nu ştie să numere, nici să pună timpului hotare. Ea nu ţine socoteala zilelor
Andrei Cornea2011 a fost pentru mass-media din România un an de mari zvârcoliri.
Brîndușa ArmancaLiderul minerilor care ne-au bătut şi ne-au omorât reprezintă acum nu ştiu ce organizaţie a drepturilor omului, cel mai corupt politician european ne dă lecţii despre corupţie, Banca Naţională îl are ca invitat de onoare pe fostul şef al Securităţii
Dan PerjovschiVa continua preşedintele să ceară reforme şi în 2012 la fel de vocal? Sau apropierea alegerilor, care înseamnă o frână în calea reformelor oriunde în lume, îl va face să-şi tempereze discursul?
Dan Tapalaga
Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]
Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social
Abonamente interne cu
expediere prin poștă
45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an
Abonamente interne cu
ridicare de la redacție
36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an