Fundamentul parteneriatului transatlantic este despre libertate, democrație și stat de drept, comerț, cooperare economică și de securitate.
David McallisterAdevărul e că Soră lume poate fi citită cu la fel de multă plăcere și folos pentru intimitatea scriitoarei cu destinul și propria-i făptură, ca și pentru mulțimea scenelor și personajelor însumate.
Dan C. MihailescuKatarina Marinčič nu își propune să creioneze vreo „cronică comunistă”, ci putem spune că romanul ei este un fel de joc, e drept, savant, între ceea ce este cineva și ceea ce pare.
Serenela GhiteanuInterviu cu Dan Negrescu, autor, între altele, al „Trilogiei Imperiale” și al unor volume despre „Cultura și civilizația latină în cuvinte” și despre „Literatura latină. Autori creștini”.
Cristian PatrasconiuParisul mizează pe construcția unui pilon european autonom strategic, suveran din punct de vedere tehnologic și care să poată dezvolta cooperări punctuale cu China.
Stefan PopescuVlad Russo ne oferă o nouă traducere în limba română a „Eseurilor” lui Michel de Montaigne. Primul volum a apărut de puțin timp la Editura Humanitas; alte două vor apărea până la finele anului 2022.
Cristian PatrasconiuA devenit un laitmotiv în conversația publică teza că democrația este fragilă.
Daniel DaianuBorrell are atâta putere câtă sunt dispuse să-i acorde statele membre, adică foarte puțină.
Armand GosuAcțiunile și tonul retoricii de la Moscova și Beijing, tot mai agresive, sunt semnul unei încrederi în creștere că demersul de reconfigurare a ordinii geopolitice are tot mai bune șanse de succes.
Alexandru LazescuInterviu cu Tom Gallagher, autorul volumului „Salazar. The Dictator Who Refused to Die”, publicat anul trecut la Editura Christopher Hurst.
Octavian ManeaAUR nu este un partid propriu-zis, structurile sale organizaționale nu există, e mai degrabă o grupare strânsă în jurul unor lideri ce se vor charismatici. O gașcă.
Madalin HodorMagistrații au prețuit mai mult independența decât avantajele unei servituți de catifea. Între corpul magistraților și CSM se deschide o ruptură tot mai mare.
Cristian CampeanuUniversitatea de artă s-a apucat de clădirea din care m-a dat afară (pe mine și pe restul artiștilor care aveau ateliere acolo).
Dan PerjovschiConlucrarea dintre jurnaliștii profesioniști și comunicatorii profesioniști ar putea limita fenomenul.
Brîndușa ArmancaBugetul pe acest an se lasă așteptat deși Cîțu l-a prezentat drept un buget „al investițiilor, digitalizării și reformelor” – obiective tot mai fictive care au creat dispute financiare în coaliție.
Tia SerbanescuÎmpărțeala posturilor și funcțiilor cu lipici la bani a durat peste o lună și jumătate. Normal, la câte guri hămesite sunt de îndestulat.
Andreea PoraIstoria teribilă și nedemocratică a Rusiei – o succesiune de regimuri tiranice, de revoluții, asasinate și lovituri de stat – va continua și mă aștept ca Putin să-i cadă și el victimă.
Andrei Cornea
Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]
Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social
Abonamente interne cu
expediere prin poștă
45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an
Abonamente interne cu
ridicare de la redacție
36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an