Azi, în ianuarie 2017, România se află într-un nou – și foarte mare, poate cel mai mare – impas, care-i afectează atât funcționarea pe linie instituțională internă, cât și eficiența în politica externă a celor doi foarte grei ani care vor urma.
Cristian GrosuPuterea, ținută strâns în acest moment de Liviu Dragnea și acoliții săi, se retrage „pe un aliniament dinainte stabilit“, pe care PSD, demnul urmaș al partidului comunist, îl cunoaște bine și-l practică cu destul succes de multă vreme: diversiunea și propaganda.
Andrei CorneaNu e exclus ca, în dorința sa de a acapara toată puterea, PSD să cadă victima propriilor povești. Reașezarea plăcilor tectonice poate rezerva multe alte surprize.
Alexandru GussiCum PSD știe că socotelile sale sunt nerealiste, el are nevoie din când în când de câte o diversiune, cum a fost scandalul pretinselor 10 miliarde lipsă, și de țapi ispășitori, de preferință din Guvernul Cioloș sau din afara țării.
Rodica CulcerGrațierea și amnistia nu rezolvă decât cel mult temporar problema închisorilor suprapopulate, în schimb, creează probleme morale și legale insurmontabile, cu mult mai grave decât cea pe care pretinde să o rezolve.
Cristian CampeanuGeneralii în rezervă au devenit „câmp tactic“ pentru campania electorală deoarece armata americană are o foarte bună imagine publică.
Marian ZuleanMai importante decât ocheadele pe gaura cheii la Ritz-Carlton sunt declarațiile lui Trump, care-și exprimă admirația față de Putin și disprețul față de aliați.
Armand GosuAmerica poate fi „great again“ doar conducând, dar și apărând „lumea liberă“. Din care, cu mândrie și recunoștință, datorită și eforturilor aliaților americani și europeni, Europa Centrală face din nou parte.
Iulian FotaClienții faimoși, petrecerile spectaculoase, rezidenții celebri, evenimentele istorice, politice sau mari lansări de produse au transformat Hotelul Ritz în kilometrul zero al distincției, celebrității, splendorii.
Ioana MoldovanÎn prima parte a acestui articol, publicată în luna septembrie a anului trecut, am evocat diferite ecrane narative care încețoșează cunoașterea evenimentelor din ianuarie 1941. Lucruri cunoscute devin neclare prin cacofonia „versiunilor“ nenumărate emise de diferiți participanți la evenimente, martori sau istoriografi angajați.
Adrian CioflâncaÎn aceste zile, misterul care trebuie lămurit este legat de așa-zisa gaură de 10 miliarde de lei descoperită de cei de la PSD. Care a fost situația?
Interviu Realizate De, Lidia MoiseAproape invariabil, opiniile Consiliului Fiscal sunt critice, sceptice și severe. La finalul lui 2015, de pildă, avertizați că bugetul propus de Cabinetul Ponta pentru 2016 - acesta din care au izvorât controverse, cum că nu s-au împlinit estimările - era un exemplu de manual de strategii fiscale greșite.
Interviu Realizate De, Lidia Moise6,9 PE SCARA RICHTER • Scenariul şi regia: Nae Caranfil • În distribuţie: Laurențiu Bănescu, Maria Obretin, Teodor Corban, Simona Arsu • O producție Mobra Films • Distribuit în România de Voodoo Films, începând cu 20 ianuarie 2017.
Razvan Braileanu„Îl vedeam stând în sala de operaţie, uneori până la miezul nopţii, încins şi transpirat, muncind din greu, fără încetare, fiindcă răniţii erau duşi în număr tot mai mare şi pe mulţi i-a întors din pragul morţii. Cât de mulţi din ostaşii noştri, sfârtecaţi în luptă, au rămas în viaţă datorită lui! “
Codrut Constantinescu#minor · Un spectacol de Bogdan Georgescu · Cu: Vladimir Petre, Gabriel Pîrliţeanu, Maria Soilică, Raj-Alexandru Udrea, Claudiu Urse · Teatrul Naţional „Radu Stanca“, Sibiu.
Catalin BogdanSistemul de like și share bagă în viteză știrile false, selecții care nu se bazează pe rațiune și cumpănire, ci pe emoția de moment.
Brîndușa Armanca
Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]
Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social
Abonamente interne cu
expediere prin poștă
45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an
Abonamente interne cu
ridicare de la redacție
36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an