Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDFLezdragnea și vânătoarea „defăimătorilor“ corupției
2018-03-20
23
„Dai în mine, dai în tine, dai în fabrici și uzine. Dai în școli, laboratoare, dai în clasa muncitoare. Asta-i bine? Nu e bine.“ În această logică stalinistă funcționează și Dragnea. Cine îl critică pe el, guvernarea lui, partidul lui, legile emanate de majoritatea lui „sabotează țara“, „o defăimează“, „îi subminează interesele naționale și globale“. „Lătrăilor“ de prin piețe, presă sau de la Bruxelles ar trebui să li se închidă gura, ba chiar să li se retragă cetățenia, cum sugera un pesedist din categoria rebuturi.

 

Problema e că „defăimătorii“ sunt mulți. Și, mai ales, credibili. Aici e durerea. Îi crede lumea: Comisia Europeană, ambasadele, Departamentul de Stat, presa occidentală, ba chiar și românii care mai au trei neuroni teferi. E simplu de ce. Nu sunt penali și n-au dosare, nici afaceri și aranjamente lucrative cu statul, nu aspiră la funcții sau sinecuri și nici nu vor să-și căpătuiască conturile și familiile extinse. Nu le „iese“ nimic din modificările legilor justiției, codurilor penale, din subordonarea DNA și înlăturarea lui Kövesi. Pe scurt, n-au interesul să mintă. Ca Dragnea și ai lui. Care au de câștigat totul, în primul rând propria libertate. E un adevăr simplu. Pe care îl pricep toți. Vorba socialistei Ana Gomes: „Nu suntem proști“. Un adevăr împotriva căruia nu au cum lupta. Nu cu armele convenționale ale democrației, în tot cazul. Și atunci, apelează la metodele tuturor regimurilor autocrate dintotdeauna și de pretudindeni: intimidarea, amenințarea, represiunea. Botnița sau chiar pușcăria, dacă altfel nu merge. Unele regimuri, știm asta din istorie și de pe pielea noastră, au mers mult mai departe, dar, din fericire, în Europa secolului XXI mijloacele le sunt totuși restrânse. Spre regretul lui Dragnea. Așa că s-a gândit să-i potolească pe „defăimătorii“ regimului său politic - căci nu de țară, națiune, suveranitate e vorba, astea sunt pretexte - cu legea. Nu e singurul, are de unde se inspira.

 

„Nu voi permite nimănui să defăimeze Turcia, pe mine, pe părintele fondator al republicii, Mustafa Kemal Atatürk, armata noastră sau valorile noastre naţionale“, declara Recep Erdoğan în toamna lui 2017. Teroarea care stăpânește Turcia e cunoscută - mii de arestări, justiția și presa au fost decimate. Erdoğan „n-a permis“ însă „defăimarea“ cu mult înainte de represiunile declanșate acum aproape doi ani. În 2005 s-a modificat Codul Penal prin introducerea unui articol care spune că denigrarea publică „a națiunii turce, statului turc, Parlamentului sau instituțiilor juridice“ înseamnă defăimare și se pedepsește cu închisoare de la șase luni la doi ani. Sună cunoscut, nu? I-au căzut victime scriitorul Orhan Pamuk, una dintre cărțile lui Noam Chomsky a fost interzisă, iar traducătorul a fost trimis în judecată, jurnaliști, printre care și cunoscutul Hrant Dink, care a fost condamnat la șase luni de închisoare cu suspendare, pentru insultă adusă nației turce (ulterior, ziarisul de origine armeană a fost asasinat de un grup naționalist). În Rusia proaspăt realesului Putin este interzisă prin lege, începând din 2014, orice critică la adresa politicii lui Stalin în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. În Polonia, guvernul conservator a adoptat acum o lună o lege care îi pedepsește cu închisoarea pe cei care utilizează formula „lagăre de exterminare poloneze“ și care conține o incriminare a oricui „atribuie, în public și împotriva realității, Poporului Polonez sau Statului Polonez responsabilitate sau coresponsabilitate pentru crime naziste comise de Al Treilea Reich“. Pe scurt, sunt pedepsite prin lege susținerile publice ale complicității poloneze la Holocaust. Cât despre Ungaria lui Orbán, aproape nici nu mai are rost să vorbim, atât de multe sunt exemplele. Merită însă remarcată similitudinea discursurilor acestor autocrați, care abundă de sintagme precum „suveranitate“, „demnitate națională“, „sabotaj“.

 

Merge Dragnea pe drumul acestora? Va trece și el de la vorbe la fapte? Fără nicio îndoială. Ideea pedepsirii celor care „își defăimează propria țară prin minciună“, a celor care „sabotează cu bună știință țara prin declarații antiromânești sau prin acțiuni servile îndreptate împotriva intereselor noastre globale și naționale“ nu este nouă. În 2016, PSD a scos din joben „Legea defăimării sociale“, care introducea printre grupurile sociale pe care, vezi doamne, voia să le protejeze, și pe cel constituit pe criteriul „apartenenței politice“. Amenda ajungea și la 60.000 de lei pentru punerea în „situație de inferioritate“ a vreunui pesedist, de exemplu. La vremea respectivă, proiectul a fost aprobat la Senat, dar s-a blocat la Cameră, Guvernul Cioloș nu l-a susținut, iar Comisia pentru drepturile omului i-a dat aviz negativ. Acum e tocmai bun de scos de la sertar. Dar asta e nimic în comparație cu ințiativa unor parlamentari PSD, tot din 2016, de a reintroduce în Codul Penal infracțiunea de „defăimare a țării și a națiunii“. Leznațiunea era pedepsită cu închisoarea de la șase luni la trei ani. Era vorba, de fapt, de revenirea la prevederea (art. 236, al. 1) din Codul Penal care a funcționat până în 2006, când a fost abrogat la cererea ministrului Monica Macovei. Scoaterea „defăimării“ din CP, explică Cristi Danileț, a fost motivată atunci prin faptul că „țara și națiunea sunt noțiuni abstracte, existând un risc ca infracțiunea să fie aplicată atunci când sunt exprimate aprecieri critice de natură politică, istorică sau sociologică“. În afara suprimării libertății de exprimare, mai e vorba de o armă pusă în mâna puterii, care o poate utiliza în mod discreționar și represiv pentru a-și elimina criticii și contestatarii.

 

Lupta de clasă cu „defăimătorii“ nu s-a lăsat mult așteptată, ordinul fiind executat cu exces de zel. Dubele erau pregătite să-i salte pe protestatari chiar înainte de începerea Congresului PSD unde Dragnea a dat comanda: „pe ei, cu defăimarea!“. La fel procesele verbale pentru amenzi. „Au strigat lozinci împotriva PSD“, scrie pe ele. Cât tupeu pe protestatari! Cum țara se confundă cu Dragnea și PSD, „defăimarea“ corupției e leznațiune în toată regula. Amenzile au fost pe măsură. Vedem deci că vânătoarea de „defăimători“ se poate descurca, până una-alta, și fără legi speciale. O demonstrează și cazul lui Cristian Preda. A fost reclamat pentru defăimare la Consiliul ordinului Steaua României de un nenea despre care gurile rele spun că visează cu ochii larg deschiși la ziua în care Daddy Cel Iubit va ajunge Comandant Suprem. Europarlamentarul, care a primit ordinul în 2009, de la Traian Băsescu, pe vremea când anticorupția era chestiune de securitate națională, și nu „stat paralel“, va fi judecat de actuali sau foști colegi ai lui Dragnea. În spatele ușilor închise. Normal. Execuțiile se fac în locuri ferite de ochii publicului. Altfel, cine știe ce mai iese. Semnificativ este că Ecaterina Andronescu, inocentă cum o știm, în timp ce spunea că nu se antepronunță, îl judeca pe Preda pentru că ar fi cerut sancționarea Guvernului României pentru corupția sa endemică. Bravo lui! Și protestatarii din Piața Victoriei tot aia cereau. Și vor mai cere. Pe ei cine îi va judeca pentru „defăimarea“ corupției și lezdragnea? //

TAGS : defaimare coruptie DNA Dragnea Kövesi cristian preda cristi danilet macovei suveranitate natiune cod penal
Comentarii
MIHAI 2 2018-03-26
Asa nici expulzarea diplomatilor rusi nu are legatura cu proiectul legii defaimarii. Dar ce sa faci cand subiectul cu legea defaimarii a murit - poate chiar definitiv - iar povestea cu diplomatii ARDE ? Cum sa nu te scandalizezi cand vexi ca Romania se situeaza de partea Rusiei si expulzeza UN SINGUR DIPLOMAT ? Mai putin de atat ce se putea face - sa expulzam O JUMATATE DE RUS ? Sau sa ii spunem lui Ivan Ivanovici ca expulzarea lui opereaza doar in saptamanile cu sotz ? Asa nici infrangerea megagagestapoului nu are legatura cu legea defaimarii !
edi 2018-03-25
Dragnea a trecut de la mosia Teleorman pe care a administrat-o facand tot felul de matrapazlacuri ingrozitoare (bani deturnati de la batrani si copii orfani pentru a-i directiona la TelDrum, falsuri grosolane cu diplome luate pe bani pentru el si nevasta-sa, angajarea nevesti-sii pe o diploma falsa in post de conducere, falsuri in cartea ei de munca), la mosia intregii Romanii pe care o considera mostenita tot de la maica-sa si taica-sau, ilustrii sai parinti care mai bine nu-l mai faceau pe acest avorton tradator. Mizerabil, execrabil, escroc patentat, lepra si lichea fara pereche.
nidru 2018-03-25
Propun ca domnului Dragnea si mult iubitului sau partid sa le aducem zilnic doar imnuri de slava si marire,sa le asiguram linistea necesara pentru a lucra in folosul exclusiv al poporului...........ales!!
Vicentio B. 2018-03-25
POATE CLARIFICA ANDREEA PORA,

ce legatura exista intre TEMA articolului de mai sus, cu cele induse de cel auto- declarat “beneficiar al Revistei 22”, si anume: “ scandalul Cambridge Analytica”, “Gasca Dragnea”, “Gasca Liiceanu”.

Ramanand pe culuarul – devenit rutina in folosirea arsenalului, care se regaseste in notiunea de DIVERSIUNE, “beneficiarul” se refera la “Gasca Dragnea”, tocmai ca, “pentru simetrie”, sa induca “Gasca Liiceanu”. Motivul este simplu si dainuie: URA declarata public, tot ca “beneficiar al Revistei 22”, in formularile INSINUANTE /
CALOMNIOASE la adresa d-lui Liiceanu si apoi sintetizata prin acuzatia: “de ce publici spioni filozofule ?!”.
Notiunea de SCUZE , este “beneficiarului” o NECUNOSCUTA. Din contra, EL “beneficiarul” sustine in mod repetat ca: “am dreptate. Sunt 300.000 de consemnari in Internet” IMPRESIONANT !

Insa LIPSA de BUN-SIMT este conoscuta / tipica “beneficiarului”, deoarece din postura de “sfatuitor” / “analist” declarata (il citez): “Este idea pe care le-am dat-o eu intr-un memoriu in care ii sfatuiam sa isi asume o victorie tip Cambridge Analytica , chiar daca asta nu corespunde realitatii.”, rezulta, nu numai IMPOSTURA dar si crassa RE - INJOSIRE PUBLICA a unei PERSONALITATI din Romania, filozof, profesor, scriitor, a caror lucrari au fost traduse in germana, franceza engleza, suedeza.

“Beneficiarul Rev. 22” stie ca notiunea de “GASCᾸ” se fefera la “Grup restrâns de oameni, uniți între ei prin preocupări, mai ales în vederea săvârșirii unor acțiuni reprobabile (cardasie); grup de oameni care se află la periferia societății;

DIVERSIUNEA “beneficiarului” se regaseste si in articolul precedent semnat de Andreea Pora “PSD își reconfirmă > dictatorul < cu 9%”, la care, FARA legatura cu tema, se induce un comentariu cu privire la Mirel Palada, mama acestuia, Monica Macovei, Grupul Divertis, Ludovic Orban, Grupul Conservator – Reformist din UE.

In acest context al folosirii repetate, recte in format RUTINA a DIVERSIUNII, dar in spiritul declaratiilor GDS (citate de mine ma jos) rog pe Andreea Pora – sa confirme sau sa infirme situatia si anume DACA, celebrul filozof austriac Lutwig Wittgenstein (1889 – 1951), a fost – la initiative personala a lui Stalin - SPION KGB si infiltrat ca professor la Cambrige, asa cum sustine numitul “MIHAI 2”, ca “beneficiar al Revistei 22”, in acuzatiile proprii transmise dlui. Gabriel Liiceanu.

baselu 2018-03-23
Ce tablou de autori: Toti basistii la 22!
Marele prezident.
MIHAI 2 2018-03-23
Pornind de la scandalul Cambridge Analytica care este o ciorba reincalzita si la ei in USA unde, de peste un an, CNN se straduieste sa demonstreze ca poate fi la fel de obsedat - anti Trump pe cat era si pe alocuri mai este Antena 3 anti baseasca - asadar parazitand scandalul si asa dubios Cambridge Analytica , propaganda rezistent-johanist-ciolosist-basist - userista si ce-o mai fi a inceput - deocamdata doar CA O BOARE sa bage niste fitile cum ca stralucita victorie PSD-ALDE din decembrie 2016 ar fi fost fabricata de cei de la susnumita entitate CA. Ca beneficiar al Revistei 22 imi fac datoria de a semnala Redactiei ca este in interesul sau sa se tina departe de aceasta manevra care nu va discredita PSD ul ci va vulnerabiliza si mai mult bazinul electoral al Opozitiei anti PSD.
Cambridge Analytica lucreaza si obtine succesele deturnand Facebook ul. Afirmatia natanga - scuzabila pe la Realitatea TV, dar nu si in grupurile media care utilizeaza creerul - ca PSD a castigat datorita influentei Facebook ului va induce implicit si ideea ca bazinul electoral al Gastii lui Dragnea ii include mai ales pe userii de Fb. Or , asa cum s-a stabilit mai demult , userii Fb trebuie inclusi automat in tabara cealata - sa-i spune pentru simetrie Gasca lui Liiceanu. Acestia au fost destul de slabi de inger cat sa nu prea se pezinte la alegeri, dar cei care totusi au facut-o vor fi cu nervii la pamant daca li se spune ca au votat cu PSD ul pentru ca erau in transa indusa printr-o ploaie de like uri primite de la prieteni Fb din Anglia. Desi Dragnea nu se prinsese si a negat colaborarea cu Cambridge Analytica este foarte probabil ca in curand va recuniaste. Este ideea pe care le-am dat-o eu intr-un memoriu in care ii sfatuiam sa isi asume o victorie tip Cambridge Analytica , chiar daca asta nu corespunde realitatii. Concomitent le-am spus sa lanseze si ei corolarul conform caruia - cei din lumea satelor si lumpenii de la oras au votat cu PNL ul si mai ales cu USR ul pentru ca li s-au dat galeti trimise de Soros.
Vicentio B. 2018-03-22
EINTRACHT

Inseamna, in Limba Germana, un CUMUL de notiuni in sens STRICT MORAL – OMENESC, ceea ce s-ar putea regasi in Limba Romana prin CONCORDIE, preluata din latina CONCORDIA, adica: “ ințelegere, unire în ginduri, sentimente sau acțiuni, bună întelegere, buna invoire, armonie, pace.”

Asa am privit / privesc eu GDS, Revista 22, care in opinia mea, se straduieste sa realizeze ceea ce si-a propus la infiintare (31 Decembrie 1989): “să apere și să promoveze valorile democrației, libertățile și drepturile omului. GDS urmărește să fie o instanță de reflexie critică asupra problemelor fundamentale ale societății românești.”

Apare ca evidenta constelatia in relatia logica MORAL – UTIL faptul de substanta, si anume ca,
GDS, Rev. 22 are nevoie de a se baza pe o CONCORDIE a celor care citesc articolele – scrise de regula saptamanal, fata de MEGA – DISPROPORTIE (financiara, numerica, propaganda, manipulare) de care dispun cei care au pus bazele a ceea ce se numeste CORUPTIA INSTITUTIONALIZATA, recte PSD. Cert este ca, din aceasta INSTUTIONALIZATA, au profitat, profita TOTI cei care sunt afiliati la sistemul MANUS MANUM LAVAT, indiferent de ceea ce se numeste “culoarea politica”

Exista / se constata AICI, in special printre cei care isi transmit VIA INTERNET opiniile, aceasta CONCORDIE ? in opinia mea EXISTA, dar NU in CANTITATEA si CALITATEA posibila, necesara. Pe aceasta realitate se bazeaza – in esenta – CEL despre care este vorba in articolul de fata. EL (“L’etat c’est moi”) reprezinta in fond comportamentul STANDARD al PSD – ului. PSD-ul la care s-a afiliat ALDE, cat timp, greu de anticipat, DOMINA NATIUNEA prin ABRUTIZARE. Notiunea in sine, preluata din limba franceza “abrutir” se refera la “a face să-și piardă sau a-și pierde însușirile morale, specific umane; a deveni sau a face să devină insensibil, asemănător cu un animal, cu o brută.”

“INSTRUMENTARIUL” - folosit in abrutizare este mereu acelasi: MINCIUNA, CALOMNIA, IMPOSTURA, INEPTIA, ZEFEMISMUL, CINISMUL, AROGANTA, care se regasesc cumulate, de regula in DIVERSIUNE.

M-am referit anterior la notiunea de DIVERSIUNE, si am etalat CONCRET fapte, actiuni. In opinia mea, si evident este IMPOSIBIL de a fi singurul, NU poate fi util CONCORDIEI de care vorbesc si la care apelez, prin a se folosi acest Site, in dorinta exclusiva de a pulveriza / injecta, asa numitele “opinni”, care fac parte din RADIIATIILE format “A 3”.

FAPTUL ca, in contrast crass fata de ADEVAR, “UNII”, care refuza in mod DESCHIS / DECLARAT in a renunta la limbajul zeflemist, cinic, un adevarat SPORT NATIONAL in Romania, adauga acestui “INSTRUMENTAR” comportamentul, care se regaseste in notiunea de LASITATE. Asa se explica si dece, scuzele autentice NU exista, in schimb AMENINTARILE, evident ANTI – MORALA, sunt prezente.

Formularea de mai jos : “Imi cer de asemenea scuze anticipat pentru ceea ce s-ar putea sa va spun in viitor, daca mi se pun piticii. Sper totusi ca ma voi putea abtine.“ , denota si o anumita DEPENDENTA - “daca mi se pun piticii” – a AUTORULUI, care il considera pe Ex – primarul Constantei - UN EROU. Fiecare are in conceptul propriu un anumit TIP DE EROU !

PS. Am vizionat recent un video, aflat in regia celui care, si-a gasit LINISTEA in Madagascar,
in care, pentru cateva secunde, apare si un CAMELEON. Inregistarea video s-a realizat la fata locului si anume in Tara in care bastinasii autentici, ca sa obțină ploi, recolte bogate, bunastare peste sate și familiile lor, aduc sacrificii de animale, in fiecare an, iar in cazuri disperate jertfesc chiar oameni. O vaca, simbolul prosperitații, este sacrificata, iar sangele curs il toarna pe un altar de piatra al satului, inchinându-l unui dumnezeu. Printre alte sacrificii, sunt gainile si porcii.

val 2018-03-22
Din pacate doamna Pora,lipsesc ...defaimatorii de pe strada,asa ca nimeni nu ii mai misca pe socialisti!
Vicentio B. 2018-03-21
SUGEREZ

celui autonumit afla-numeric "MIHAI 2", pe care eu l-am asociat argumentat, prin propriile lui afirmatii, CAMELEONULUI, sa preia aici - concret - TOATE CITATELE, care imi apartin, asa cum afirma si reafirma, referitoare la afirmatiile postate de el aici, si anume:

- "tot insista ca Revisat 22 sa instituie un sistem de cenzurare a postarilor
care nu ii convin lui ";
- "isi concentraza intreaga acuitate intelectuala , destul de tocita de altfel,
asupra eroului Mazare"

mai ales ca, in opinia alfa - numericului, "Mazare este un EROU". Atrag atentia CAMELEONULUI asupra pastrarii proportionalitatii raportat la substanta MORALA si anume ca, UNA reprezinta OPINIA critica si/sau o alta opinie, care contine ADEVARUL necesar, si ALTA reprezinta OPINIA fondata pe MINCIUNA, CALOMNIE, IMPOSTURA, INEPTIE, ZEFEMISM, CINISM RUDIMENTAR, regasite in DIVERSIUNE, TENDETIONISM, MANIPULARE, la care el,
din motivele lui, s-a afiliat.


MIHAI 2 2018-03-21
Imi cer scuze. ! Stiu ca e o formulare cu totul simplista fata de cat de mult am gresit - atat de mult ca si daca as scrie multe tomuri cu cereri de scuze tot nu as echivala ofensele tintite catre Dvs. Sper sincer ca ma veti ierta. Imi cer de asemenea scuze anticipat pentru ceea ce s-ar putea sa va spun in viitor, daca mi se pun piticii. Sper totusi ca ma voi putea abtine.
Vicentio B. 2018-03-21
CURTEA DE CONTURI A ROMANIEI,

ar trebui, in baza OBLIGATIILOR Constitutionale, recte al celor prevazute de Legea nr. 94/1992 art. 1, sa “exercite controlul asupra modului de formare, de administrare și de întrebuințare a resurselor financiare ale statului și ale sectorului public.”. DECI inclusiv Ministerul de Interne, condus actualmente de CARNEN DAN, numita, precum Viorica Dancila, de catre EL (“L’etat c’est moi”).

Din articolele publicate de catre Dora Vulcan, care in opinia mea, exprimata repetat, constituie o PREZENTA EXCELENTA la Rev. 22, am constatat /se constata ca, dna. CAREMEN DAN, utilizeaza FONDURILE MINISTERULUI, si pentru APARARAREA PSD, tocmai din motivul tangentei cu propriul ei Presedinte - Ing. Liviu Dragnea. Asa se explica si DE CE, dna. Ministru, trimete – cu regularitate - politisti si la Procesele in care acesta trebuie sa se prezinte PERSONAL, si anume NU in calitate de Presedinte al Cam. Deputatilor, recte Presedinte al PSD.

Din acelasi EXCES DE ZEL, fata de cel numit “politician de talie europeana” de catre Rovana Plumb, CARMEN DAN, a dispus, organizat si sanctionarea DELICTUALA a unora dintre cei care au PROTESTAT – LEGAL – impotriva PSD la Congresul Extraordinar organizat sub acelasi patronaj. AZI 31.03.2018, se repeta situatia, adica, “zeci de jandarmi trimiși de Carmen Dan să-l apere pe inculpatul Dragnea Liviu de jurnaliști”, asa cum reiese indubitabil din informatiile fidele adevarului semnate Dora Vulcan.

Ca atare, Curtea de Conturi, intr-un real Stat de Drept, ar trebui sa initieze un AUDIT, cu referire la CHELTUIELILE generate de FOLOSIREA FORTELOR PUBLICE in reprimarea celor care, infruntand ploaia, gerul, injuriile, agresiunile verbale/fizice ale Politistilor, NU fac altceva decat a se oficializa ABUZURILE patronate de tandemul delictual Dragnea & Tariceanu. Sunt / au fost induse exorbitantele AMENZI aplicate protestatarilor, tocmai pentru a fi considerate acestea “VENITURI” ale M.I., adica in intentia de a contrabalansa CHETUIELILE efectuate in ACELASI SCOP ?

PS. POATE - totusi - gaseste un raspuns intelectual /decent / veridic, cel din familia reptilelor, CAMELEONUL “MIHAI 2” – o “filiala” format “A3” – pe acest Site, care dorind maturarea sub pres a propriilor diversiuni” – stil “acoperit dar .. nu suficient” apeleza din cand in cand si la notiuni din Limba Germana a caror deficitar acord gramatical denota si lipsa fondurilor pentru necesara scolarizare in BUN- SIMT.

FLORIAN D. MIREA 2018-03-21
Lezdragnea, leztoader, lezdorneanu, lezfirea, lezdancila, leziordache, leztariceanu... O gramada de aristocrati ai coruptiei statale, totale, fatale.
ascensiunea dictatorului trebuie oprita 2018-03-21
Potaia cu mustata se vrea dictatorul absolut. Nimeni sa nu miste in front.
Caricatura cu pretentii de dictator.
Rottendame 2018-03-23
Istoria Europei a mai cunoscut niste "caricaturi" cu mustata. Una prin Germania si o alta pri Uniunea Sovietica. Amandoua au fost "dictatori absoluti". Apoi, mai aproape de noi, Romania a avut un conducator care a s-a dovedit un bun autor de carti groase si frumoase intitulate "Romania pe drumul construirii societatii socialiste multilateral dezvoltate". Draknea sta mai rau cu scrisul, el a purces direct la construirea de drumuri (proprii), care, pentru popor, duc tot acolo unde au dus si drumurile lui Ceausescu: nicaieri.
Emil 2018-03-21
Da ''domnul'' nu se poate? Totusi, cu o mica exceptie, vrednicul domn Dragnea are respectul majoritatii si institutiilor din Romania.
Vicentio B. 2018-03-20
DIN NOU

un articol, care contine ADEVARURI INCONTESTABILE, dar in opinia mea, NE – suficient.
Partea de NE – suficienta, sau insificienta, consta in faptul ca, din nou, NU se prezinta ceea ce ar TREBUI, si anume o succinta analiza a faptului, CUM a ajuns UN SINGUR BIPED sa dispuna – de distinul TUTUROR ROMANILOR, inclusiv al CELOR DE PRETUTINDENI.

Acest BIPED a ajuns ca, prin ceea ce se numeste DIVERSIUNE, sa asimileze jignirea adusa persoanei sau autoritatii unui suveran, in tarile monarhice, din franceza lèse-majesté, asa demonstreaza si Andreea Pora, cu “defaimarea Tarii” . Este una dintre cele mai mai, in substanta, actiuni realmente DIVERSIVE “Made Liviu Dragnea”, prin care se dovedeste ca EL (“L’etat c’est moi”), considera o cantitate suficienta de romani – cel putin 17,96 % dintre alegatorii cu dreptul legal de vot, adica exact aceia care au adus PSD-ul in majoritatea LEJERA parlamentara, drept MANIPULABILI, recte PROSTI.

Numai ca, EL- Dragnea continua DIVERSIUNEA si in afara granitelor Romaniei, directia Bruxelles, desi stie ca ACOLO – mai devreme sau mai tarziu- spre marele regret al unora, printre care ALFA – NUMERICUL “MIHAI 2” - i se va INFUNDA !. TOTUSI, Liviu Dragnea se bazeaza pe CEVA, pe CINEVA ! Altfel, NU s-ar putea !

PS.
Pentru a se intelege de ce am folosit notiunea DIVERSIUNE, ma refer la continutul acestei notiuni
in sensul “Acțiune politica intreprinsa cu scopul de a distrage atenția de la problemele reale ale vieții publice.”, recte in Romania. O alta forma a DIVERSIUNII in sensul “Incercare de a schimba cursul unei acțiuni, de a abate (prin crearea unor false probleme) intențiile, gandurile, actiunile sau planurile cuiva” - este refolosita AICI / ACUM, in regim de RUTINA format “A 3”, de catre “MIHAI 2”, pe care personal, folosind EXCLUSIV citatele afirmatiilor lui, am dovedit ca, ALFA - NUMERICUL actioneaza in stilul animalului /reptilei din familia Chamaeleonidae, cunoscut in peste 160 specii. Cea mai mare colonie de CAMELEONI traieste in Madagascar, devenit, asa cu se stie, si loc de “supravietuire” a unui alt CAMELEON PSD- ist, MEGA – stabil financiar.
MIHAI 2 2018-03-21
Ca de obicei Kleine Dranea al acestui forum INCHIDE OCHIUL DREPT atunci cand isi scrie elucubratiile. Domnia sa isi concentraza intreaga acuitate intelectuala , destul de tocita de altfel, -asupra eroului Mazare nevoit sa se refugieze pentru a continua lupta cu statul paralel , tocmai in jungla malgasa, dar nu scoate o vorba mcar despre cele doua pungasoaice - BICA si UDREA - plecate intempestiv in Costa Rica avand asupra lor si toate incasarile legitime ale casieriei fostului harem prezidential. de a ajuns Basescu sa fie nevoit sa joace ca figurant in filme de categoria a treia , in care starurle se numesc Ghita si Cristoiu.
somnul ratiunii... 2018-03-20
Critica mizeriilor care se petrec in tara trebuie pedepsita, nu distrugerea completa a tarii de acesti talhari la drumul mare. Iar denigrarea lui Dragnea trebuie pedepsita ca o crima de lezmajestate. S-a desfiintat, in schimb, infractiunea de subminare a economiei nationale la care se incadrau toti acesti pigmei agramati si semianalfabeti, cu diplome luate la batranete, pe bani, de la stabilimente private. Romania a ajuns o tara de lumea a treia, jefuita si dinauntru si dinafara, fara nici o perspectiva de redresare. Este doar o chestiune de timp pana cand se va prabusi, spre satisfactia vecinilor nostri care abia asteapta.
MIHAI 2 2018-03-20
Exista si un mini Dragnea care semneaza Vicentio B care tot insista ca Revisat 22 sa instituie un sistem de cenzurare a postarilor care nu ii convin lui , dar pe care nu este in stare sa le combata prin argumente - ca de fortza verbului nici nu poate fi discutie.
vick 2018-03-21
Ti-ai gasit beleaua. A facut o fixatie, ii da intruna cu alfanumericul...
MIHAI 2 2018-03-21
...si deci trebuie sa fiu CENZURAT , nu ? De ce nu aveti curaj sa cereti inca odata asta - aici - la judecata lui Dragnea si a tuturor cenzorilor /
Vicentio B 2018-03-20
@MIHAI 2" Aveti “dreptate” !
CITATELE folosite de mine, cu ajutorul carora am redat continutul afirmatiilor dvs., prin care am / v-am dovedit lipsa de buna-crdinta, neloialitatea fata de adevar, existenta ineptiilor, imposturii, divagatiilor, zeflemismul, cinismul, stilul CAMELEONIC, “nu sunt argumente.” as cum afirmati. Asa ca, in ENTROPIE "MADE MIHAI 2", sub directa influenta zilnica a RADIATIILOR "A3", la care, cu / din pasiune, va folositi circuitul limfatic in regim de fotosinteza. “Calomniez, calomniez, il en restera toujours quelque chose”. Comme on dit ordinairement : Va ! calomnie hardiment, il en reste toujours quelque chose (audacter calumniare, semper aliquid haeret)

PS. Asa se explica cum, printre multe alte calomnii,
l-ati acuzat public si pe Gabriel Liiceanu . "de ce publici spioni filozofule !?"
daddy sau prostul demn 2018-03-20
Prostul pana nu-i fudul, parca nu e prost destul. Dar nu e doar prost, are si "demnitate" la care nu trebuie sa atenteze nimeni fara a fi pedepsit.
Total 23 comments.
Recomandari
5031
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22