Pe aceeași temă
„Nu suntem astăzi aici pentru depunerea unei candidaturi. Suntem să votăm noua conducere a CSM. Dar, ca să nu ocolesc întrebarea, datorită faptului să s-a deschis procedura de ocupare a acestor funcții, mă gândesc foarte serios la acest lucru (să își depună candidatura pentru funcția de șef al Parchetului General, n.r). Încă nu am luat o hotărâre, dar mă gândesc foarte serios”, a declarat Bogdan Licu, procuror interimar al Parchetului General.
Ministerul Justiției a declanșat, săptămâna trecută, procedura de numire a procurorilor în funcțiile de conducere pentru DNA, DIICOT și Parchetul General.
În prezent, toate aceste structuri sunt conduse de interimari.
Licu, acuzat de încă un plagiat: un capitol întreg din ”Crimiogeneza corupție”
Procurorul general interimar, Bogdan Licu, ar fi „copiat mare parte dintr-un capitol pe care l-a scris într-o carte apărută în 2005”, scrie Sorin Semeniuc, pe site-ul linx.crji.org.
Este vorba de capitolul „Criminogeneza corupției” care conține, potrivit sursei citate, „fragmente sustrase din opt surse care nu sunt menționate nicăieri”.
”Criminogeneza corupției” face parte din volumul „Neliniștile Insecurității” (pag. 187-196), carte coordonată de profesorul universitar Cristian Troncotă, la acea vreme angajat la Academia Națională de Informații.
În urmă cu câțiva ani, HotNews dezvăluia că actualul procuror general a copiat masiv și în teza de doctorat susținută în 2011, la Academia Națională de Informații ”Mihai Viteazul”, precum și într-un proiect de management”.
În 2015, Emilia Șercan a publicat pe HotNews.ro articolul „Al treilea plagiat coordonat de Gabriel Oprea: Bogdan Licu, prim-adjunct al procurorului general al Romaniei”, în care arăta că, în urma unei analize făcute asupra lucrării, au fost identificate sursele de proveniență pentru mai bine de o jumătate din totalul celor 445 de pagini, conținut copiat ad litteram fără a fi fost citat cu respectarea normelor naționale și internaționale de citare în operele științifice. Bogdan Licu l-a plagiat masiv pe judecătorul Cristi Dănileț, fostul său coleg din Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).
LINX este un proiect al Centrului Român pentru Jurnalism de Investigație, membru fondator al Global Investigative Journalism Network și colaborator al International Consortium of Investigative Journalists, și are drept scop „profesionalizarea și promovarea jurnalismului de investigație, aproape inexistent in Romania”.