Dan Barna: PNL nu ne-a cerut să votăm Guvernul Cîțu. Credem că e nevoie de un guvern stabil

Laurentiu Gheorghe | 02.03.2020

Liderul USR, dan Barna, a declarat după discuția cu PNL că este „surprinzător” că nu a fost formulată o solicitare de a vota sau nu Guvernul Cîțu. Din punctul de vedere al USR, e nevoie de un guvern stabil

Pe aceeași temă

„A fost o discuție destul de sintetică. Lucrurile sunt în logica decisă de CCR și de președinte, aceea de a încerca constituirea unei majorități”, a declarat Barna după discuțiile cu PNL.

„A fost interesantă poziționarea – nu a existat o solicitare de a vota sau nu acest guvern. Din punctul nostru de vedere, pentru ieșirea din criză este nevoie de stabilitate. (…) Obiectivul pe care ni l-a transmis CCR și președintele este de a se încerca ieșirea din criză și de a ajunge la un guvern stabil. Dacă nu se va putea ajunge la o majoritate, vom face pașii necesari pentru aniticipate”, a mai declarat liderul USR.

Dan Barna mai precizat că, prin desemnarea lui Florin Cîțu, „președintele este în limitele constituționale”.

Barna a declarat, de asemenea, că USR nu renunță la obiectivul alegerii primarilor în două tururi de scrutin.

Purtătorul de cuvânt al Alianței USR PLUS, deputatulUSR Ionuț Moșteanu, a declarat tot luni că parlamentarii USR vor decide în Biroul Național dacă vor vota sau nu Guvernul Cîțu. Dar că obiectivul lor rămâne alegerea primarilor în două tururi.

„Premierul desemnat are nevoie de o majoritate. Sau măcar să spună pe faţă că s-au înţeles cu PSD, au majoritate şi fac aşa sau aşa. După ce se clarifică toate lucrurile, vom decide în Biroul Naţional cum vom vota la şedinţa de învestitură. Faptul că PSD a menţionat că va asigura cvorumul arată că s-au schimbat un pic lucrurile între cele două partide de la ultimele discuţii. Probabil asta este realitatea politică în care ne aflăm, şi anume că PNL s-a înţeles cu PSD pe ce urmează să fie în Parlament şi de aia nu are nevoie de restul partidelor”, a mai declarat deputatul USR.

„Anticipatele au fost prevăzute ca variantă de lucru în Constituţie, dar cei care au scris Constituţia nu au luat în calcul ce s-ar putea întâmpla dacă acestea au loc. Acest lucru este clar pentru toată lumea. Ele au fost puse acolo, dar cu gândul că niciodată nu se vor putea face. Acum sunt multe discuţii între specialişti legate de perioada calendarului de anticipate, despre cât de mult poate fi accelerat pentru a rămâne în termenii constituţionali. Suntem, însă, la începutul lui martie şi nu avem nici data alegerilor locale, nici pe cea a anticipatelor”, a conchis acesta.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22