Pe aceeași temă
PROTEST
Impotriva modului de organizare şi desfăşurare a concursului pentru ocuparea funcţiei de director general la Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” din Bucureşti
Subsemnaţii, protestăm împotriva modului în care a fost organizat şi s-a desfăşurat concursul pentru ocuparea postului de director general al Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I” din Bucureşti.
Concursul pentru ocuparea funcţiei de director general al BCU Bucureşti din data de 15.11.2010 a fost organizat şi s-a desfăşurat cu încălcarea gravă a unor principii etice şi a unor prevederi legale, pe baza unei metodologii tendenţioase, care a urmărit în mod evident favorizarea unui anumit candidat.
Faptul că a fost declarat câştigător al concursului singurul candidat dintre cei trei participanţi care nu are studii de specialitate în domeniul biblioteconomiei şi care nu a lucrat niciodată într-o bibliotecă ne face să ne punem întrebarea dacă nu cumva elementul determinant al succesului acestuia a fost calitatea sa de membru activ al PDL, partid pentru care îndeplineşte funcţia de consilier local la Primăria sectorului 4 al Capitalei.
Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” din Bucureşti, continuatoarea prestigioasei Biblioteci a Fundaţiilor Regale, a avut întotdeauna la conducere personalităţi cu contribuţii importante în domeniul ştiinţei biblioteconomice. Mai mult, în ultimii 60 ani, directorul acestei instituţii a fost asimilat în conştiinţa publică, dar mai ales în cea a breslei, cu o personalitate care a dat orientarea teoretică a domeniului. În aceste condiţii, considerăm inadmisibil să fie favorizată accederea la conducerea celei mai mari biblioteci universitare a ţării a unei persoane a cărei expertiză şi experienţă nu corespund acestui profil.
De asemenea, ne exprimăm dezaprobarea faţă de orice tentativă de ingerinţă a politicului în spaţiul academic şi considerăm că şi în biblioteci, ca în oricare alt domeniu, principiul profesionalismului şi al competenţei trebuie să primeze.
Solicităm ministrului educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului, Daniel Funeriu, anularea concursului şi promovarea unei noi metodologii de concurs, care să fie elaborată după consultarea specialiştilor în biblioteconomie şi a asociaţiilor de bibliotecari.
SITUAŢIA DE LA BCU BUCUREŞTI
Mai multe asociaţii ale bibliotecarilor i-au cerut ministrului Daniel Funeriu anularea concursului de la BCU şi organizarea unui nou concurs care să respecte principiile competenţei profesionale specifice domeniului biblioteconomiei şi ştiinţe informării. Ascensiunea PDL-istei Mireille Radoi la sefia Bibliotecii Centrale Universitare (BCU) a generat un val de proteste in randul asociatiilor de bibliotecari din toata tara. Motivul?
La 15.11.2010, Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS) a organizat un concurs pentru ocuparea funcţiei de director general al Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I” din Bucureşti, conform metodologiei aprobate prin Ordinul MECTS nr. 5385/2010.
Metodologia de concurs a fost elaborată cu intenţia evidentă de a favoriza un anumit candidat, provenit din afara sferei specialiştilor în biblioteconomie. Astfel, în art. 2 lit. b al metodologiei se prevede că persoanele care îşi depun candidatura trebuie să fi urmat „cursuri de specialitate în domeniu şi/sau lucrări ştiinţifice în domeniul managementului informaţiei”. În prima parte a enunţului se recunoaşte implicit existenţa unui domeniu specific bibliotecilor; cu toate acestea, necesitatea de a deţine o specializare în biblioteconomie nu este considerată obligatorie, publicarea unor lucrări în domeniul foarte larg al „managementului informaţiei” fiind considerată suficientă. Şi mai străvezie este condiţia prevăzută în art. 2, lit. j, prin care se solicită „cel puţin trei ani vechime în activităţi direct legate de lucrul cu publicaţii: biblioteci, edituri, etc.”. Aşadar, „lucrul direct cu publicaţiile” într-o editură a fost considerat de autorii metodologiei o condiţie suficientă pentru ocuparea funcţiei de director general al celei mai mari biblioteci universitare din România.
Mai mult, metodologia de concurs a fost elaborată fără consultarea specialiştilor în domeniul biblioteconomiei şi ştiinţei informării, a asociaţiilor de bibliotecari, a catedrelor de specialitate din cadrul universităţilor care organizează specializări în domeniu. Lipsa de consideraţie arătată profesiei de bibliotecar se regăseşte şi în modul de alcătuire a comisiei de concurs. În mod firesc, persoanele desemnate să evalueze candidaţii ar trebui să deţină competenţe în domeniul biblioteconomiei şi nu în cel al „managementului informaţiei”.
Scopul autorilor metodologiei a fost de a facilita câştigarea concursului de ocupare a funcţiei de director general adjunct la BCU Bucureşti de către doamna Mirelle Rădoi, membru activ al PDL, o persoană care nu a lucrat niciodată într-o bibliotecă şi care nu are studii de specialitate (este absolventă a Academiei Naţionale de Informaţii). Doamna Mirelle Rădoi face dovada unui apetit deosebit pentru ocuparea unor funcţii în sistemul bugetar:
· este consilier local PDL la Primăria sectorului 4 al Capitalei;
· este şefă de cabinet la Ministerul Comunicaţiilor;
· este şefa unui institut de cercetare din cadrul Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Informatică (ICI), unde face parte şi din consiliul de administraţie;
· face parte din consiliul de administraţie al Poştei Române;
· este cadru didactic la Universitatea din Bucureşti.
Preţul plătit de cei care au organizat concursul în aşa fel încât acesta să fie câştigat de Mirelle Rădoi CU PUNCTAJ MAXIM este nerespectarea unor principii etice şi, mai grav, chiar a unor prevederi din metodologia de concurs. Astfel:
· deşi la art. 9 al metodologiei se prevede că din comisia de concurs trebuie să facă parte „4 specialişti în domeniul managementului informaţiei (cadre didactice din învăţământul superior, directori generali sau directori generali adjuncţi ai bibliotecilor centrale universitare)”, în realitate doi dintre membrii comisiei nu au calitatea de specialişti in domeniul managementului informaţiei: Lazăr Vlăsceanu (sociolog) şi Mircea Dumitru (filosof);
· un alt membru al comisiei de concurs, Doina Banciu, directorul Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Informatică (ICI), se găsea la momentul concursului în conflict de interese, fiind şeful direct al candidatei declarate câştigătoare, care este angajată în cadrul ICI;
· acelaşi membru al comisiei de concurs, Doina Banciu, deşi este în conflict deschis cu unul dintre candidaţi, Ionel Enache, cu care este colegă în cadrul Universităţii din Bucureşti, a semnat o declaraţie pe propria răspundere (conform dispoziţiei art. 19 din metodologie) că nu are relaţii conflictuale cu vreun candidat;
· deşi candidaţilor li s-a solicitat cunoaşterea două limbi de circulaţie internaţională, din comisia de concurs nu a făcut parte niciun specialist în limbi străine: cum s-a putut asigura o evaluare competentă şi obiectivă a candidaţilor?;
· evaluarea CV-urilor candidaţilor declaraţi necâştigători, Ionel Enache şi Angela Repanovici, a fost făcută cu rea-credinţă, în condiţiile în care aceştia sunt profesori universitari cu contribuţii ştiinţifice recunoscute în domeniul biblioteconomiei şi al ştiinţei informării.
Toate aceste nereguli se adaugă modului lipsit de eleganţă în care ministrul educaţiei, Daniel Funeriu, l-a înlăturat din funcţia de director general al BCU Bucureşti pe prof. Mircea Regneală, o persoană care a lucrat 32 de ani în această bibliotecă, dintre care ultimii 20 de ani în calitate de director adjunct şi apoi de director general. Domnul Regneală a fost înştiinţat printr-un fax transmis pe data de 15 octombrie ca nu mai este director… din data de 11 octombrie. Asta după ce aflase din ziar ca i s-a scos postul la concurs şi după ce ministrul educaţiei, cu care se întâlnise cu o zi înainte, nu a avut curajul să-i spună în faţă că deja îl demisese!
Cine este Mireille Radoi
· In 1996, Mireille Radoi a absolvit, sefa de promotie, Academia Nationala de Informatii (A.N.I.), din cadrul SRI.
· 2002 - lector universitar - disciplinele Comunicare politica, Institutii Euro-atlantice (A.N.I.).
· 2004 - director general al Grupului Editorial Tritonic
· Profesor doctor universitar, expert in securitate, in 2007 Mireille Radoi se afla pe lista candidatilor PLD la europarlamentare.
· In iulie 2008, era propusa de PDL sa faca parte din Comisia de Aparare a cabinetului alternativ al democrat-liberalilor
· Lector universitar doctor la Facultatea de Stiinte Politice din cadrul SNSPA
· Director de cabinet si consiliera personala a ministrului Comunicatiilor si Societatii Informationale, Gabriel Sandu
· Consiliera pe probleme de securitate a ministrului Apararii, Mihai Stanisoara.
· 2009 - A facut parte din Consiliul de Administratie al Postei Romane
· 2010 - este directorul Centrului National de Raspuns la Incidente de Securitate (CERT-RO) din cadrul Comunicatiilor si Societatii Informationale
· Consilier local la Primaria Sectorului 4
· membru al Asociatiei Romane de Relatii Publice
· membru al Asociatiei Romane de Lupta Antiterorism (din 2003)
· profesor la Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala si membru in consiliul de administratie al Institutului National de Cercetare si Dezvoltare in Informatica
Comentarii 28
anticoruptie - 11-30-2012
Dungaciu cu Popa au crezut ca-i pacalesc pe toti, livrand electoratului texte nationaliste, pentru a promova, contra cost, interese de partid PDL. Curtea de Conturi a Romaniei a aratat in raportul sau din aprilie 2012, ca DRP condus de Eugen Tomac a acordat, in perioada 2010-2011, aceleiasi persoane, doua burse de cercetare, în suma totala de 97.654 de lei, fara a fi organizate concursuri in acest sens, unui cetatean roman, Dan Dungaciu, nascut si locuind in Romania (deci nefacand parte din categoria cetatenilor de pretutindeni), si fara ca obiectul studiului sa fie localizat pe teritoriul Romaniei, așa cum prevede legea. Banii au intrat in contul lui Dan Gheorghiu Dungaciu, cel care ulterior a fost consilier in timpul interimatului prezidential al lui Mihai Ghimpu. Acelasi Dungaciu si-a introdus iubita de atunci, pe Stela Popa, actualmente sotie, in pozitii cheie in presa portocalie, sustinuta financiar de DRP. Interese de partid, clici si mizerie, servite ca 'principii verticale romanesti' electoratului tanar si naiv, in schimbul voturilor pro-Basescu. Rusine!
Răspundearis - 11-24-2010
lucrez de foarte mult timp in bcu si va spun cu mana pe inima ca e nevoie de cativa ani buni pentru a intelege cu ce se mananca biblioteca asa ca aceasta doamna ar trebuie sa mai stea putin pe acasa ca sa invete despre biblioteconomie, apoi inca putin sa mai practice si abia apoi sa incerce sa aspire la un asemenea post. Nu sunt o "pupincurista", n am fost niciodata si am avut mult de suferit din cauza asta insa e pacat sa aruncati cu noroi in d. regneala. In ciuda aerului zapacit pe care l a avut mereu e un om competent care a dus mai departe munca d. stoica. Imi pare rau ca o sa se aleaga prafu si de locul asta. Pacat!!!!!!!!!!!!!
RăspundeFosta studenta la Bibliotecono - 11-24-2010
I-am avut profesori atat pe dl Regneala, cat si pe dna Banciu. La fel si pe dl Enache. De fapt e un fel de a spune ca dna Banciu mi-a fost profesoara. Pt ca nu venea la cursuri mai niciodata, iar atunci cand catadicsea sa se prezinte, preda repede ceva ce n-avea legatura nici cu specializarea noastra, nici macar cu ceva ce ar fi fost folositor in viitor. Citea dintr-o carte de a dansei umilitor de prost scrisa, fara substanta si fara concretete. In primul an de informatica nu am vazut-o deloc pe aceasta dna Banciu. La data examenului nici nu stiam cum arata. Dna asistenta ne-a aratat o fotografie. De fapt, nici n-am avut nevoie sa stim cum arata profesoara Banciu pt ca nu a venit nici atunci. Examenul s-a amanat pana in ultima zi de sesiune. Din cauza orgoliului prostesc de care a dat dansa dovada s-a rupt contractul cu Scoala Regala de Biblioteconomie din Danemarca, scoala cu care facultatea noastra avea relatii bune in urma carora multi studenti romani au plecat cu bursa acolo sa studieze. Am facut in 4 luni de studii in Danemarca infinit mai multa informatica decat in 4 ani cu dna Banciu. Insa la intoarcerea bursierilor, dansa nu a dorit sa echivaleze cursurile. Dna Banciu s-a dovedit o profesoara neserioasa, superficiala si fara nicio tangenta nici cu materia, nici cu pedagogia. Nu spun asta pt ca as avea ceva cu profesoara Banciu. Din contra: am avut numai nota 10 la informatica, dar asta nu inseamna ca nu-l pot aprecia obiectiv pe profesor.
Răspundebm - 11-24-2010
Doamna radoi este o pila politica grea, Printre alte relatii era la ICI unde avea 2 functii , sefa departament CERT si membra in consiliul de administratie. Asi fi curios sa aflu cate ore a stat in ICI in circa 1 am cat a fost amgajata cu 4000 lei pe luna si 1000 le membru CA. Ar putea da macar o lista de oameni cre o cunosc, si ar arata pe ce a pontat pentru asi castiga salariu!
Răspundeadela - 11-23-2010
Cea mai potrivita in aceasta functie ar fi d-na Repanovici.
RăspundeLu - 11-23-2010
Cine vrea sa inteleaga despre ce e vorba aici sa dea un search pe Google: Doina Banciu ICI.
RăspundePetre - 11-22-2010
Ne-am intors in plin stalinism ! Numai atunci un medic stomatolog, Ion Vitner (Vittner), era numit la Universitate in locul unui critic literar (George Calinescu) . Ceausescu isi numea conducatorii dintre comunistii care aveau o cat de mica tangenta cu domeniul respectiv. Asadar suntem cu evolutia societatii la inceputul stalinismului in Romania. Frumos !
Răspundesorin vanu - 11-22-2010
Cum???? Sa protestam impotriva reformei statului facuta de PD si Presedintele Basescu?? No way!
Răspundestudent - 11-22-2010
Domnule profesor Enache aveti har pedagogic, de ce ati intrat in aceasta mizerie? Nu ar fi trebuit.
RăspundeStudenta la snspa - 11-21-2010
Eu stiu doar atat...Mirelle Radoi mi-a fost profesoara. Extrem de slaba la ore, sarea de la un subiect la altul, nu era nicio claritate a temelor predate, bajbaia exemple particulare in loc sa expuna tensintele si teoria generala sau aplicatii concrete sa ramenem cu ceva util, nu venea la ore decat cu 2 cursuri inainte de sesiune, cand statea 30 de minute in loc de 3 ore...era mereu ocupata si de negasit. Ne aduceam aminte de ea de pe orar. La examen ne punea sa invatam dupa o singura carte, cartea ei, o compilatie plina de erori si confuzii, croit din 3 manuale americane de politici publice. Ni s-a parut nepregatita, superficiala, neserioasa in postul de profesor, nu avea nicio treaba cu universitatea si mediul academic, ne intrebam cine a adus-o si a promovat-o pe asta in inv. superior, nici limbaj, nici seriozitate, nici cultura adecvata. Ma intreb cum poate fi ca director la BCU...mi se face groaza! Atat.
RăspundeDe pe surse - 11-21-2010
...Stimabile Marin, lasa tu chilotareala la un banchet intre profesori, si compara-l mai bine cu adulterul doamnei Mireille, printre altii, cu un alt celebru profesor-securist actualmente consilier in RM si impartindu-si timpul intre Mireille Radoi cand mai da pe-acasa, fufa moldoveanca Stela Popa si alte cateva "diplomate" prin Moldova, Dungaciu - din cauza caruia a si divortat barbatu-su de Radoi....daca tot vorbim de prestatii si competente feminine la candidaturi :) Iar daca vorbim de CV-uri, evaluari si metodologii, in scrisoare sunt expuse argumentele contestarii. Plus ca are prea multe functii ca sa poata proba ca se va ocupa la modul serios de o institutie ca BCU (nu are practic cand, oricum ai lua-o!!!). Nu e potrivit nici sa fie implicata politic, indeiferent de culoare, nu da bine, creeaza disfunctii si suspiciuni etc.. Din toate perspectivele mentionate, Mireilla Radoi nu iese bine. Este asa de limpede....
RăspundeGeorge-Felix - 11-21-2010
Ca seful unei institutii sa nu fie specializat in ce face acea institutie se mai practica si pe aici prin Occident. Teoria ar spune ca seful doar gestineaza resursele umane si banii si nu trebuie sa ia decizii tehnice singur. Cand sunt decizii tehnice, el apeleaza la consilieri, subordonati, etc. SIgur ca teoria e foarte controversata, dar se aplica. Felix
RăspundeEU - 11-21-2010
Sunt persoane care-l ataca aiurea pe fostul director Regneala. Chiar nu intelegeti oameni buni ca e o chestiune de onoare a bibliotecarilor, in general? Pur si simplu nu se doreste politizarea BCU, punct
Răspundemihaela - 11-21-2010
JOS LABELE DE PE BCU BUCURESTI!!! SI CEI CU IDEI SALUTARE SA SI LE TINA ACASA, SAU PT INSTITUTIILE LOR.
RăspundeNick - bibliotecar de mesere - 11-20-2010
Draga valexandru, Se vede de la o posta ca nu esti de-al nostru, ca esti mercenar. Cei(cele) pentru care scrii, spune-le ca ti-ai facut datoria. Du-te si ia-ti simbria, imbata-te si mai trateaza cu alte persoane sau reinnoieste-ti contractul cu aceleasi persoane care ar trebui sa conduca BCU. Spune ca ai injurat destul tabara amaratilor de bibliotecari, daca vor mai mult sa plateasca mai mult, doar traim in societatea de consum, si ai si d-ta familie de intretinut. Nu-ti vor da ei ca celui de a MI , un milion de euro, dar, poate,daca ai prestatie buna...
Răspundebibliotecara - 11-20-2010
Intrucat postacii doamnei Radoi au o noua dilema - de ce nu a fost contestata metodologia, le dedic o surpriza: metodologia a fost contestata atat de Asociatia Bibliotecarilor din Romania - http://proiectabr.files.wordpress.com/2010/11/memoriu.pdf (fara a primi niciun raspuns pana in prezent), cat si de sindicatele din BCU Bucuresti, Iasi si Timisoara, care au depus la minister cate o plangere prealabila (act care preceda actiunea in justitie), cerand anularea metodologiei (de asemenea, la aceste plangeri prealabile ministerul nu a catadicsit sa raspunda).
RăspundeMarin - 11-20-2010
Metodologia este publica pe site-ul; Ministerului Educatiei din luna octombrie. Acum cand nu a castigat concursul candidatul dorit de dumnealui (nu stiu cine sunt subsemnatii ) este gresita metodologia? Doamna Repanovici este o mare specialista in dansul la bara ( filmul e pe net ). Apropo ,,subsemnatii,, cum a reusit ,,chilotareasa,, sa candideze v-a dansat la bara?
Răspundevalexandru - 11-20-2010
@Ionela Popescu dl Regneala nu are legatura cu modernizarea BCU. Cel putin doi directori dinaintea sa - pe care ar trebui sa-i venerati- au facut aceasta munca cu dedicatie si viziune. Nici nu mi-am inchipuit ca dl Regneala mai este in sistem! Doamne, in ce lume traim!
Răspundevalexandru - 11-20-2010
o idee salutara sa fie director al BCU cineva din afara sistemului biblioteconomic. Mai contraproductivi decat bibliotecarii cand vine vorba de servicii publice (de informare, lectura, educatie informala) nu exista . Habar nu am daca acest concurs a fost pe bune. Poate ca nu. Dar daca se organizeaza din nou, lista candidatilor sa ramana deschisa pana apare un om cu orizont. Pozitia de director al BCU sau al Bibliotecii Nationale este de reprezentare culturala, informationala si educationala. Nu este suficient sa ai studii de biblioteconomie si vechime la sala... ...d-le Regneala!
Răspundeana - 11-20-2010
Peste tot in Romania se practica PCR(Pile,Relatii,Cunostinte)chiar si D-nele Banciu si Radoi si mai ales cand e vorba de bani multi ..(vezi programul e-Romania-Banciu )
RăspundeDiana - 11-20-2010
E prea mult. E revoltator!!!Daca are putina demnitate, cucoana respectiva, ar renunta sa conduca un colectiv de elita care are o traditie minunata si nu o vrea. Acest pas rusinos al lui Funeriu imi aminteste de vremurile comuniste cand aveau acces la functii doar politrucii si nu oamenii competenti si talentati.
RăspundeDan - 11-20-2010
In toata aceasta nebunie incredibila, se uita esentialul: atunci cand un eveniment este legat de numele acestei doamne, Doina Banciu, la mijloc nu poate fi decat un lucru ilegal, imoral, dar mai ales ticalos.
RăspundeIonela popescu - 11-19-2010
Este inadmisibil ce se intampla in tara asta.Cand cucoana asta, Radoi, mai are timp sa se ocupe si de biblioteca,sau vra sa fie un cuib politc. Dupa ce -cum scrie colega mea - biblioteca a fost refacuta de dl Regneala, recunosct de toata tara ca un mare profesionist, harnic si modest, modelde comportament, vin altii sa traga foloasele.Toti bibliotecarii stiu ca in spatele afacerii murdare sta doamna Doina Banciu, aceasta odioasa femeie care reuseste de atatia ani sa pacaleasca toata comunitatea de bibliotecari, care o cred specilista cand este o impostoare. Ea este PSD-ista, dar deocamdata nu e rau sa se puna bine si cu PDL, ca doar sunt la guvernare.TINETI MINTE STIMATI COLEGI O SA SE ALEAGA PRAFUL SI DE BCU BUCURESTI.SEMNATI CU TOTII PROTESTUL DE MAI SUS.
Răspundebibliotecar - 11-19-2010
Cred ca doamna Radoi este manipulata, totul a fost orchestrat de malefica doamna Banciu
RăspundeIonesco - 11-19-2010
Din pacate situatia existenta in BCU nu poate fi curmata decat printr-un directorat dinafara asa cum este cel al dnei Radoi, directorat care sa starpeasca cuiburile de incompetenta, huzur si nepotism. Sa tipe cat vor voi biblotecaresele, ca buba s-a spart.... Dupa BCU Bucuresti cine urmeaza?
Răspundesssst - 11-19-2010
pai daca serviciile se implica in conducerea BCU, zic ca au gasit ceva pe-acolo de le-a starnit interesul. vreo arhiva, ceva, un docoment, o scrisorica :) :) sau poate i-au gasit un alt rost pe langa cel evident :)
RăspundeEugenia - 11-19-2010
Absolut ofensator la adresa breslei bibliotecarilor. Ma intreb ce a impins-o pe aceasta doamna fara calificarea necesara biblioteconomica sa-si doreasca o astfel de functie? Nu-i ajunge cate are deja? Sau bibliotecile inca nu fusesera contaminate de politic? Sa ramana la functiile ei actuale! Sa-si vada de lungul nasului si sa nu se bage acolo unde nu-i fierbe oala. Ce-i trebuie BCU? Doar sa ma ia un salariu gratis si sa dea curs apoi la achizitii dubioase pe bani de la buget, in stil mafioto-PDList?? BCU este o biblioteca model in Romania pt redeschiderea si modernizarea careia s-a muncit enorm. Nu merita sa ajunga pe mana unei necalificate. Caci doamna cu pricina, chiar daca are o multime de diplome si o experienta vasta in "stiinte politice" ori "comunicare" (sau in ce este dansa specialista), in domeniul biblioteconomiei este ANALFABETA, o NECALIFICATA. Prin urmare daca vrea sa munceasca intr-o biblioteca nu postul de director trebuie sa-l vizeze, ci cel de muncitor necalificat!
Răspundebibliotecara - 11-19-2010
http://www.petitieonline.ro/petitie/protest_impotriva_modului_de_organizare_si_desfasurare_a_concursului_pentru_ocuparea_functiei_de_director_general_la_biblioteca_centrala_universitara_carol_i_din_bucuresti-p36537052.html
Răspunde