Revista Orizont și scriitorii din Timișoara aruncați în stradă

Redactia | 02.10.2020

Imediat după pierderea alegerilor din Timișoara, Nicolae Robu a cerut eliberarea spațiului deținut de peste 70 de ani de filiala Timișoara a Uniunii Scriitorilor și de redacția revistei „Orizont”.

Pe aceeași temă

Organizațiile au contract valabil până în 2022 cu municipalitatea și nu au fost niciodată anunțate că s-ar afla pe rol vreun litigiu legat de spațiul primit într-o fostă bancă, deținută până la naționalizarea din 1949 de o societate pe acțiuni interbelică.

Întrebările puse de conducerea revistei și a filialei Uniunii Scriitorilor au rămas, deocamdată, fără un răspuns documentat. Se știe doar că spațiul a fost oferit în compensare de Curtea de Apel Craiova unor cetățeni care nu au putut să își primească apartamentele într-o altă clădire, la o altă adresă.

Nu se știe cum a ajuns sediul amintit pe lista de spații din proprietatea orașului care pot fi date în compensare, în condițiile în care primăria neagă că ar fi transmis instanței o astfel de listă.

Dincolo de riscul iminent de a fi aruncată în stradă arhiva și biblioteca de șapte decenii, precum și redacția revistei „Orizont”, există și un atac simbolic la memoria culturală a orașului prin cedarea unui spațiu unde se desfășoară în mod tradițional evenimentele lumii literare timișorene și unde s-a formulat Proclamația de la Timișoara.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22