Pe aceeași temă
Organizațiile au contract valabil până în 2022 cu municipalitatea și nu au fost niciodată anunțate că s-ar afla pe rol vreun litigiu legat de spațiul primit într-o fostă bancă, deținută până la naționalizarea din 1949 de o societate pe acțiuni interbelică.
Întrebările puse de conducerea revistei și a filialei Uniunii Scriitorilor au rămas, deocamdată, fără un răspuns documentat. Se știe doar că spațiul a fost oferit în compensare de Curtea de Apel Craiova unor cetățeni care nu au putut să își primească apartamentele într-o altă clădire, la o altă adresă.
Nu se știe cum a ajuns sediul amintit pe lista de spații din proprietatea orașului care pot fi date în compensare, în condițiile în care primăria neagă că ar fi transmis instanței o astfel de listă.
Dincolo de riscul iminent de a fi aruncată în stradă arhiva și biblioteca de șapte decenii, precum și redacția revistei „Orizont”, există și un atac simbolic la memoria culturală a orașului prin cedarea unui spațiu unde se desfășoară în mod tradițional evenimentele lumii literare timișorene și unde s-a formulat Proclamația de la Timișoara.