OPR: Oligarhia Populara Romania

Dragos Paul Aligica 22.01.2013

De același autor

In momentul in care un grup social -fie patura sociala fie simpla grupare sau coterie politica- poate functiona intr-un regim de imunitati care ii da un statut special si privilegiat in fata universalitatii domniei legii si in fata celorlalti cetateni, fundamentele statului de drept sunt puse sub semnul intrebarii.

In momentul in care acel grup social privilegiat in fata legii este chiar elita politica, organizata sub cupola forului legiuitor, forma de guvernare a statului respectiv se schimba automat, indiferent ce ar ramane scris pe hartia constitutiei.

Este o constatare pe care logica teoriei politice, logica doctrinei statului de drept si bunul simt ne obliga sa o acceptam fara rezerve.

Un stat functioneaza pe doua paliere: realitatea politica si cea juridic-constitutionala. Realitatea politica in Romania a facut azi un pas important in directia formalizarii juridice a unei situatii informale.

Romania este incepand de azi, ca forma de guvernare, o Oligarhie.

Poporul le-a dat mijloacele, poporul i-a validat, poporul i-a legitimat si poporul nu pare deranjat de faptul ca in acest moment corpul social se imparte in doua: cei aflati deasupra operarii normale a legii si cei aflati sub lege.

Prin urmare, forma de guvernare oligarhica a tarii noastre este in acest moment consfiintita: Romania este o Oligarhie Populara.

Putem vorbi cu tot dreptul despre Oligarhia Populara Romania.

Din acest moment, nu noi, ci cei care contesta acest vedict si care vor sa perpetueze o fictiune sau alta, au obligatia sa explice pe ce baza contesta vedictul si care sunt motivele pentru care am accepta fictiunile lor. Noi nu facem decat sa constatam o stare de fapt.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22