ANUL XXVI (1385) (04 Octombrie 2016 - 10 Octombrie 2016)

Pe cine să asculți?

04.10.2016

Să asculți, să privești, să compari: pe de o parte, o masă de ignominie și fărădelege; pe de alta, un pic de bine, gata aproape să fie copleșit. Se zice însă că binele învinge. Dacă-i așa, cred că acum ar fi cazul s-o arate.

Andrei Cornea

Tripleta Ponta-Ghiță-Băsescu

04.10.2016

„Ticăloșii știu să lucreze în cârdășie, să se înhăiteze, să se acopere unii pe alții și, împreună, să se revendice de la idealuri, ei, care nu au nimic sfânt, să joace teatrul virtuții.“ (Petru Creția).

Andreea Pora

PNL, cioara vopsită și premierul providențial

04.10.2016

Lipsit de resurse umane proprii, PNL este nevoit să transforme în personaj providențial un premier decent, dar nu genial, competent în domeniul său, dar nu vizionar, onest, dar lipsit de carismă.

Rodica Culcer

Toate astrele se aliniază pentru Cioloș

04.10.2016

Dacian Cioloș nu numai că nu are carnet de partid, dar este și credibil în rolul de independent. În același timp, a avut cel puțin trei funcții executive, deci eminamente politice. Își îngrijește atent imaginea, devenind chiar cel mai curtat om politic al momentului.

Alexandru Gussi

Şah la Brâncuşi

04.10.2016

Istoria ultimilor 50 de ani ar fi trebuit să ne arate că întotdeauna ruşii au construit strategii pe termen lung. Şi că cele mai multe dintre ele nu sunt deloc aparente.

Madalin Hodor

Unde sunt butoanele de control ale României?

04.10.2016

Unde se află, de fapt, centrele reale de putere din România în acest moment: la partidele politice, la Cotroceni, la serviciile secrete?

Alexandru Lazescu

Școala, chiar altfel?

04.10.2016

În această toamnă, Ministerul Educaţiei a anunţat că organizează, potrivit legii, concursul pentru ocuparea posturilor de directori de grădiniţe, şcoli şi licee.

Anca Lazarescu

BNR taie taxa pe valută

04.10.2016

Când băncile sunt obligate să blocheze sume mari din banii deponenţilor, cărora ele trebuie să le plătească dobândă, de undeva trebuie să existe o compensare.

Lidia Moise

Un tribunal internațional pentru MH17?

04.10.2016

Ultimul raport internaţional, prezentat acum câteva zile, surprinde în cele mai mici detalii doborârea aparatului Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines de către militari ruși intrați pe teritoriul Ucrainei și care, după doborârea aparatului, se întorc în Rusia.

Armand Gosu

Unirea României cu Republica Moldova se întâmplă deja

04.10.2016

Apropierea dintre România și Republica Moldova este mai mare astăzi ca oricând în ultimele șapte decenii și se petrece în zonele menite, poate, să influențeze cel mai bine mentalitățile, la nivel cultural și în plan umanitar.

Bogdan Oprea

DNA sub asalt

04.10.2016

Direcția Națională Anticorupție primeşte lovituri din toate părţile, vârfuri de lance fiind deputatul Sebastian Ghiţă şi fostul preşedinte Traian Băsescu.

Cristian Campeanu

VLAD GAIVORONSCHI: „Aș vedea orașul ca un organism viu și aș fi nuanțat în a-l administra“

04.10.2016

Timp de două luni, în octombrie și noiembrie, se desfășoară la Timișoara Bienala de Arhitectură BETA, care își propune să genereze un dialog educativ între profesioniști și cetățeni, pentru a înțelege harta complexă a mediului urban. Sub sloganul Privește orașul, Ordinul Arhitecților Timiș îi invită pe timișoreni să scrie povești despre oraș, așa cum îl văd sau cum îl imaginează. Încrezător în viitorul urbei, profesorul VLAD GAIVORONSCHI, unul dintre cei mai premiați arhitecți români, autor al unor proiecte de excepție ca City Business Centre la Timișoara și la Cluj, Hotel Savoy sau Casa Harmonia, dar și al unor contribuții teoretice ca Matricile spațiului tradițional sau, împreună cu arhitectul Ioan Andreescu, Discursurile (post)moderne ale arhitecturii și Identitate şi alteritate în spaţiul urban, privește orașul dincolo de prezent.

Interviu Realizat De,brindusa Armanca

Sunetul orașelor, de la documentar la poezie

04.10.2016

Un spectacol plin de poezie a realizat Radu Afrim la Brăila - Suntrack (În căutarea sunetului pierdut într-un oraş cu soare), în timp ce, la ArCub, spectacolul București. Instalație umană este imaginea unei realități dure abordate frontal.

Doina Papp

SUA: on the one hand / on the other hand

04.10.2016

Volumul Lumea clădită de America al lui Robert Kagan e un eseu plăcut la lectură, foarte bine argumentat şi extrem de necesar.

Cristian Patrasconiu

O mare conștiință europeană s-a stins: filosoful lituanian Leonidas Donskis

04.10.2016

Leonidas Donskis a plecat prea curând dintre noi. Ne-a lăsat însă moștenirea unui angajament deschis și erudit împotriva formelor de gândire dominante și crezurilor la modă.

Stefan Popescu

CASA...

04.10.2016

Dan Perjovschi

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22