ANUL XXIII (17 - 23 aprilie 2012)

LIA PERJOVSCHI LA CENTRUL SALT ISTANBUL

17.04.2012

Pe 12 aprilie 2012, cu sprijinul ICR Istanbul, Lia Perjovschi a prezentat prelegerea Sens, în cadrul programului Era un timp al conversaţiei, la Centrul de Cercetare şi Artă Contemporană SALT.

Fara Autor

Andrei Şerban şi un succes cu peripeţii: Ivanov la Moscova

17.04.2012

Joi, 5, şi duminică, 8 aprilie, Teatrul L.S. Bulandra a prezentat în Rusia două spectacole după Dostoievki şi Cehov, montate de regizorii Alexandru Darie şi Andrei Şerban, distingându-se dintre participanţii din cele 14 ţări invitate la Festivalul de la Moscova sub egida Uniunii Teatrelor din Europa.

Valentin Dumitrescu

Povestea unui drum spre streaşina lumii

17.04.2012

Recent, Editura Humanitas a publicat, în colecţia Călătorii, volumul lui Marius Chivu, Trei săptămâni în Himalaya. Apărută în condiţii grafice excelente, cartea cuprinde jurnalul călătoriei în Nepal, din luna mai a anului trecut, însoţit de fotografiile autorului. „Jurnalul călătoriei mele în Nepal poate fi citit şi ca un roman de aventuri. Cartea vorbeşte însă despre forţa curiozităţii, despre tentaţia şi plăcerea de a pleca departe şi a-ţi testa limitele, despre nevoia de schimbare a obişnuinţelor vieţii de zi cu zi.“

Cristina Spatarelu

O negare de răsunet: Edouard Herriot

17.04.2012

Cu greu poate fi găsit un caz de negare a foametei din Uniunea Sovietică de la începutul anilor ‘30 mai relevant decât cel al omului politic francez Edouard Herriot, unul dintre personajele centrale ale vieţii politice franceze din perioada interbelică.

Codrut Constantinescu

Witold Pilecki, voluntar pentru Auschwitz

17.04.2012

„Această uriaşă moară care transformă oamenii în cenuşă sau, folosind o altă imagine, acest concasor care sfărâmă în bucăţi transporturi întregi de persoane se rotea în jurul unuia şi aceluiaşi ax – exterminarea.“

Gelu Trandafir

Bătălia pentru China

17.04.2012

Evoluţia economiei Chinei este semnalul urmărit de pieţele financiare din lume.

Lidia Moise

Srdja & Wael: arta de a face o revoluţie

17.04.2012

„În istorie, mişcările care au reuşit, toate s-au bazat pe strategii de comunicare eficiente“ (Srdja Popović).

Octavian Manea

Pledoarie pentru o nouă Constituţie

17.04.2012

O nouă revizuire a Constituţiei nu este în măsură să adreseze neajunsurile fundamentale şi stigma publică ataşată unui document ieşit din anii nebuloşi de la începutul istoriei postcomuniste a României.

Bogdan C. Enache

Bursele pentru studenţi, încă o insolvenţă a lui Dinu Patriciu

17.04.2012

Au trecut 3 luni de când Fundaţia „Dinu Patriciu“ (FDP) a sistat alocarea burselor din programele Orizonturi deschise şi Inventează-ţi viitorul. Motivul invocat: „reorganizarea şi restructurarea activităţii fundaţiei“, potrivit unui comunicat al organizaţiei. Este a doua oară când se suspendă finanţarea unora dintre bursele FDP.

Nicoleta M. Dumitrascu

Record: interviul fără întrebări Cristoiu-Năstase

17.04.2012

Interviul luat de Ion Crisotiu lui Adrian Năstase e bun ca studiu de caz la seminariile de etică de la Jurnalistică, pentru a arăta cum un rotund calup de publicitate electorală s-a substituit principiilor, normelor şi tehnicilor atât de bine ştiute de un veteran al presei.

Brindusa Armanca

Despre viitor cu PP-DD. Plus Vadim şi Gigi

17.04.2012

La ora actuală, PP-DD se apropie de 20% în sondaje. Fie şi un procent de 10% reprezintă nu doar o aberaţie amuzantă pentru o ţară care se zbate de 22 de ani să iasă din marasm. E o perspectivă de-a dreptul îngrijorătoare.

Rodica Palade

LIBERI, DEMNI ŞI RESPONSABILI

17.04.2012

Mahări de partid ţipă la TV în direct şi la ora de vârf că trăiesc într-un stat poliţienesc. Pe urmă, se duc acasă să mai tragă o afacere cu statul dictatorial. Tinerii demonstrează în Piaţă împotriva dictaturii, pe urmă îşi pun pozele pe Facebook şi îşi povestesc aventurile la Antena 3. Aia cu Poneiul roz.

Dan Perjovschi

Onoarea pierdută a unui mare cardiolog

17.04.2012

Este un medic strălucit. Specializat în bypass-ul coronarian şi autorul primului transplant de inimă din România. Pe mâna lui pricepută şi-au lăsat inimile, cu succes, şi Nicolae Văcăroiu, şi Cristi Borcea. Recunoaşteţi că, atunci când vine vorba de operaţii cardio, invariabil, ni se strânge inima. Iar  medicul care se încumetă să taie şi să înnoade fire pe cord deschis este privit mai ceva ca un Dumnezeu.

Rodica Palade

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22