Abandonând „tandemul“ cu șeful de partid, va deveni premierul Grindeanu autonom în fapt, și nu doar în aparență? Tutela pe care Dragnea o exercită asupra lui va slăbi sau chiar va dispărea nu numai pentru interviuri și discuții cu oficialii europeni, ci și în realitate?
Andrei CorneaAdversar înverșunat al modernității și deschiderii democratice, PSD este disperat să reprime orice formă de manifestare care îi scapă de sub control.
Rodica CulcerNe aflăm într-un moment de cumpănă și nu se știe de ce parte se va apleca balanța. Momente atât de hotărâtoare nu a mai cunoscut țara din anul 1989. Atunci marele joc european a acționat în favoarea unei așezări mai democratice. Nu trebuie numai să sperăm, dar și să acționăm pentru ca momentul actual să nu fie o întoarcere la punctul de plecare, ci un pas înainte.
Ion VianuRomânia a trecut un prag la începutul lui 2017, demonstrând că grupuri mici de indivizi bine poziționați în ierarhia puterii nu–și mai pot bate joc și înșela restul țării fără a fi trași la răspundere.
Tom GallagherÎn ultimii 27 de ani, reforma din PSD s-a învârtit într-un cerc vicios, nimeni din interior nu a putut să-l schimbe. S-ar putea schimba sub presiunea străzii? Puţin probabil.
Anca LazarescuÎn timp ce Executivul de la Bucureşti este implicat în bătălia corupţilor cu justiţia, efort care i-a consumat energiile şi banii bugetului, liderii europeni cântăresc schimbarea arhitecturii UE.
Lidia MoiseCineva a mai încercat cândva să pedepsească „administrativ“ nişte copii ieşiţi în stradă. Nu prin intermediul părinţilor, ci direct. Nu o să vă surprindă, poate, că se întâmpla în decembrie 1989. La Timişoara.
Madalin HodorDoamnă Macovei, în ce constă exact această schimbare a Regulamentului Schengen?
Interviu Realizat De, Andreea PoraUn caz recent arată că difuzarea de știri false are în fundal politica părtinitoare a publicației sau a canalului de televiziune, iar nu o simplă eroare sau neglijență.
Brîndușa ArmancaReuniunea NATO de săptămâna trecută, dar și Conferința de Securitate de la München au prilejuit un desant american de anvergură (vicepreşedintele Mike Pence, secretarul Apărării Jim Mattis, senatorul John McCain) pe scena europeană. În ciuda reasigurărilor americane, Europa păstrează o imensă reținere față de Donald Trump.
Octavian Manea„Ordinea liberală globală nu poate rezista decât dacă e susținută de ambii piloni transatlantici.“ (Wolfgang Ischinger)
Alexandru LazescuÎntr-un moment sensibil pentru raporturile transatlantice, Bucureștiul a strălucit prin absență la conferinţa de la München.
Stefan PopescuÎn septembrie trecut s-au împlinit două decenii de la decernarea premiilor la concursul de urbanism pentru zona centrală a Capitalei. La vremea respectivă, odată cu selecționarea de către juriul internațional a celor mai bune propuneri, părea că nimic nu mai împiedica remodelarea ansamblului, vital pentru București.
Peter DererCartea De cealaltă parte a lumii. Călătorind prin Australia a lui Bill Bryson oferă o imagine superbă unui tărâm despre care ştim foarte puţine şi la care ne gândim atunci când vreo criză politică majoră ne face să luăm în calcul emigrarea.
Codrut ConstantinescuFUOCOAMMARE (Italia-Franţa, 2016) · Regia: Gianfranco Rosi · Câştigător al Ursului de Aur la Berlinale anul trecut · Nominalizat anul acesta la Oscar pentru cel mai bun documentar.
Catalin Bogdan
Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]
Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social
Abonamente interne cu
expediere prin poștă
45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an
Abonamente interne cu
ridicare de la redacție
36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an