ANUL XXVI (1405) (28 Februarie 2017 - 06 Martie 2017)

De ce mai e ținut în viață Guvernul Grindeanu?

28.02.2017

Dincolo de zgomotul propagandelor, războiul politic devine unul mai rece și mai puțin costisitor la nivel internațional.

Alexandru Gussi

Anti-DNA, între oportunitate şi oportunism

28.02.2017

Când tragi linie după o zi de talk-show-uri rămâi cu impresia că întreg corpul de magistrați e o bandă organizată și plătită să bage nevinovați de lux la pușcărie.

Andreea Pora

Țineți minte cinci cuvinte...

28.02.2017

Nu mai visați la pesediști atipici și providențiali, care ar putea guverna România onorabil.

Rodica Culcer

Zero ești atunci când minți, domnule Grindeanu!

28.02.2017

Dacă vorbim despre minciună în stare pură, o lecție ne-a dat-o, acum câteva zile, premierul Sorin Grindeanu. Prezent pe ecrane, șeful guvernului a repetat de câteva ori într-o singură emisiune că anul trecut, când Palatul Victoria era condus de Dacian Cioloș, România a primit zero lei din bani europeni.

Ramona Ursu

Poate ieși PNL din buimăceală? O analiză a eșecurilor

28.02.2017

Absența unor lideri puternici și experimentați, problemele de corupție, pozițiile dilematice ale Partidului Național Liberal din ultimii ani, suspiciunile care l-au scos din joc pe Vasile Blaga, organizatorul și administratorul liberalilor, precum și lipsa unei viziuni coerente despre viitor au diminuat influența și puterea PNL.

Sabina Fati

Starea de fapt văzută dinspre PSD

28.02.2017

Când începem Romexit-ul, domnu’ Dragnea? Să ne spuneți din timp, vă rugăm, ca să avem pregătite saltele de vârât bănuții scoși de la bănci, dacă ni i-ar mai da vreuna!

Andrei Cornea

Spre restaurație în educație

28.02.2017

PSD s-a angajat într-un efort masiv de restaurație a controlului partidului stat asupra sistemului de învățământ.

Cristian Campeanu

Prognoza optimizată politic: un fleac de 3 miliarde de lei

28.02.2017

Orice pomană izvorâtă din laboratoarele PSD-iste poate coagula admiraţia votanţilor, dar va avea ca efect sărăcirea acestora, deoarece va crea inflaţie, şomaj şi dezechilibre.

Lidia Moise

AUGUSTIN LAZĂR: Nu există dosare fabricate, într-o subterană, de un serviciu de informaţii

28.02.2017

Bilanțul DNA a generat o serie de reacții care merg în principal pe ideea că rata achitărilor ar fi de fapt mai mare decât cea prezentată în acel raport. Sunteți mulțumit de activitatea DNA sau aveți unele îngrijorări, nuanțe, care au răzbătut din câteva declarații?

Interviu Realizat De, Andreea Pora

Masacrul antisemit de la Jilava. Muncitorii și radicalizarea Mișcării legionare (IV)

28.02.2017

În timpul rebeliunii legionare, proporția cea mai mare de rebeli a provenit din rândul muncitorilor.

Adrian Cioflânca

Generalul McMaster și datoria de a-i spune adevărul preşedintelui Trump

28.02.2017

În aparițiile și interviurile sale publice, McMaster se distanțează flagrant de discursul de campanie al lui Donald Trump: vede alianțele ca pe niște active strategice esențiale în balansarea comportamentului puterilor revizioniste; pledează pentru întărirea apărării la frontieră (în statele aflate în prima linie, precum cele de pe Flancul Estic al NATO), inclusiv prin prezența americană, respingând perspectiva descurajării de la distanță.

Octavian Manea

Relațiile dintre Serbia și Kosovo – între speranțe deșarte și obstrucționism

28.02.2017

Eforturile diplomatice de mediere post-conflict ale Uniunii Europene ar trebui să se concentreze pe reducerea tensiunilor dintre Serbia și Kosovo. Ignorarea crudei realități din teren poate conduce la subminarea rolului UE în negocierile care se suprapun peste puternica moștenire a tensiunilor dintre Serbia și Kosovo.

Miruna Troncota, Agon Demjaha

Mistificțiuni

28.02.2017

Mircea Anghelescu umple distanța dintre pragul lecturii actuale și momentele diferitelor capitole de istorie culturală cu date și fapte, repere și personaje, situații irepetabile și invariante plus recurențe. El devine astfel, din specialistul unei epoci, un istoric literar „generalist“, cu multiplă competență, capabil de o narațiune istoriografică traversând epocile.

Daniel Cristea Enache

Grațierea violatorilor bătrâni

28.02.2017

În The Salesman (câştigător a două premii la Cannes şi al Oscarului pentru cel mai bun film străin anul acesta), Asghar Farhadi și-a plasat comis-voiajorul în Teheranul de azi. Iar drept personaje a ales interpreți (amatori) ai piesei lui Miller. Care se confruntă nu doar pe scenă cu turmentata psihologie a eroului, ci și într-un context mult mai intim: soția e agresată sexual în propria casă, iar soțul vrea să se răzbune demascându-l pe vârstnicul agresor în fața familiei.

Catalin Bogdan

Descotorosirea

28.02.2017

Îndepărtarea jurnaliștilor consacrați, a celor care dispun de experiență dublată de memoria istoriei recente și preferința pentru jurnaliști foarte tineri ilustrează cât de permeabilă este politica redacțională la nevoile patronatului și la concubinajul cu puterea politică.

Brindusa Armanca

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22