Pe aceeași temă
"Eu cred că dacă stăteam câteva zile să reflectăm cu toţii la cea mai bună soluţie, am fi găsit o formulă care să nu fie cumva ridicolă, pentru că asta ne va pune fără îndoială într-o situaţie oarecum penibilă în faţa electoratului. Întâi tăiem şi pe urmă măsurăm şi o să avem probabil din nou dificultăţi în a pune în aplicare această lege", a declarat Adrian Năstase, într-un interviu acordat RFI România.
De asemenea, el consideră că după decizia Curţii Constituţionale s-a procedat "cu aceeaşi lipsă de inteligenţă" ca la legea iniţială.
"În ceea ce priveşte situaţia la care s-a ajuns, absolut jenantă pentru şeful statului şi pentru miniştrii care au susţinut această variantă neconstituţională, sigur că trebuie făcute reparaţiile de rigoare. Dar se procedează iar cu aceeaşi lipsă de inteligenţă şi riscăm să ajungem din nou într-o situaţie în care o nouă Curte Constituţională sau aceeaşi se va pronunţa în condiţiile unei excepţii ridicate într-un proces, în legătură cu o soluţie adoptată pe picior", a declarat parlamentarul social-democrat.
Liberalul Tudor Chiuariu a declarat, înainte de dezbaterile din Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor, că proiectul de modificare a Legii Agenţiei Naţionale de Integritate introduce o diminuare a sancţiunilor în cazul conflictelor de interese, iar confiscarea averii devine o sancţiune descurajantă şi activitatea de control va fi subordonată politic.
"Prin proiectul Guvernului, ANI devine căţeluşul cu dinţi de lapte, priponit bine în lesa puterii", a precizat deputatul PNL Tudor Chiuariu, pentru Mediafax.
Comentarii 3
Alain - 04-29-2010
Oare cam cat timp ar trebui sa se dezbata legea in parlament, inainte de a fi trimisa spre promulgare? 20 sau 30 de ani? Nu stiu, pot doar sa estimez fiindca d-l Nastase este cam zgarcit in exprimare. Sigur, pana atunci, ar iesi la pensie sau ar pleca impreuna cu madam cu coasa, principalii clienti ai legii ANI. Nastase se lauda intr-unul din articolele publicate in presa sau pe blogul personal, ca el a rezolvat problema demnitarilor, in privinta declararii averilor, cu acea lege din 2003. Dar tot domnia sa(sau, mai bine zis, tovarasia sa???) recunoaste, la cateva randuri distanta, ca era nescesara punerea de acord cu legislatia europeana a acelei legi din 2003(legea 161/19 aprilie 2003, un adevarat ghiveci, dupa parerea mea, dar nerelevanta pentru asigurarea corectitudinii declaratiilor de avere). D-l nastase n-ar trebui sa se faca amnezic, dar cu legea 161, n-am fi aflat niciodata cat de bogata si darnica a fost tusha Tamara si cat de mult si-a rupt de la gura din pensia ei nenorocita, ca sa adune milionul de euro, lasat prin testament nepotilor dragi........
RăspundeLiviu din Timisoara - 04-29-2010
Nastase a fost intotdeauna un demnitar care stie ce vorbeste, si de ce ...
Răspundeomi - 04-29-2010
ce va mira ca el nu-i de acord? Nu va fi niciodata ;pt o lege care cere purificarea averii lui.Dati-i posibilitatea sa conceapa el o lege , in lliniste, la mititica unde-i locul de ft mult timp si n-a ajuns nici acum.
Răspunde