Pe aceeași temă
"Consider că deşi figuram în acte în calitate de proprietar, adevăratul proprietar era Vanghelie Marian. Din 2005 am început lucrări de modernizare la hotel. Banii pentru aceste lucrări erau cash, îi primeam de la domnul Nicolae Mircea (n.r vărul lui Marian Vanghelie.) Pot să spun că domnul Vanghelie avea potenţial financiar. Investiţia de modernizare a costat aproximativ 700.000 de euro. În 2009, când l-am vândut în acte, am avut acordul expres al domnului Vanghelie", a declarat Sorin Ciocan în faţa judecătorului, citat de Mediafax.
Tot miercuri a fost audiată şi Laura Ciocan, director la Economat Sector 5. În sala de judecată a fost prezent şi Marian Vanghelie care a refuzat să dea declaraţie, judecătorul atrăgându-i atenţia că "nu a fost doritor să dea declaraţii până acum"şi că are timp până la termenul următor pentru a se consulta cu avocaţii pe acest aspect.
Avocaţii edilului suspendat de la Sectorul 5 au cerut ridicarea controlului judiciar şi permisiune ca acesta să-şi poată exercita profesia de primar. Pe această solicitare, instanţa a rămas în pronunţare.
În rechizitoriu, printre altele, procurorii DNA susţin că Marian Vanghelie, în schimbul unor contracte cu primăria, ar fi primit foloase necuvenite de la afaceristul Iulian Lupeanu, printre care hotelul Bulevard din Predeal. Hotelul a fost preluat în acte, în 2002, prin licitaţie, de Sorin Ciocan, apropiat al lui Marian Vanghelie.
Dosarul a fost trimis în judecată în iulie 2015, Marian Vanghelie fiind acuzat de abuz în serviciu, luare de mită şi spălare de bani. În acelaşi dosar sunt judecaţi, sub control judiciar, şi omul de afaceri Mircea-Sorin Niculae, pentru complicitate la luare de mită şi spălare de bani, Sorin-Ştefan Ciocan, pentru spălare de bani şi directorul Economat Sector 5, Laura Ciocan, pentru complicitate la luare de mită şi spălare de bani, omul de afaceri Marin Dumitru pentru dare de mită.