ANUL XXVI (1354) (1 Martie 2016 - 7 Martie 2016)

Peisaj după Colectiv

01.03.2016

Seismul Colectiv e pe cale de a fi uitat, viaţa politică reintră nestingherit în vechea matcă.

Rodica Palade

Dezinteresul național

01.03.2016

Niciun guvern și niciun partid nu vor rata ocazia de a face din dezinteresul național o operă alambicată și cuprinzătoare.

Traian Ungureanu

Legiferează CCR „binomul“ DNA-SRI?

01.03.2016

Va trebui DNA să-și construiască singură propria tehnică, lucru care îi va lua ani buni și o căruță de bani, cu rezultatul previzibil că dosarele de corupție vor fi în grea suferință?

Andreea Pora

Mass-media în România, între rețeta (imorală a) Antenei 3 și falimentul (moral al) TVR

01.03.2016

Rețeta în virtutea căreia funcționează Antena 3 se bazează pe nemulțumirile și prejudecățile oamenilor simpli, uneori neinformați, care au senzația că pot fi răzbunați pentru viața grea pe care o duc. Spre deosebire de rețeta de succes a Antenei 3, televiziunea publică nu știe să se organizeze, aruncă banii pe fereastră și nu înțelege filozofia pe baza căreia ar trebui să se dezvolte: să fie cu adevărat în slujba cetățeanului.

Sabina Fati

O distincție a lui Epictet

01.03.2016

Nu cumva ministrul Educaţiei inventează proiecte, legislație, reforme majore, numai ca să uităm că i s-a cerut anularea doctoratelor lui Ponta, Oprea și asociații? Nu cumva vrea să-l prindă noiembrie cu aceștia și alții ca el în continuare doctori?

Andrei Cornea

Eşec al democraţiei sau demobilizare a electoratului de dreapta?

01.03.2016

Dacă mâine PCR ar fi pe lista electorală, majoritatea românilor ar fi dispuși să renunțe la partidele democratice.

Melania Cincea

Linșajul mediatic sau execuția în piața publică

01.03.2016

Cei târâți în noroi de presă trebuie să se adreseze instanțelor. Antenele ar trebui să aibă câteva sute de procese, cum au avut C.V. Tudor și România Mare. Daunele sunt azi plătite de urmași. Frumoasă moștenire!

Brindusa Armanca

BRONISŁAW WILDSTEIN: În Polonia, cei care au pierdut încearcă să delegitimeze puterea nou aleasă

01.03.2016

BRONISŁAW WILDSTEIN este un reputat gânditor conservator polonez. A intrat în opoziția anticomunistă în 1977, fiind unul dintre dintre fondatorii Comitetului Studențesc al Solidarității – prima formă de opoziție structurată din Cracovia. Wildstein a fost șef al televiziunii publice, editorialist la Rzeczpospolita, aprig susținător al lustrației în Polonia, fiind în această chestiune cel mai redutabil adversar al lui Adam Michnik.

Interviu Realizat De,gelu Trandafir

Pe calea cea bună

01.03.2016

Partea sănătoasă a societății, avantajată de interacțiunea noilor tehnologii, a făcut totuși pași semnificativi, conștientizând treptat rolul pe care îl poate avea, lucrurile pe care le poate schimba, solidarizarea pe care o poate genera, dincolo de limitele derizorii impuse de o clasă politică recalcitrantă la reformă.

Marina Dumitrescu

Libia - noul epicentru al Statului Islamic

01.03.2016

Extinderea Statului Islamic în Libia și în Sahel ar pune o presiune mult mai mare decât Siria pe Uniunea Europeană.

Stefan Popescu

Omorul serafic sau adevărul spus pe jumătate

01.03.2016

Mitropolitul Bucovinei ar fi fost antisemit şi totuşi a salvat sute de evrei. Paradoxul acesta îşi găseşte explicaţia: în poziţia în care se afla, în acele vremuri vitrege, mitropolitul nu ar fi putut să manifeste o opinie neutră şi cu atât mai mult favorabilă evreilor (căci ar fi fost evident sancţionată), ci una aparţinând discursului oficial. În schimb, atunci când a avut ocazia, a acţionat cu un profund umanism.

Gheorghe Stefan Samoila

O carte liniștită

01.03.2016

Cu inventarul ei de noroace și ghinioane, în contrapunctul odihnitor al vechilor și noilor însemnări, cu intensa culoare a amintirilor euforice sau cu micile tristeți catifelate, Sesiunea de toamnă a lui Eugen Negrici rămâne o carte liniștită și sigură pe ce și cât dorește să spună.

Tania Radu

Oscar 2016: mulţi premiaţi, puţini câştigători

01.03.2016

Două au fost temele predominante de discuţie înainte de Oscarurile de anul acesta: lipsa artiştilor de culoare de pe listele cu nominalizaţi şi inevitabilitatea acordării premiului pentru cel mai bun actor principal lui Leonardo DiCaprio. În rest, am avut o gală în care s-au amestecat premii meritate cu statuete compensatorii, într-una dintre cele mai anoste competiţii cinematografice din ultimii ani.

Razvan Braileanu

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22