Puțin probabil ca jocul alegerilor să se reseteze pentru liberali. Deocamdată. Pentru că nimeni nu garantează că Orban chiar va fi candidatul ales în final.
Andreea PoraPreședintele Iohannis declară că a înțeles mesajul trimis pe Facebook. Evident, nu e așa. Observația elementară după care într-o țară liberă o hotărâre judecătorească se pune în aplicare, iar într-o țară cu libertăți simulate mai vorbim, trebuia să-i fie clară președintelui de la bun început.
Traian UngureanuLipsa de luciditate a preşedintelui în a-și alege prietenii și a-și combate adversarii mai poate fi depășită, dar a devenit clar că în acest an electoral își joacă întregul mandat prezidențial.
Alexandru GussiȘtim noi ce alte decizii ale CCR vor pune în mișcare legea consecințelor neintenționate și vor compromite, definitiv sau temporar, anchetele DNA și DIICOT?
Rodica CulcerO reformă a salarizării nu înseamnă doar spulberarea unor grile complicate şi aplicarea unor coeficienţi de creştere.
Lidia MoiseÎntâlnirea patriarhului Chiril cu papa Francis, la Havana, este prima reinventare a Bisericii Ortodoxe Ruse ca factor geopolitic extern.
Teodor BaconschiCeea ce se vede din sănătate zilele astea este urmarea logică și tristă a incompetenței, interesului politic și imposturii care s-au infiltrat adânc în sistem și au devenit „ale casei“.
Aurel F. MarinChiar dacă Brexit-ul este respins, daunele pentru UE vor fi mai mici, însă deloc neglijabile.
Alexandru LazescuElitele germane rămân extrem de reținute în asumarea de riscuri militare și ostile politicii externe de tip hard power.
Iulia JojaBoutros Boutros-Ghali s-a stins din viaţă marți, 16 februarie 2016. Fostul secretar general al Organizației Națiunilor Unite avea 93 de ani.
Stefan PopescuAtât timp cât printre noi încă există supraviețuitori ale căror brațe înseriate mărturisesc oroarea trăită, iar în spatele nostru se întinde o groapă comună cu șase milioane de morți, refuzul de a recunoaște una dintre dramele umanității ne condamnă să ne pierdem însuși dreptul la umanitate.
Justina IrimiaInterviu Realizat De RĂzvan BrĂileanu
JAD HATEM este profesor de filosofie, literatură și studii religioase la Universitatea Saint-Joseph din Beirut și director al centrului de studii „Michel Henry“ al aceleiași universități. În limba română i-a apărut volumul Hiperbola mistică a iubirii pure (traducere de Anca Manolescu, Humanitas, București, 2007). Printre publicațiile sale se regăsesc și La Genèse du monde fantastique en littérature și L’Absolu dans la philosophie du jeune Schelling, apărute la editura românească cu profil internațional Zeta Books.
Interviu Realizat De Alexandra IlinaApariţia volumului Anul zero. 1945. O istorie este un eveniment editorial de prim ordin al anului trecut.
Codrut ConstantinescuSprijinirea revistelor culturale înseamnă sprijinirea libertății de gândire și de expresie în România, în pofida constrângerilor economice și administrative.
Magda CarneciMUSTANG (2015) · Coproducţie Franţa-Germania-Turcia-Qatar · Regia: Deniz Gamze Ergüven · Cu: Günes Sensoy, Doga Zeynep Doguslu, Tugba Sunguroglu, Elit Iscan, Ilayda Akdogan · Distribuit în România de Asociaţia Culturală Macondo · Nominalizat la Premiul Oscar pentru cel mai bun film străin.
Catalin Bogdan
Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]
Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social
Abonamente interne cu
expediere prin poștă
45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an
Abonamente interne cu
ridicare de la redacție
36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an