E important să recunoaștem ideea fixă a urmașului politic al PCR de a controla educația, de a permite un minimum de variație și de alternativă - de la Manualul și Editura unice, la educația unică, de aici la gândirea unică și, în final, la partidul unic: parcurgerea acestor pași pare a fi visul secret al unora ca Liviu Pop sau Liviu Dragnea.
Andrei CorneaDragnea știe că, dacă face un singur pas înapoi, e pierdut. Și nu-l va face de data asta. E ori, ori. Adică ori el și mafia, ori România.
Andreea PoraRegimul Dragnea este regimul care ar fi fost instaurat în anul 2000 dacă Vadim Tudor devenea președinte. Un regim politic populist, autoritar, naționalist, profund corupt, violent antioccidental.
Cristian CampeanuBătălia dusă de clica Dragnea-Tăriceanu pentru demantelarea statului de drept a intrat într-o nouă fază, mai toxică.
Rodica CulcerSă înţelegem că „procesul comunismului“ nu este decât un exerciţiu mediatic, prin care sunt împinşi în faţă câţiva marginali pentru ca „Sistemul“ să fie ocolit şi ocrotit? Pentru că, dacă te uiţi din afară, aşa pare.
Madalin HodorDin cele cinci volume menţionate în CV-ul premierului Mihai Tudose – listă ce include şi teza de doctorat publicată –, trei prezintă indicii clare de plagiat. Şi, ca un detaliu semnificativ, toate au o legătură cu Academia Naţională de Informaţii a SRI.
Melania CinceaPoliticienii puterii demonstrează o înţelegere atât de limitată a economiei, încât nu ne putem aştepta să priceapă filosofia din spatele sistemului fiscal actual.
Lidia MoiseNoua configurație politică de la Berlin nu pare să fie favorabilă ambițiilor integraționiste ale lui Emmanuel Macron pentru zona euro.
Alexandru LazescuDeși inițial exprimă frustrarea împotriva UE, AfD a ajuns să adopte o agendă pro-Kremlin.
Armand GosuCitită atent, filozofia articulată de Donald Trump la ONU îl plasează mai aproape de proiectele Rusiei și Chinei.
Octavian ManeaDupă compromisul lui Trump cu Partidul Democrat, până și cei mai fervenți aliați ai președintelui din media au înțeles că teoria „țarului bun“ este șubredă.
David JimenezDomnule Ion Caramitru, tocmai ați avut premiera piesei de teatru UFO, la Teatrul Național. Cum a primit publicul o piesă mai puțin obișnuită?
Interviu Realizat De, Ramona UrsuLevison Wood face parte din marea familie a exploratorilor şi călătorilor anglofoni care continuă vechea tradiţie imperială a britanicilor din secolele precedente.
Codrut ConstantinescuGropile s-au astupat, băncuțele tricolore au revenit la culori mai firești, dar politica culturală a Clujului nu a făcut saltul așteptat.
Catalin BogdanCând, în aprilie 1881, se deschide Salonul Independenților de la Paris, o cutie din sticlă rămâne goală timp de două săptămâni. Toată lumea se întreabă ce obiect urmează să fie expus de către domnul Degas. Când, în sfârșit, sculptura apare, vizitatorii și critica rămân stupefiați. O sculptură reprezentând o fetiță, îmbrăcată în costum de balerină.
Ioana MoldovanCe le rămâne de făcut jurnaliștilor prinși în malaxorul mașinației comandate politic și neprotejați de organizațiile de breaslă, inerte și ineficiente? Să scrie, asta le rămâne. Să deschidă ochii, să dezvăluie, să spună adevărul. Să nu renunțe.
Brîndușa ArmancaAcum ne-am lămurit de ce nu vrea PSD justiție. Băieții își fac dreptate singuri. Crescuți într-un mediu infracționar organizat, mulți dintre ei sunt predispuși la violență. Au și o ereditate încărcată (puciuri, mineriade) în acest sens. Primul care a sărit la bătaie e Mirel Palada, fost purtător de cuvânt al Guvernului Ponta, care în pauza unei emisiuni TV i-a tras un pumn în gură senatorului USR Mihai Goțiu.
Tia Serbanescu
Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]
Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social
Abonamente interne cu
expediere prin poștă
45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an
Abonamente interne cu
ridicare de la redacție
36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an