Lazăr: Țulus si Moraru sunt într-o stare emoţională şi sper să îşi revină în timp util

I.g. | 04.07.2017

Procurorul general Augustin Lazăr consideră că procurorii Doru Ţuluş şi Mihaela Moraru Iorga sunt ”într-o stare emoţională” şi speră să îşi revină ”în timp util”, adăugând că procurorii care lucrează în structurile specializate ale Ministerului Public au ”o mai mare uzură mentală şi emoţională” şi că ar trebui să se stabilească nişte mandate.

Pe aceeași temă

 

Augustin Lazăr a declarat, marţi, la sediul CSM, că un procuror care îi reprezenta pe Doru Ţuluş şi Mihaela Moraru Iorga a venit la Parchetul General ”pentru a se plânge, în esenţă, pentru actele de urmărire penală care se efectuau”, această plângere urmând să fie soluţionată. ”Unul dintre ei (n.r. - procurori) a venit în audienţă la Parchetul General, şi i-a reprezentat şi pe ceilalţi, pentru a-şi prezenta poziţia sa în legătură cu maniera în care se făcea testarea cu aparatul poligraf şi pentru a se plânge, în esenţă, pentru actele de urmărire penală care se efectuau. Urmează ca această plângere să fie soluţionată”, a spus Lazăr.

 

Lazăr a mai afirmat că ar trebui să se stabilească mandate pentru procurorii care lucrează în structurile specializate ale Ministerului Public, considerând că aceştia nu ar trebui să stea acolo până când devin ”vulnerabili”. ”Eu cred că ei (n.r. - cei doi procurori) sunt într-o stare emoţională şi sper să îşi revină în timp util. Nu ar trebui să se escaladeze această situaţie. Procurorii care lucrează în structurile specializate ale Ministerului Public au o mai mare uzură mentală, emoţională. Acolo este un stres şi un efort mental pe care nu-l au alţii care lucrează în altă parte şi cred că este important să vedem că, după o perioadă de timp, pentru protecţia lor, ar trebui să se stabilească nişte mandate - patru ani, apoi patru ani - şi după aceasta procurorii să îşi poată schimba profilul de activitate, fiindcă nu ar trebui ca cineva să stea acolo până când devine vulnerabil”, a mai spus Lazăr.

 

Secţia pentru procurori a CSM a avizat, marţi, revocarea procurorilor DNA Doru Ţuluş şi Mihaela Moraru Iorga. Decizia a fost luată la solicitarea adresată de către şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi și după audierea celor doi în şedinţă secretă. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22