Pe aceeași temă
Augustin Lazăr a declarat, marţi, la sediul CSM, că un procuror care îi reprezenta pe Doru Ţuluş şi Mihaela Moraru Iorga a venit la Parchetul General ”pentru a se plânge, în esenţă, pentru actele de urmărire penală care se efectuau”, această plângere urmând să fie soluţionată. ”Unul dintre ei (n.r. - procurori) a venit în audienţă la Parchetul General, şi i-a reprezentat şi pe ceilalţi, pentru a-şi prezenta poziţia sa în legătură cu maniera în care se făcea testarea cu aparatul poligraf şi pentru a se plânge, în esenţă, pentru actele de urmărire penală care se efectuau. Urmează ca această plângere să fie soluţionată”, a spus Lazăr.
Lazăr a mai afirmat că ar trebui să se stabilească mandate pentru procurorii care lucrează în structurile specializate ale Ministerului Public, considerând că aceştia nu ar trebui să stea acolo până când devin ”vulnerabili”. ”Eu cred că ei (n.r. - cei doi procurori) sunt într-o stare emoţională şi sper să îşi revină în timp util. Nu ar trebui să se escaladeze această situaţie. Procurorii care lucrează în structurile specializate ale Ministerului Public au o mai mare uzură mentală, emoţională. Acolo este un stres şi un efort mental pe care nu-l au alţii care lucrează în altă parte şi cred că este important să vedem că, după o perioadă de timp, pentru protecţia lor, ar trebui să se stabilească nişte mandate - patru ani, apoi patru ani - şi după aceasta procurorii să îşi poată schimba profilul de activitate, fiindcă nu ar trebui ca cineva să stea acolo până când devine vulnerabil”, a mai spus Lazăr.
Secţia pentru procurori a CSM a avizat, marţi, revocarea procurorilor DNA Doru Ţuluş şi Mihaela Moraru Iorga. Decizia a fost luată la solicitarea adresată de către şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi și după audierea celor doi în şedinţă secretă.