"Am apreciat foarte mult ca a dat raspunsuri la ceea ce presa ridicase ca motive de indoiala. Propunerea mea de a ocupa aceasta functie a fost facuta cu toata buna credinta. Era foarte important ca prestigiul, probitatea profesionala si personala sa nu aiba de suferit iremediabil in urma acestor zile fierbinti pentru domnia sa.
Fara AutorPentru prima dată în istoria politică postdecembristă, opoziţia preia guvernarea după o moţiune de cenzură. (Rămâne să mai exersăm anticipatele.) Cabinetul tocmai anunţat de premierul desemnat Ponta are vulnerabilităţi (Corina Dumitrescu, Victor Alistar), dar şi puncte tari (Leonard Orban, Ioan Rus) şi, aşa cum este, va trebui să administreze treburile complicate ale ţării până la alegerile generale din noiembrie. Vedem deja cum partitura interpretată de Ponta în opoziţie începe să se schimbe şi să se suprapună (nu cunoaştem încă stilistica) peste cea a fostei puteri detestate.
Rodica PaladeReligia ratingului a încurajat prezența în studiourile de televiziune a personajelor din politică înarmate când cu ghioaga verbală, când cu tunul, în detrimentul oamenilor decenți care, în număr subțiat, mai persistă în halucinanta politică românească.
Brîndușa ArmancaSe împlinesc 6 ani de la dispariția unui personaj ieșit din comun. Disprețuia conformismul, bocitoarele și cântul gregorian. A fost un solist înrăit, alergic la corul monofon și zăvorât al stângii corecte politic. Marxismul, comunismul instalat, socialismul vest-european și toate avatarurile acestora au avut în el un adversar ireductibil și de o rară competență. I s-a răspuns nu cu argumente, ci cu umori, rea-credință, uneori insulte și militantism inutil deghizat.
Stefan RacovitzaAmestecul explozibil, uneori, de politică, memorie, istorie şi tradiţii diferite face, fără îndoială, din Irlanda un adevărat muzeu european în aer liber şi dovedeşte că istoria nu moare, ci doar se transformă.
Codrut ConstantinescuSfârșitul consensului gaullist, dar și al „paradigmei Suezului“ sunt două dintre cele mai importante moșteniri ale sarkozysmului.
Octavian ManeaInterviu Realizat De, Octavian Manea
România se află pe locul al doilea la nivel european în ceea ce priveşte numărul de avorturi. Acum două săptămâni, a avut loc o dezbatere publică pe o iniţiativă legislativă promovată de deputaţii Sulfina Barbu şi Marius Dugulescu care a generat dispute atât între reprezentanţi ai societăţii civile, cât şi între societatea civilă şi oficialităţi.
Nicoleta M. DumitrascuPentru două sute de milioane de euro pe an și câteva sute de locuri de muncă pentru localnici la Roşia Montană merită distruse dealuri, galerii romane, slăbite și cu timpul distruse casele în urma exploziilor?
Stefan VianuÎn faţa provocărilor economiei, noua conducere executivă a ţării va trebui să aleagă un traseu prudent.
Lidia MoiseCalitatea guvernărilor este direct legată de calitatea oamenilor atrași în partide, de calitatea proiectelor partidelor politice și a capacității lor de stimulare a unor energii individuale, comunitare, naționale. De câteva zile, analiştii și para-analiștii presei noastre au început să-și dea doctoratul în ceea ce ei presupun a fi acțiunile viitoare ale Guvernului Ponta...
Vasile DancuCineva ar trebui să prepare o poțiune pe care să o înghită mai marii partidelor și care să le dea curajul să rezolve acest rictus moral de pe fața politicii românești. De așa ceva ar avea nevoie clasa noastră politică. Și nu numai ea. Guvernul PDL a căzut din cauza trădătorilor.
Cosmin AlexandruNicuşor Dan a strâns semnăturile şi poate candida. După mulţi ani şi multe alegeri, în sfârşit, o să votez pentru cineva (programul, ideile, implicarea), şi nu împotriva cuiva (minciunile, şmecheriile, gaşca).
Dan Perjovschi
Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]
Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social
Abonamente interne cu
expediere prin poștă
45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an
Abonamente interne cu
ridicare de la redacție
36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an