ANUL XXII (01 - 07 mai 2012)

Victor Ponta a retras-o pe Corina Dumitrescu de la Educatie si l-a nominalizat pe senatorul Ioan Mang

01.05.2012

"Am apreciat foarte mult ca a dat raspunsuri la ceea ce presa ridicase ca motive de indoiala. Propunerea mea de a ocupa aceasta functie a fost facuta cu toata buna credinta. Era foarte important ca prestigiul, probitatea profesionala si personala sa nu aiba de suferit iremediabil in urma acestor zile fierbinti pentru domnia sa.

Fara Autor

Guvernul Ponta în blocstart

01.05.2012

Pentru prima dată în istoria politică post­de­cem­bristă, opoziţia preia guvernarea după o moţiune de cenzură. (Rămâne să mai exersăm anticipatele.) Cabinetul tocmai anunţat de premierul desemnat Pon­ta are vulnerabilităţi (Co­ri­na Dumitrescu, Victor Alis­tar), dar şi puncte tari (Le­o­nard Orban, Ioan Rus) şi, aşa cum este, va trebui să administreze treburile com­plicate ale ţării până la ale­gerile generale din no­iem­brie. Vedem deja cum par­titura interpretată de Ponta în opoziţie începe să se schim­be şi să se suprapună (nu cunoaştem încă sti­lis­ti­ca) peste cea a fostei puteri detestate.

Rodica Palade

Politicieni cu glonț pe țeavă și reacțiile presei

01.05.2012

Religia ratingului a încurajat prezența în studiourile de televiziune a personajelor din politică înarmate când cu ghioaga verbală, când cu tunul, în detrimentul oamenilor decenți care, în număr subțiat, mai persistă în halucinanta politică românească.

Brindusa Armanca

Jean-François Revel, un marginal celebru

01.05.2012

Se împlinesc 6 ani de la dispariția unui personaj ieșit din comun. Disprețuia conformismul, bocitoarele și cântul gregorian. A fost un solist înrăit, alergic la corul monofon și zăvorât al stângii corecte politic. Marxismul, comunismul instalat, socialismul vest-european și toate avatarurile acestora au avut în el un adversar ireductibil și de o rară competență. I s-a răspuns nu cu argumente, ci cu umori, rea-credință, uneori insulte și militantism inutil deghizat.

Stefan Racovitza

Noutăţi din Irlanda

01.05.2012

Amestecul explozibil, uneori, de politică, memorie, istorie şi tradiţii diferite face, fără îndoială, din Irlanda un adevărat muzeu european în aer liber şi dovedeşte că istoria nu moare, ci doar se transformă.

Codrut Constantinescu

Transformarea Franței

01.05.2012

Sfârșitul consensului gaullist, dar și al „paradigmei Suezului“ sunt două dintre cele mai importante moșteniri ale sarkozysmului.

Octavian Manea

Avortul: între dreptul la viaţă al copilului nenăscut şi dreptul femeii de a decide asupra propriei persoane

01.05.2012

România se află pe locul al doilea la nivel european în ceea ce priveşte numărul de avorturi. Acum două săptămâni, a avut loc o dezbatere publică pe o iniţiativă legislativă promovată de de­pu­ta­ţii Sulfina Barbu şi Marius Du­gu­lescu care a ge­ne­rat dispute atât între re­pre­zen­tanţi ai societăţii civile, cât şi între societatea civilă şi oficialităţi.

Nicoleta M. Dumitrascu

Nu ne distrugem ţara!

01.05.2012

Pentru două sute de milioane de euro pe an și câteva sute de locuri de muncă pentru localnici  la Roşia Montană merită distruse dealuri, galerii romane, slăbite și cu timpul distruse casele în urma exploziilor?

Stefan Vianu

Provocările şi constrângerile unei guvernări

01.05.2012

În faţa provocărilor economiei, noua conducere executivă a ţării va trebui să aleagă un traseu prudent.

Lidia Moise

Cinci pagini din adevărata agendă a lui Victor Ponta

01.05.2012

Calitatea guvernărilor este direct legată de calitatea oamenilor atrași în partide, de calitatea proiectelor partidelor politice și a capacității lor de stimulare a unor energii individuale, comunitare, naționale. De câteva zile, analiştii și para-analiștii presei noastre au început să-și dea doc­toratul în ceea ce ei presupun a fi acțiunile viitoare ale Guvernului Ponta...

Vasile Dancu

Poțiunea de cenzură

01.05.2012

Cineva ar trebui să prepare o poțiune pe care să o înghită mai marii partidelor și care să le dea curajul să rezolve acest rictus moral de pe fața politicii românești. De așa ceva ar avea nevoie clasa noastră po­litică. Și nu numai ea. Guvernul PDL a căzut din cauza trădătorilor.

Cosmin Alexandru

POZITIV

01.05.2012

Nicuşor Dan a strâns semnăturile şi poate candida. După mulţi ani şi multe alegeri, în sfârşit, o să votez pentru cineva (programul, ideile, implicarea), şi nu împotriva cuiva (minciunile, şmecheriile, gaşca).

Dan Perjovschi

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22