În 6 februarie 1921 este proiectat pentru prima dată, în sălile din SUA, filmul „The Kid”, primul lungmetraj semnat Charlie Chaplin, capodoperă a cinematografului mut.
Ioana MoldovanÎntâmplările conservate în fondul arhivistic al Prefecturii Prahova recompun o viață politică interbelică tumultuoasă, intensă, dar și violentă.
Codrut ConstantinescuDacă pandemia ne împiedică încă să călătorim, avem în cartea lui Codruț Constantinescu un exemplu de a călători „implicat”: mental și afectiv.
Serenela GhiteanuTrecute prin hățișurile memoriei, aducerile aminte acordă senioriei native cavalerismul princiar al mediului formativ și maiestatea rezultată din suferințele și înjosirile carcerale ale maturității.
Dan C. MihailescuNu am greși cu nimic dacă am spune despre cartea lui Paul Strathern (Mărire și decădere. O istorie a lumii în zece imperii) că e o ofensivă de șarm istoric.
Cristian PatrasconiuExistă opere literare, respectiv piese de teatru care, deși scrise într-un context dat cu adresă la momentul respectiv, rămân actuale, pe măsură ce condițiile, împrejurările devin asemănătoare.
Doina PappCartea lui Iurie Stamati este un veritabil thriller care se citește pe nerăsuflate. În rolul victimei este arheologia. Locul acțiunii este Republica Sovietică Socialistă Moldovenească.
Armand GosuDeciziile luate de țări precum Germania, Franța, Ungaria vor conduce la un moment dat la solidarități politice paralele cu cele euroatlantice.
Stefan PopescuÎnchinându-se slugarnic în fața Chinei, elitele corporatiste și culturale occidentale anunță că sunt dispuse la orice compromisuri pentru a-și prezerva în continuare beneficiile globalizării.
Alexandru LazescuGruparea „uitării” și facțiunea „confruntării” vor intra în ample dispute în următorii patru ani.
David JimenezInterviu cu prof. dr. Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest Timișoara. Marilen Pirtea se află la al treilea mandat de rector, este deputat liberal și președinte al Consorțiului Universitaria.
Brîndușa ArmancaMedicul și cercetătorul Octavian Jurma explică pentru Revista 22 că scăderea cazurilor de Covid este una artificială, produsă prin reducerea numărului de teste,.
Andreea PoraPartidul domnilor Dîncu și Ciolacu a pus pe piață nu un „buget alternativ”, ci un „fake buget”.
Cristian Campeanu„Și?”-ul impertinent al tânărului Năsui ne spune că actuala coaliție este eterogenă și inegală la capitolele profesionalism și moralitate publică.
Rodica CulcerRâul s-a umplut de PET-uri, ramul e tăiat și pus pe foc. Crapă țeava, explodează priza. Vaccinu-i amânat și stăm cu masca-n gât, grămadă la coadă la promoții.
Dan PerjovschiNu intra pe Facebook sau pe alte rețele când ești prost dispus. Vei transfera starea ta și altora.
Brîndușa ArmancaCOVID + frig + radiatoare + tuburi de oxigen – autorizație ISU = explozie.
Tia SerbanescuCând până și fanionul medicinii românești din buricul târgului ia foc, nu e de mirare că oamenii au ajuns să se ferească de spital mai dihai decât de Covid.
Andreea PoraAproape simultan s-a declanșat „goana după ivermectină” ca leac-minune pentru COVID-19 cu incendiul de la Spitalul „Matei Balș”, „nava-amiral” a luptei împotriva pandemiei.
Andrei Cornea
Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]
Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social
Abonamente interne cu
expediere prin poștă
45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an
Abonamente interne cu
ridicare de la redacție
36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an