Spiritul închis, ostil, de castă, plutește, așadar, peste societate, divizând-o tot mai mult în grupuri – de la magistrați și până la mecanici de locomotive.
Andrei CorneaCiolacu crede, așa cum a crezut și Dragnea, că minciuna poate înlocui realitatea, că divizarea societății îi va aduce voturi.
Andreea PoraFilmul documentar al lui Alexandru Solomon „Arsenie.Viața de Apoi” a iscat nu doar controverse, ceea ce era de așteptat, ci și interdicții severe.
Brîndușa ArmancaSpirala infernală a eficienței de piață absoarbe toate universitățile și nu lasă loc de multă speranță: uzinele de produs diplome nu sunt excepția, ci regula.
Raluca AlexandrescuSondajele publicate în ultimele luni dau impresia că alegerile nu vor schimba nimic. E exact ceea ce încearcă să ne convingă, de aproape doi ani, coaliția pusă la cale de președinte.
Cristian PredaCe ne spune acest film? Că inginerul Ursu e o rană a conștiinței noastre democratice. Și că faptul de a i se face dreptate e un imperativ.
Mihai MaciPentru cei interesați de subiectul informației problematice (en. information disorder), propun aici o explorare a termenilor folosiți în domeniu și a formelor în care se poate mula dezinformarea.
Ciprian CucuUcraina a primit două lovituri grele la sfârșitul săptămânii trecute. Prima este victoria în alegerile din Slovacia a partidului Smer. A doua lovitură, mult mai grea, a venit din Statele Unite.
Cristian CampeanuErodarea electorală a PAS la guvernare pe fondul problemelor economice determinate de pandemie, în contextul războiului, tinde să reducă și susținerea pentru integrarea europeană.
Ileana RacheruFoarte serioasă este și chestiunea securității. Arma migrației a fost folosită în trecut din rațiuni geopolitice, pentru a destabiliza țările-gazdă.
Alexandru Lazescu„În cacofonia modernă a vieții, tehnologia apare ca o sabie cu două tăișuri, orchestrând o relație complexă cu natura, informația sau viața de zi cu zi.”
Kozma LeventeDivers și bogat din punct de vedere stilistic, programul Festivalul Teatrelor Maghiare ilustrează preocupări orientate preponderent spre limbaj modern și tendințe actuale ale teatrului.
Doina PappEditura Corint continuă să își adauge în portofoliu o suită admirabilă de titluri subsumate registrului larg, generos al istoriei. Câteva idei despre patru dintre recensissimile apariții editoriale.
Cristian PatrasconiuDeschiderea expoziției Brâncuși la Timișoara în 30 septembrie a fost un eveniment așteptat care a generat cozi la Muzeul Național de Artă și a adus în oraș un aflux de vizitatori.
Brîndușa ArmancaArta rămâne în lumea de azi singurul nostru declanșator major de privire lucidă a realității, de antrenament al gândirii critice, de generator de întrebări esențiale.
Corina Șuteu
Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]
Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social
Abonamente interne cu
expediere prin poștă
45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an
Abonamente interne cu
ridicare de la redacție
36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an