ANUL XXVI (1381) (6 Septembrie 2016 - 12 Septembrie 2016

Experimentul domnului Ponta

06.09.2016

PRU a devenit nu numai un bazin colector pentru prietenii lui Victor Ponta care nu s-au mai regăsit pe listele de candidați ale PSD, ci, mai ales, o tabără de operațiuni politico-mediatice menite să-i sporească vizibilitatea lui Victor Ponta și capacitatea de negociere a viitorului său politic cu Liviu Dragnea.

Rodica Culcer

Obrazul gros al spălătorilor lui Tobă

06.09.2016

Chiar dacă în final Tobă va primi verdictul de plagiator, în pofida proptelelor politice de care a beneficiat din partea PSD, faptul că până și după reforma CNATDCU un astfel de caz a fost posibil arată cât de puternic este sistemul care își infiltrează oamenii peste tot.

Andreea Pora

Posibile scenarii la jumătatea drumului între locale și parlamentare

06.09.2016

Au trecut deja trei luni de la alegerile locale și mai sunt tot trei luni până la parlamentare. În perioada de după locale, majoritatea energiilor s-au consumat în lupta, de cele mai multe ori surdă, pentru clarificarea raportului de forțe din interiorul partidelor. Perioada care urmează va fi una complet diferită.

Alexandru Gussi

„Doi ș’un sfert“: la ce bun un serviciu secret care protejează infracțiunea?

06.09.2016

După cât de mult s-a compromis, serviciul secret al Ministerului de Interne ar trebui desființat.

Cristian Campeanu

La rece despre politica externă

06.09.2016

Odată cu noua administrație, s-a intrat într-o cu totul altă paradigmă de comunicare, atât președintele Iohannis, cât și consilierii săi dovedind un apetit mult mai redus pentru dezbateri publice, ceea ce este nu doar atipic pentru secolul XXI, ci și periculos.

Armand Gosu

Când birocrația închide pompa de benzină

06.09.2016

Una dintre problemele recurente întâmpinate de companiile petroliere constă în procesul extrem de îndelungat şi profund birocratic de aprobare a actelor adiționale pentru acorduri de concesiune petrolieră.

Daniel Apostol

Apple, Irlanda și eurosocialismul bruxellez

06.09.2016

Bruxellesul cere Apple să returneze Irlandei peste 14 miliarde de dolari, calculând retroactiv pentru 25 de ani.

Alexandru Lazescu

Protecția datelor și Registrul cu Numele Pasagerilor: o victorie pentru securitatea europenilor și a datelor lor personale

06.09.2016

Digitalizarea ne schimbă viața mai rapid decât a făcut-o orice altă revoluție tehnică până în prezent. Aceasta are impact direct asupra vieții sociale și profesionale, a modului în care comunicăm, asupra competitivității economice, dreptului de proprietate, drepturilor fundamentale și vieții private.

Fara Autor

Anatomia unei anchete trucate de Securitate (IV)

06.09.2016

Continuăm în acest număr seria de articole având ca subiect misterioasele crime din Poiana Brașov din februarie-aprilie 1971

Madalin Hodor

La ce folosesc festivalurile de televiziune

06.09.2016

Un premiu la festival este pentru oamenii de televiziune un îndemn să continue, creează un sentiment de comunitate, prilejuiește întâlniri de breaslă și reamintește tuturor că, în ciuda dificultăților, meseria este frumoasă.

Brindusa Armanca

Primul Război Mondial văzut prin ochii unei muscelence

06.09.2016

Anella Robănescu notează în jurnalul său detaliile unei epoci sângeroase, dinamice şi tulburătoare, care a marcat spiritele românilor.

Codrut Constantinescu

Neagu Djuvara: istoricul preferat al românilor la aniversarea a 100 de ani

06.09.2016

Faptul că mulți tineri români au început să iubeasca istoria, iar unii adulți să o redescopere se datorează în mare măsură lui Neagu Djuvara, neobositei sale prezențe în spațiul public, talentului său excepțional de a captiva chiar vorbind despre cele mai banale fapte din trecut.

Stefan Popescu

Ce este Occidentul? O aventură teologico-politică

06.09.2016

„Atributele societății occidentale sunt speciale: moștenirea clasică, creștinismul, separația între Stat și Biserică, supremația legii și societatea civilă.“ (Samuel Huntington)

Mihail Neamtu

ROBERT SCHWARTZ: „În contextul actual, mai importantă ar fi o axă București-Varșovia-Berlin“

06.09.2016

Robert Schwartz, șeful redacției românești de la Deutsche Welle, este o voce prestigioasă în analiza mișcărilor politice și sociale din Europa. După o întâlnire interesantă în luna mai la Berlin, când am vorbit mult despre libertatea presei în lume, l-am regăsit în septembrie în Timișoara, moderator al evenimentului

Interviu Realizat De BrÎnduȘa Armanca

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22