Nicăieri în Europa de azi, un om care a făcut parte dintr-un guvern pronazist și responsabil de Holocaust nu poate avea busturi pe domeniul public ori licee și străzi cu numele lui.
Andrei CorneaAr putea fi prima campanie electorală lipsită de conflict, indiferent de natura lui, PNL și PSD având ca obiectiv reproducerea actualei construcții politice.
Andreea PoraDincolo de principiul utilizării banilor publici pentru recompensarea „specialilor” și a clientelei, nu există nicio altă politică coerentă a guvernanților.
Rodica CulcerFiindcă dispun de bani, unele dintre televiziunile compromise se ocupă cu spălarea propriei imagini, ceea ce înseamnă implicit spălarea imaginii patronului.
Brîndușa ArmancaDupă preluarea Twitter și dezvăluirile sale, Elon Musk a devenit ținta unor atacuri concertate, nu doar mediatice, ci și prin declarații ale unor înalți oficiali sau ale unor agenții guvernamentale.
Alexandru LazescuÎncă dinainte ca prima persoană din lume să fie vaccinată împotriva COVID, pe rețelele sociale au apărut diverse informații manipulatoare și teorii conspiraționale față de noul vaccin.
Ciprian CucuLipsa datelor colectate unitar la nivel național devine partea cronică a unei suferințe generalizate a administrației românești, unde politicile publice sunt basme cu feți-frumoși și ilene cosânzene.
Raluca AlexandrescuDupă bilanțurile politice făcute în decembrie, toată lumea face previziuni. Aflăm tot felul de lucruri care s-ar putea petrece în 2023. Poate că e bine să reflectăm și la ce nu se va întâmpla-n acest an.
Cristian PredaBucureștiul și Varșovia și-au disputat statutul de partener favorit al SUA în Europa Centrală și de Est. Până la summitul NATO de la Varșovia, din iulie 2016, cele două țări păreau să meargă umăr la umăr.
Armand GosuMiza confruntării din acest an e slăbirea Rusiei până când aceasta ajunge la un point de non-retour. Important e ca partenerii vestici să nu cedeze înaintea acestui prag.
Mihai MaciO atmosferă încărcată de proteste nu anunță o viață lungă, mai ales într-un guvern de coaliție.
Stefan PopescuCel mai important catalizator al transformării imaginarului nipon a fost agresiunea rusă asupra Ucrainei.
Octavian ManeaE, cred, un privilegiu să citim în limba română cărți precum cele despre Cehov și Dostoievski, cărți spectaculoase, așezate, atașante ale acestui autor atât de special, Henri Troyat.
Cristian PatrasconiuInstalațiile industriale care fabrică șampania Rhein la Azuga sunt singurele înființate de familia Rhein care au supraviețuit și continuă să-și spună povestea. Șampania poate fi achiziționată și azi.
Codrut ConstantinescuRomanul „Și la început a fost întunericul” este o lectură provocatoare mai întâi prin gradul de neliniște pe care îl induce cititorului.
Serenela GhiteanuTeambuilding recreează un context, stilizându-l cu precizie, construind o lume artificială de caricaturi groase ale unei stări de fapt sociale față de care nu se poziționează, o constată doar.
Corina Șuteu
Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]
Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social
Abonamente interne cu
expediere prin poștă
45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an
Abonamente interne cu
ridicare de la redacție
36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an