După ce a devenit purtătorul de speranță și de înnoire pentru mulți oameni, premierul are datoria morală să se pronunțe răspicat cât mai curând cu putință în privința simpatiilor și a antipatiilor sale politice.
Andrei CorneaCampania împotriva Laurei Codruța Kövesi se bazează până acum pe vorbe, nu pe fapte, și e condusă de protagoniștii unor dosare instrumentate de DNA. Până când nu vor exista probe incontestabile, avem toate motivele să considerăm că e vorba de demersul disperat și mârșav al unor mizerabili.
Rodica CulcerNimic din ceea ce fac politicienii nu ar trebui să ne mai surprindă.
Andreea PoraDuelul Iohannis-Dragnea este, în fond, vârful unui aisberg specific conflictului instituțional, caracteristic sistemului nostru semiprezidențial, între puterea prezidențială și cea parlamentară.
Alexandru GussiCe se mai poate aștepta de la cele două partide dominante la scrutinul din 11 decembrie? Cum se mai poate proiecta perspectiva unor alegeri cu ofertă electorală reală, asistând la negocierile deschise ori bănuindu-le pe cele ascunse ochiului public și care nu fac decât să alimenteze gustul amar, descurajarea și convingerea unei lipse fundamentale de alegere?
Raluca AlexandrescuÎn ultimul an, Soros a devenit sinonim cu „antinațional“, iar beneficiarii programelor fundaţiilor sale - suspecți că ar fi „agenți străini“.
Cristian CampeanuAscensiunea Frontului Național și a Mișcării 5 Stelle s-a făcut în primul rând pe terenurile abandonate de partidele politice tradiționale.
Stefan PopescuPentru a avea banii necesari sănătăţii, educaţiei şi, de ce nu, culturii, trebuie ca statul să-şi facă ordine în prăvălia de acţiuni.
Lidia MoiseReferendumul pe tema cotei obligatorii de migranți a condus la o deteriorare a calității democrației în Ungaria, și așa problematică.
Lucian DirdalaPe masa de lucru a antropologiei culturale actuale capitolul alimentar e unul dintre cele mai stufoase, căci problematica s-a diversificat continuu. Între a mânca de foame și a mânca de poftă, societatea prezentului oscilează primejdios.
Marina DumitrescuFelul cum a fost tratat subiectul presupuselor acte săvârșite de Sebastian Ghiță în relație cu doctoratul Laurei Codruța Kövesi spune mult despre extinderea compromisului în presă și, în unele cazuri, despre deraierea completă de pe șine.
Brîndușa ArmancaSINAN ÜLGEN, visiting scholar la Carnegie Europe (Bruxelles), a participat săptămâna trecută la Forumul de la București organizat de Institutul Aspen Romania și GMF. Iată contextul în care revista 22 a dezbătut cu fostul diplomat turc o serie de evoluții din spațiul securității europene.
Interviu Realizat De, Octavian ManeaVineri, 14 octombrie, la ora 19.00, la Muzeul de Artă Kunsthalle din Hamburg, artistul Dan Perjovschi va primi „Rosa Schapire Art Prize“ din partea Asociației „Freunde der Kunsthalle“.
Razvan BraileanuCel de al doilea volum al memoriilor lui Vasile Cancicov rezumă perioada scursă între 14 august 1917 şi 31 decembrie 1918, una extrem de bogată în evenimente şi, după cum bine ştim, spectaculoase răsturnări de situaţie.
Codrut ConstantinescuCÂINI (2016) • Regia: Bogdan Mirică • În distribuţie: Dragoş Bucur, Gheorghe Visu, Vlad Ivanov, Raluca Aprodu, Teodor Corban • Film distins cu Premiul FIPRESCI al secţiunii Un Certain Regard la Cannes anul acesta.
Catalin Bogdan„Prin tine, bucuriile lumii le voi spori...“ (Geo Dumitrescu)
Mihail Neamtu„La ce poate servi astăzi revizitarea artei conceptuale, într-un dosar tematic publicat în România, la mai bine de cincisprezece ani de când problematicile moștenirii și configurației sale globale au fost deja dezbătute pe scară largă?
Fara Autor
Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]
Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social
Abonamente interne cu
expediere prin poștă
45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an
Abonamente interne cu
ridicare de la redacție
36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an