Atitudinea Washingtonului anunță o viziune mai largă, care depășește optica strict tranzacțională a președintelui Trump și personalizarea relațiilor de parteneriat regionale ale SUA.
Stefan PopescuImperativele ideologice progresiste ale politicii externe a administrației Biden se lovesc de realitatea geopolitică în care și Rusia, și China sunt tot mai abile în a eroda influența SUA în Orient.
Alexandru Lazescu„Situl” dezvoltă o neașteptată meditație despre viață în dialog cu moartea. Le așază curajos și demn, față către față, ca fețele unei medalii, arătându-ne că nu au sens una fără cealaltă.
Andreea NanuLegislația antisemită a început să fie adoptată încă de pe vremea Guvernului Goga-Cuza, de la începutul anului 1938.
Codrut Constantinescu„Memoriile unui reporter BBC” pot fi, negreșit, citite și ca un fel de școală a discernământului.
Cristian PatrasconiuPoveștile de viață descrise de Javier Marías sunt devastatoare, sunt trăite la o intensitate insuportabilă, iar atunci când mor, eroii săi au anvergura unor eroi din Shakespeare.
Serenela GhiteanuUrmărind filmul lui Alexandru Stănescu, realizezi că, încetul cu încetul, urmele celui mai fantastic spectacol românesc – Revoluția din 1989 – se estompează.
Ioana MoldovanGândirea utilitaristă, „la rece”, neglijează obligațiile și datoriile pe care le avem unii față de alții.
Margareta HanesPutin nu vrea să transforme războiul din Donbass într-un conflict înghețat, ci să reintegreze regiunea separatistă în granițele Ucrainei, dar ca o entitate cu un statut special și controlată de Rusia.
Armand GosuCând pandemia ne molfăie și ultimele rămășite de răbdare, ne vine tot mai greu să fim atenți la problemele altora. Și totuși. Voluntarii LOGS au servit imigranților fără adăpost patru mii de mese.
Alex CondracheSoarta Ramonei Lile pare pecetluită după ce ministrul Cîmpeanu i-a retras gradul didactic de profesor. Mai rămâne îndepărtarea sa din funcția de rector operație imperativă pentru asanarea mediului academic
Brîndușa ArmancaÎn loc de două funcții numite politic, vom avea patru – două la TVR și două la Radio România -, care să mulțumească toate partidele din coaliție. Or, aceasta nu este reformă, este împărțeală.
Cristian CampeanuÎn decembrie 1989, ministrul apărării, Vasile Milea, era informator al Securităţii, iar următorul (Stănculescu) fusese şi el. Chiar Milea îi semnase referinţele lui Stănculescu ca să devină informator.
Madalin HodorAm trecut de milionul de infectați și de 25.000 de morți. Ne descurcăm cum suntem: mediocru. Nu suntem nici la coada clasamentelor, nici în frunte.
Dan PerjovschiDe mai mulți ani, fața cultural-educativă a Aradului este pătată de prezența și prestația doamnei rector, plagiatoare în serie, aleasă pentru al treilea mandat.
Brîndușa ArmancaPăstrăm restricțiile actuale și vedem cine cedează primul: COVID-ul sau sistemul. Iar sistemul are simptome.
Tia SerbanescuPas cu pas, PNL se transformă în frânarul reformelor promise de coaliție, fie ele și microscopice
Andreea PoraRetrospectiv, din 1992 încoace, dezbinarea internă a subminat toate coalițiile anti-PSD, iar PNL a fost invariabil un protagonist al destructurării CDR și D.A. De fapt, a fost o coadă de topor a PSD.
Rodica CulcerO spunem cu tristețe: după nici o jumătate de an de guvernare, coaliția de centru-dreapta nu reușește nici să învețe din trecut, nici să fie la înălțimea sarcinilor prezentului – ce-i drept, enorme.
Andrei Cornea
Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]
Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social
Abonamente interne cu
expediere prin poștă
45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an
Abonamente interne cu
ridicare de la redacție
36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an