Scindarea societății românești are o mare legătură, cred eu, cu scindarea sa politică și chiar culturală – deși liniile de demarcație nu cred că se suprapun exact.
Andrei CorneaNoua viziune a administrației Trump privind drepturile omului din perspectivă internațională se îndepărtează considerabil de la normele impuse în trecut de către stînga liberală.
Alexandru LazescuCeea ce a revelat clasarea dosarului 10 august este faptul că în parchete, în speță în DIICOT, lucrează destul de multe personaje dubioase, adevărate vestigii alte totalitarismului.
Rodica CulcerInfantilismul stupid al USR-PLUS și jocurile îndoielnice și meschine ale PNL riscă să compromită niște alegeri care anul trecut păreau ca și câștigate.
Cristian CampeanuIohannis s-a întors mulțumit de la Bruxelles: „M-am bătut pentru bani europeni, pentru restartarea României”.
Tia SerbanescuDe câtă prudență are nevoie un jurnalist în perioada specială a pandemiei, căreia i se suprapune campania electorală?
Brîndușa ArmancaPentru ca unii cetățeni să aibă libertatea de-a nu sta în carantină a fost sacrificată libertatea de mișcare (și sănătatea) tuturor celorlalți.
Dan PerjovschiDincolo de revoluția „noastră” din decembrie 1989, au existat milioane de revoluții individuale.
Madalin HodorAmatorismul, nepăsarea, incompetența, interesele strict electorale vor îngropa ce a mai rămas din ce nu a distrus corupția. Anul școlar 2020-2021 pare deja condamnat.
Raluca AlexandrescuCartea lui Mirel Bănică (de curând apărută la Editura Polirom) este povestea unei călătorii de o lună și jumătate făcută vara trecută prin România de dincolo de București, a regiunilor istorice.
Mirel BanicaRelațiile dintre Beijing și Washington încep să semene cu cele din epoca lui Mao, când nu existau relații diplomatice și cele două se tratau ca adversare.
Eliza FrancuFondul de Redresare a fost salutat ca momentul „hamiltonian” al Europei – un pas înainte în federalizare prin crearea unei datorii comune și transferuri fiscale.
Iulia PopInterviu cu John C. Hulsman, un proeminent analist al riscurilor geopolitice globale.
Octavian ManeaInterviu cu Vladimir Mitev, jurnalist bulgar, editor-şef al secţiei române a site-ului Baricada.
Octavian ManeaArticolul își propune să ofere o piesă nouă de puzzle în jocul complicat de informații și interese din jurul „marelui laser” din Măgurele.
Victor BarsanParcursul credinței creștinului nu cere ochelari de cal. Iar aceasta, fiindcă ansamblul numit Adevărul revelat nu are nimic de-a face cu certitudinea osificată sau prejudecata fosilizată. Dimpotrivă.
Marina DumitrescuCernobîlul a fost primul și cel mai important semn al căderii URSS-ului, din propria-i slăbiciune.
Serenela GhiteanuSpectacolul regizoarei Mariana Cămărășan ia forma unei interesante „traversări a aparențelor”, străbătând straturile ce se interpun între realitatea obiectivă și viziunea lumii transfigurate.
Andreea NanuO urmă a acelui Ploiești revoluționar s-a păstrat în centrul orașului: o statuie a Libertății, ridicată prin subscripție publică, la inițiativa lui Dimitrie Brătianu, fratele lui Ion Brătianu.
Codrut ConstantinescuGrégory Rateau a publicat, nu cu mult în urmă, „Hoinar prin România. Jurnalul unui călător francez”.
Cristian PatrasconiuÎn romanele semnate de Heather Morris, perspectiva victimelor privilegiază o înțelegere justă cu privire la abjecția și inumanitatea nazismului&comunismului.
Cristian Patrasconiu
Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]
Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social
Abonamente interne cu
expediere prin poștă
45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an
Abonamente interne cu
ridicare de la redacție
36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an