Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDFUn președinte moale dar nu ticălos
2018-07-24
22
De la Platon și Aristotel încoace se tot vorbește despre legătura dintre bunul gust și virtutea morală, între judecata estetică și calitatea judecății morale.

Fără a glosa prea mult pe această temă este suficient să spunem că dacă prima este alterată în vreun fel, cea de-a doua iese deformată, schilodită, prost alcătuită. Prostul gust este așadar o cale sigură spre strâmbătate etică și viciu moral. Iar adevărul este că avem un președinte lipsit de bun gust, un președinte kitsch, caracterizat printr-o deporabilă lipsă de claritate morală.

 

Andrei Cornea l-a numit „un om jalnic” pentru modul în care a ales să anunțe public- prin intermediul purtătoarei de cuvânt, printr-un text kitsch și găunos despre valori și fără nici o umbră de expresie de apreciere - revocarea Laurei Codruța Kovesi din funcția de procuror-șef DNA. A fost o manifestare deplorabilă din partea unui președinte care ar fi avut șansa nu numai să scoată la lumină nedreptatea deciziei CCR și să denunțe o campanie coordonată împotriva democrației și statului de drept în care au fost angajate instituții fundamentale precum Parlamentul și Curtea Constituțională, ci și să facă ceea ce demnitatea de președinte îl obliga să facă. Să ridice problema gravă a neconstituționalității unei decizii a Curții Constituționale și o lovitură puternică dată separației puterilor în stat. Cu alte cuvinte, să semnaleze public faptul că România traversează o criză constituțională gravă și să pretindă o soluție. Nu există oportunitate mai bună pentru a modifica ceea ce merge strâmb în alcătuirea constituțională a statului decât criza iar președintele nu trebuia să lase nici guvernul, nici CCR să scape basma curată cu această încălcare flagrantă. Modul în care s-a ascuns în spatele faldurilor șterse ale fustelor doamnei Dobrovolski este de prost gust și îl descalifică nu doar moral ci și instituțional pentru că problema nu se rezolvă de la sine dacă o îngropi și te prefaci că nu există numai pentru că tu detești scandalurile. Când scandalul este suficient de grav și cere să ieși la luptă, ieși la luptă. Faci scandal.

 

Când scandalurile te urmăresc

 

Când a fost ales președinte Iohannis a declarat că își dorește „un alt fel de-a face politică, fără scandaluri și cu seriozitate”. Scriam atunci că dacă vrea să rămână relevant și ca mandatul să conteze, va fi obligat să iasă la luptă și să se implice în scandalurile politice, cu alte cuvinte să devină președinte jucător pentru simplul motiv că PSD nu avea să renunțe la campania antijustiție doar pentru că Iohannis a devenit președinte și nu mai e Băsescu. De atunci, scandalurile l-au urmărit pas cu pas în acest mandat cu o pauză în perioada Cioloș, iar Iohannis a dat impresia de fiecare dată că prima sa reacție este să fugă în loc să înfrunte problema fațis. Cu excepția crizei de la Colectiv și a Ordonanței 13 când a vorbit răspicat în ședința de guvern despre elefanții din încăpere, Iohannis a dat impresia că este mai degrabă înclinat să evite confruntarea chiar și atunci când aceasta se impunea.

 

De aici, caracterizările de președinte slab, ezitant, leneș și deconectat de la urgența momentului. De la nenumăratele abuzuri, măsuri aberante și decizii economice luate în detrimentul interesului public de coaliția PSD-ALDE, până la nominalizarea lui Dăncilă și amânarea inexplicabilă a sesizării Comisiei de la Veneția pe legile justiției, Iohannis a ales întotdeauna soluția „moale” care să provoace cel mai mic volum de scandal posibil.

 

Problema este că politica are oroare de vid și cu fiecare pas înapoi sau în lateral făcut de Iohannis, terenul a fost ocupat de Dragnea care și-a clădit o mare parte din aura de invincibilitate pe ezitările și retragerile lui Iohannis. Instituții- de la Parlament, la Ministerul Justiției, la Fisc și la Curtea Constituțională- s-au simțit împuternicite de slăbiciunea lui Iohannis să forțeze și să depășească limitele legii și pe cele ale Constituției ca să producă schimbării nocive în societate, dintre care unele mă tem că sunt ireversibile. Lupta cu mașinăria penală a PSD este un joc de sumă zero. Nu există egalitate, nu există win-win. Tot ce pierzi intră în contul celorlalți iar Iohannis tot lasă impresia că pierde.

 

 

Este Iohannis un „președinte inutil”?

 

„Inutil” este un adjectiv care începe să facă o carieră nemeritată în relație cu președintele. Mulți i-au cerut, inclusiv eu, să meargă la rândul său până la capăt în chestiunea revocării lui Kovesi și să riște suspendarea și războiul deschis cu Dragnea și PSD. Nu a făcut-o preferând să o sacrifice pe Kovesi, care, în orice variantă - cu suspendare sau fără - era condamnată. Dar una era să o revoce Iohannis, apărătorul statului de drept pus la zid de o Curte Constituțională în culpă, și alta era să o facă Tăriceanu, avocatul penalilor și bufonul regelui Dragnea în lupta cu statul paralel.

 

Acum, după ce a anunțat că a „epuizat toate căile” de atac în cazul legii 304 și că este nevoit să o promulge, chiar după ce legea a fost desființată în raportul preliminar al Comisiei de la Veneția, i s-a reproșat că nu a demisionat și că a permis ca această lege strâmbă, vădit nocivă pentru Justiție să intre în vigoare și să producă efecte. În ambele cazuri i se reproșează lui Iohannis că a eșuat dramatic în îndeplinirea sarcinilor pe care i le impune demnitatea de președinte și în locul unei declarații ferme a produs o justificare jalnică și, cum ne-a obișnuit deja, de prost gust. Simplu spus, dacă s-a dovedit incapabil de luptă, pierde pe linie și nu se ridică la înălțimea funcției, atunci este inutil și ar face mai bine să plece și să lase pe altul, eventual pe doamna Kovesi în locul său.

 

Strategic și tactic aceasta ar fi cea mai mare eroare din istoria recentă a politicii românești, o prostie. Opoziția nu are putere instituțională și s-ar împușca nu în picior ci direct în cap jucând la ruleta rusească singurul reazem instituțional pe care îl are, chiar dacă este unul ezitant, slab și dezamăgitor. Funcția prezindențială rămâne, cu toate eforturile de o goli de conținut, esențială pentru a contracara tăvălugul autoritar al PSD-Dragnea. În plus, pare că Iohannis știe lucruri pe care noi nu le știm.

 

 

Ce știe Iohannis și noi nu?

 

Dacă analizăm obiectiv, suspendarea lui Iohannis ar fi avut drept efect promulgarea de către Tăriceanu a legilor justiției și, poate și a modificărilor la codurile penal și de procedură, ceea ce ar fi fost o catastrofă pentru justiția din România și pentru statul de drept. În schimb, dezamorsând bomba suspendării, Iohannis a fost în măsură să atace la CCR legea 303, care urmează să fie discutată pe 18 septembrie. Ceea ce înseamnă că se joacă încă mai ales că Iohannis este înarmat cu raportul Comisiei de la Veneția pe care CCR cu greu îl poate ignora fără să se compromită definitiv și să rupă legăturile constituționale între România și Europa. Pare că Iohannis a avut cunoștință de mai mult timp de conținutul raportului preliminar pe care a ales să îl ultilizeze cu cel mai mare impact posibil acum, urmând ca în toamnă, când va fi publicat raportul final să aibă loc lovitura decisivă. Degeaba strigă Iordache sau Nicolicea că rapoartele Comisiei de la Veneția sunt orientative, nu obligatorii, și că Parlamentul poate legifera cum vrea. Parlamentul nu poate încă să scoată România din Europa. Pare că Iohannis a preferat în locul luptei deschise un război de uzură cu arme secrete la care majoritatea nu a avut acces.

 

În același sens poate fi interpretată și dejucarea tentativei de lovitură de forță prin ordonanța privind amnistia și grațierea. Nu știm ce i-a spus Iohannis lui Dăncilă, dar știm că a funcționat  și că Dăncilă nu a mai scos o vorbă despre amnistie în pofida presiunilor lui Dragnea și Vîlcov. Dacă este vorba despre informații care nu erau destinate publicului, comunicate în secret, atunci este vorba de fapt despre informații furnizate de serviciile secrete, mai exact de către SRI. Stat paralel sau nu, SRI pare să rămână relevant atunci când vine vorba despre securitatea națională și după cum arată lucrurile nu putem decât să fim recunoscători că se află sub autoritatea președintelui Iohannis și nu a lui Dragnea. Așa că cei care îi cer demisia lui Iohannis ar trebui să fie atenți ce își doresc.

 

 

Kovesi sau atenție ce vă doriți

 

Alternativa înlocuirii lui Iohannis cu Kovesi la alegerile prezidențiale viitoare, pare să fie o idee care s-a aprins zilele acestea în diverse medii politico-mediatice. Doamna Kovesi s-a dovedit public o natură mult mai fermă și mai puțin înclinată spre compromis politic decât Iohannis și mult mai dispusă să se bată pentru salvgardarea statului de drept și independenței justiției. În calitate de procuror șef DNA a fost reținută, decentă, cu mai mult bun gust decât toată clasa politică românească, inflexibilă și în același timp lipsită de ostentație.

 

Dar prestația doamnei Kovesi în calitate de șef DNA nu trebuie să fie în mod obligatoriu aceeași cu prestația sa în calitate de politician. Am mai spus-o:  doamna Kovesi a dat rateu după rateu atunci când a încercat să facă jocuri politice. A jucat prost cartea dosarelor revoluției încercând să facă niște compromisuri care aproape că au compromis-o, jucat prost cartea anti-Morar cu efecte care se resimt din păcate și astăzi, a jucat prost și cartea unor dosare îndoielnice cum a fost cel al lui Orban, o rușine de dosar și un mare eșec. În plus, doamna Kovesi a avut preferințe și prietenii politice din cele mai dubioase, dacă îi amintim numai pe Sebastian Ghiță și Gabriel Oprea. În sfârșit, procurorii DNA nu sunt îngeri înfășurați în lumină cu sabia dreptății în mână. Să-i amintim pe Negulescu sau pe atât de admirații odinioară Doru Țuluș și Mihaiela Moraru Iorga care s-au comprimis moral și s-au degradat uman acceptând să își prezinte cauza în cloaca Antenei 3 și a Luju care îi umpluse de dejecții vreme de ani de zile.

 

 

Iohannis rămâne răul cel mai mic

 

Iohannis este cum am zis un președinte kitsch, un personaj lipsit de gust, cu un ego supradimensionat și care adăpostește un vid moral periculos care îl face să nu sesizeze imediat pericolele. Nu are alarmă la Rău pentru că altfel nu ar fi acceptat să fie prim-ministrul lui Voiculescu în 2009. Dar cu toate acestea, nu este un ticălos, nu este un politician malign dispus să distrugă structura democratică a țării așa cum sunt Dragnea și acoliții săi, sau o moluscă totalmente amorală precum Tăriceanu. Nici nu o apără cu vigoarea cu care am vrea noi să o apere dar nu caută să facă rău în mod deliberat. Ideea că ar avea un blat cu Dragnea este ridicolă și scandaloasă.

 

Iohannis este genul de politician foarte bun pentru o țară occidentală așezată, cu instituții stabile și autonome și poate de aceea este perceput de occidentali ca unul de-al lor. Fără Iohannis nu am fi avut summit-ul de la Sibiu iar Dragnea își face iluzii că poate să îl confiște printr-una din manevrele sale. Lui Iohannis i se deschid suprinzător de ușor ușile marilor lideri occidentali, uși la care Constantinescu trebuia să aștepte și pe care Băsescu a fost nevoit să le forțeze. Acestea sunt avantaje importante care pot fi folosite și probabil că au și fost folosite în bătălia politică internă.

 

Una peste alta, Iohannis reprezintă, în continuare, răul cel mai mic, dar aceasta este, într-o țară ca România, probabil un lucru bun și dezirabil.

TAGS : iohannis kovesi constitutie CCR dragnea amnistie basescu dancila razboi
Comentarii
Vicentio B. 2018-07-27
Dl. CRISTIAN CAMPEANU afirma (citat):

"De la Platon și Aristotel încoace se tot vorbește despre legătura dintre bunul gust și virtutea morală, între judecata estetică și calitatea judecății morale. Fără a glosa prea mult pe această temă este suficient să spunem că dacă prima este alterată în vreun fel, cea de-a doua iese deformată, schilodită, prost alcătuită. Prostul gust este așadar o cale sigură spre strâmbătate etică și viciu moral. Iar adevărul este că avem un președinte lipsit de bun gust, un președinte kitsch, caracterizat printr-o deporabilă lipsă de claritate morală."

Din limba GERMANA, KITSCH - substantiv neutru in limba Romana, inseamna creație de nivel scazut, arta de prost gust, pseudoartă si/sau reproducere, copiere pe scara industriala a unor opere artistice, multiplicate și valorificate comercial; obiect de proastă calitate."

In acset context,
ROG pe dl. Campeanu sa respunda CONCRET, ce anume din textul COMuNICATULUI OFICIAL cu privire la revocarea dnei Kövesi, reprodus de mine mai jos" - justifica afirmatia "avem un președinte lipsit de bun gust, un președinte kitsch, caracterizat printr-o deporabilă lipsă de claritate morală."
Vicentio B. 2018-07-27
ICONTESTABIL,

in fizica si chimie, numarul atomic al unui element chimic reprezinta numarul de PROTONI din nucleul atomilor acelui element si se notează de obicei cu Z. Numarul de electroni este egal, in cazul unui atom neutru din punct de vedere electric, cu numarul de PROTONI. Poziția elementelor chimice în sistemul periodic al elementelor , numit si TABLOUL LUI MENDELEEV, este determinata de numărul Z, motiv pentru care acesta se mai numește și număr de ordine.

Atomi ai aceluiași element chimic pot adesea să aibă un număr variabil de neutroni, fără ca proprietățile chimice să fie sensibil diferite. Categoria de atomi cu acelaai numar de PROTONI in nucleu, dar cu numere de neutroni diferite se numesc IZOTOPI.
Spre exemplu in compozitia APEI intra Oxigenul element chimic cu simbolul O si numărul atomic 8. (Tabelul lui Mendeleev). In
acelasi tabel, Hidrogenul ocupa primul loc.

Ca atare, sa spuna Alfanumerucul "MIHAI 2" - UNDE / CONCRET = PRECIS din ce TEXT a VAZUT el, vorbindu-se de "racheta PROTON construita de bolsevici, propaganda ruseasca, Si ca si cum asta nu era destul de grav a mentionat si numele Mendeleev. ", mai ales ca textul citit de el, i-a provocat "este de-a dreptul dureros" .

Vicentio B. 2018-07-26
DREPT LA REPLICA

Fata de „grindina“ de stiri rele „Made in Romania“, este IMBUCURATOR de constat faptul ca, declaratiile “dureroase” ale ALFANUMRICUL “MIHAI 2” (2018-07-25), atesta implicit existenta unui ENCEFAL, - care, asa cum se stie, controleaza numeroase functii ale organismului precum bataile inimii, mersul, dar si generarea de ganduri /opinii inclusiv cele VIA INTERNET, emotii - in a carei compozitie / continut, partea dominanta (80 %) reprezinta APA, adica monoxidul de dihidrogen.

Acest continut de APA este extem de important, deoarece, tot asa cum se stie, in encefalul uman exista intre 85 si 100 miliarde de neuroni, fiecare dintre ei avand circa 10.000 conexiuni, in cadrul unor legaturi nervoase care masoara cca. 5,8 milioane de kilomentrii, adica lungine similara cu inconjurarea pamantului de cca. 145 ori.

APA, asa cum motivat se sustine, este de departe cel mai studiat compus chimic, fiind denumit si un „solvent universal”. Această proprietate /insusire ofera APEI posibilitatea de a fi „solventul lumii vii”, deoarece este singura substanta comuna care exista sub toate cele trei forme de agregare in natura : solida (GHEATA), lichida (APA ) si gazoasa (ABUR).

Faptul ca “MIHAI 2”, anterior, precum si in recenta declaratie, minte de inghiata apele (citat): “Este de-a dreptul dureros sa ajungem sa citim pe ite-ul Revistei 22 elemente de propaganda rusesca. De exemplu cineva si-a permis sa scrie despre racheta PROTON construita de bolsevici cu tehnologie furata de la americani. Si ca si cum asta nu era destul de grav a mentionat si numele Mendeleev. “,

NU minimalizeza faptul IMBUCURATOR la care, in mod CONCRET, m-am referit.

?????? 2018-07-25
De ce este totuși așa de importantă opinia lui Andrei Cornea ? Ce îl recomandă pentru a fi citat în astfel de chestiuni ?
BASCA 2018-07-26
Intrebarile dvs perpetue ma fac sa inteleg ca nu raspunsurile la ele sunt problema.
MIHAI 2 2018-07-25
Este de-a dreptul dureros
sa ajungem sa citim pe ite-ul Revistei 22 elemente de propaganda rusesca.
De exemplu cineva si-a permis sa scrie despre racheta PROTON construita de bolsevici cu tehnologie furata de la americani.
Si ca si cum asta nu era destul de grav a mentionat si numele Mendeleev.
Vicentio B. 2018-07-25
AS DORI SA STIU,

in special de la dl. Cristian Campeanu, ce anume din textul de mai jos, preluat de mine
de la o publicatie din Romania, induce /genereaza / justifica notiunea de JALNIC, afirmatia
ce se regaseste in articolul de mai sus. (citat):

”Președintele României, domnul Klaus Iohannis, consideră că România nu poate face pași înapoi de la statutul de țară în care domnește legea și în care supremația Constituției este respectată. În România, lupta împotriva corupției nu trebuie să fie diminuată ori blocată în niciun fel. Dimpotrivă, trebuie să continue. Niciuna dintre instituțiile implicate în lupta împotriva corupției nu trebuie să fie supusă presiunilor sau încercărilor de decredibilizare.

Președintele Klaus Iohannis subliniază că România este și trebuie să rămână un stat de drept. Statul de drept, ca și democrația autentică, se manifestă zi de zi, prin decizia și alegerea fiecărui cetățean de a respecta, mai presus de orice, Constituția și legile acestei țări. O abatere de la acest principiu ar însemna, de fapt, o lovitură și o diminuare a statului de drept.

Într-un stat de drept, hotărârile Curții Constituționale trebuie, toate, respectate. Tocmai de aceea, judecătorilor constituționali le revine responsabilitatea uriașă ca, în asigurarea supremației Constituției, să nu se îndepărteze de la spiritul acesteia, care se fundamentează pe tradițiile democratice ale poporului român și pe idealurile Revoluției din Decembrie 1989.
Însă, hotărârile Curții Constituționale trebuie respectate și aplicate nu numai de către Președintele României, ci și de majoritatea politică, o majoritate care decide modificări legislative cu impact major asupra statului de drept.

Prin Decizia nr. 358/2018 Curtea Constituțională a decis, și citez aici: Președintele României urmează să emită decretul de revocare din funcție a procurorului-șef al Direcției Naționale Anticorupție, doamna Laura Codruța Kövesi.
Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a afirmat constat, că respectă Constituția și legile țării și a acționat permanent în acest sens. Prin urmare, în executarea deciziei Curții Constituționale nr. 358/2018, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat, astăzi, decretul de revocare a doamnei Laura Codruța Kövesi din funcția de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție.

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, subliniază că lupta împotriva corupției nu trebuie, în niciun caz, abandonată sau încetinită. Corupția afectează viața fiecărui cetățean și dezvoltarea României. Banul public nu poate fi folosit în interes personal sau de grup, iar deturnarea resurselor publice și blocarea luptei anticorupție se traduce prin lipsa de spitale, școli, autostrăzi, administrație publică eficientă.

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, atrage atenția că, indiferent de numele procurorului-șef al Direcției Naționale Anticorupție, această instituție are obligația să-și continue activitatea în mod profesionist, la cel mai înalt nivel de performanță.”, a anunțat Mădălina Dobrovolschi, purtătorul de cuvânt al președintelui."

PS.
DACA, in eventualitatea ca, NU se raspunde DECENT, OBICTIV la lamurirea situatiei,
am motive intemeiate prin a afirma ca; LASITATEA - cea de toate zilele - este PREZENTA !
Vicentio B. 2018-07-25
ADEVAR sau MINCIUNA ?

Dupa cate stiu, Decizia CCR 358 – cu privirea la solicitarea de revocare a
dnei Kövesi din pozitia de Procuror Sef DNA – se refera 31. Mai 2018. Presedintele
Romaniei a semnat decretul de revocare la 9. Julie 2018 - adica la 39 ZILE !
Astfel, ce se afirma aici “Pai daca in 10 zile a revocat-o pe Kovesi,…”,
este CORECT sau O MINCIUNA ?
MIHAI 2 2018-07-25
Eu ma refeream
la alt ZECE ....//10 august 2018// cand NOI -
detasamentul ROMANILOR NEALTERATI MORAL
care nu am mai suportat bataia de joc rusesca
si am emigrat in VEST
ne vom intoarce sa raspurnam Guvernul Rusini si pe Presedintele Dezonoarei .

Si tine cont ca vom fi DE LA UN MILION IN SUS.

Sfatul meu este sa iti iei din timp
o SCUTIRE MEDICALA si sa te ascunzi prin vreo policlinica cu piciorul in gips
pentru ca de data asta nu mai e loc de jumatati de masura
, iar VOI, JANDARMII nu se stie cum verti arata la sfarsitul acelei zile
cand boua ministra de la Interne - Angy protestatara
va va chema la raport sa dati seama in fata POPORULUI.
Vicentio B. 2018-07-24
UN JURNALIST - "ANALIST"

dar NU EFICACE in ceea ce ar trebui, ci in "lansari de fumigene" !
Articolul de fata, ca si cel precedent cu referire la Ex- Sefa DNA, sunt concudente.
Asa se explica si titlul de mai sus.
Asa se explica si DE CE Romania a fost "pusa de butuci" ! Evident NU de catre
Presedintele Iohannis.
Asa se explica DE CE nu vreti sa vedeti realitatea: Iohannis este SINGURUL, care
s-a opus si se opune celui ce se numeste Dragnea si celei ce se numeste Dancila !
"Consolarea" dvs. consta in faptul ca, NU SUNTETI SINGURUL !
Asa se explica DE CE ati tacut CHTIC la segestia mea precedenta (citez):

"DACA tot prezintati analize, avand in vedere faptul ca, prin articolul scris mai sus, ati transferat
INTREAGA RASPUNDERE asupra dnei. Kövesi; pastrati / transferati regula si cazul Camerei Deputatilor !.
Adica, asa cum bine stiti, din 1990 - 2018, recte 28 ani, 20 ani (71, 4 %) s-au aflat sub "dirijorat" - pe rand:
FSN, FDSN, FDSR, PSD !

Ca atare / in consecinta, faceti o analiza a situatiei, realmente catastrofale, care
au influentat definitoriu - IN RAU - situatia Romaniei, a Romanilor, si anume
cate din Legile initiate in Camera Deputatilor, sub "dirijorat" , Dan Martian, Nastase,
Dorneanu, Zgonea, Dragnea, au fost declarate de CCR ca fiind NECONSTITUTIONALE !
Consecintele acestei situtii, sunt in opinia mea clare. Prezentati-le NEGRU pe ALB pentru a se intelege
DE UNDE, DE CE si DE CINE este indus / intretinut HAOSUL realmente ANTI - Ordine Constitutionala,
CORUPTIA, MINCIUNA, IMPOSTURA, MITOCANIA, FURTUL, ZEFLEMISMUL, BADARANIA,
AROGANTA, INEPTIA, IPOCRIZIA, s.a.m.d. in acelasi sens, si nu in ultimul rand LASITATEA."

PS.
PENIBIL, JALNIC, dar nu IRECUPERABIL !

FLORIAN D. MIREA 2018-07-24
Domnule draga, daca democratia inseamna in mod constant alegerea Raului (relativ), atunci mai bine revenim la sfaturile obstesti din epoca domnitorilor principatelor romane. Fiindca democratia Raului este cel mai jalnic produs al societatii contemporane si dupa ea nu poate decat sa urmeze un nou ciclu al eternei tiranii.
Darie 2018-07-24
Este un președinte inutil. „Un altfel de politică” se dovedește de fapt o altfel de perfidie și nu altceva. PSD realizează pas cu pas tot ce își dorește, iar așteptările noastre cu privire la opoziția Președintelui au fost o auto-amăgire comodă și convenabilă pentru noi, o atitudine tipică de lașitate românească. ”Ne vom uita și vom privi cum Iohannis va salva democrația”, sigur că da. Căci ”neamțul știe și nemții le fac pe toate bine”. Nu! Neamțul nu a salvat democrația în România, ci dimpotrivă, și-a pus parafa pe certificatul ei de deces. Nu va exista nici o moștenire după acest fofilator talentat în această ''disciplină'' și făcut om politic la ”apelul bocancilor” PNL. Ne-am minții singuri dacă am crede altceva. La ora actuală Iohannis își ia salariul degeaba, iar PSD conduce toată țara, fără drept de apel. Singura lui șansă ar fi fost demisia, dar și pentru asta îți trebuie onoare și curaj, căci dacă populația este ignorantă, tu, Predintele, trebuie să dai exemplu de comportament corect, nu să te mulezi după vremi și după cum bate vântul.
Socrate 2018-07-24
Klaus Iohannis este un Hopa Mitică al PSD. Atât.
Vicentio B. 2018-07-24
@Socrate. Deoarece eu nu traiesc in Romania,
deci NU sunt in contact DIRECT cu evenimentele asa cum sunteti,
am rugamintea: puteti prezenta cateva situatii, care sa va sustina CONCLUZIA
prezentata extrem de PRECIS / SUCCINT ?
MIHAI 2 2018-07-24
Ba nu - ca Hopa Mitica uneori se mai si ridica.
MIHAI 2 2018-07-24
Pai daca in 10 zile a revocat-o pe Kovesi, a promulgat Legea 304 si l-a numit la DIICOT pe sluga lui Tudorel - zau ca nu prea mai intereseaza cat de bun e el la suflet.
CIOLOSH a strigat in gura mare ca Decretul de revocare a Codrutei NU TREBUIE SEMNAT - si ce , il vom acuza cumva pe Ciolos ca e //ticalos//? Sau il vom credita ca - la ananghie - a performat ca un om TARE ?
Ar fi bine ca doar MIOPIA sa explice bizara staruinta a unora de a-l tine impaiat pe balcon pe Johannis desi este vadit expirat - dar ma tem ca motivul este de fapt argumentul este onorariul mercenarilor.
Marius Nicolescu 2018-07-24
Președintele Iohannis, președintele unei Românii sfâșiate de haitele de hiene înfometate din întreg spectrul politic, este și va rămâne un neamț. Or un neamț rămâne întotdeauna un neamț și nu va putea fi înlocuit în manieră și comportament cu un român. Ne place, nu ne place asta e. În rest, ca de obicei, o analiză subtilă, marca Cristian Câmpeanu pentru care vă mulțumesc.
Vicentio B. 2018-07-24
@Marius Nicolescu. In cadrul unui comentariu precedent, ati facut referirea ca, "in Romania ar trebui sa aibe loc un Proces
Nürenberg in oglinda". Deoarece sunt convins ca am defecte, dar NU sunt LAS, v-am transmis opiniile mele, in sesnsul ca,
Nürenberg se numeste in realitate "NÜRNBERG", si acolo NU a fost NU NUMAI un proces, CI MAI MULTE in legatura cu NAZISMUL/ NAZISTII - crimele de razboi, crime impotrica umanitatii"

De data aceasta afirmati "este si va ramane un neamt.
Or un neamț rămâne întotdeauna un neamț și nu va putea fi înlocuit în manieră și
comportament cu un român."

Rugamintea mea sincera / deschisa/ decenta, este: explicati de ce folositi termenul de "NEAMT",
si de unde privine notiunea , mai ales ca Tara de numeste GERMANIA FEDERALA iar limba oficiala
este GERMANA !?

PS. ROG raspunsuri CONCRETE / DECENTE / OBICTIVE
Multumesc anticipat !
BASCA 2018-07-24
Timpul nu mai are rabdare,mandatul expira la anul,dl. Johannis are marele ghinion de a fi presedintele nepotrivit la timpul potrivit.Posibil ca in momentele dansului de tristete sa nu-si mai doreasca si un al doilea mandat,aici e de dus lupta nu de gingasii nobile administrate cu serenitate,Balcanii fierb mereu.
Vicentio B. 2018-07-25
@BASCA. Ar trebui sa intelegeti/percepeti PURUL ADEVAR:
"a dialoga cu fiecare nume sau nickname", este EXAGERATA si perceputa COMPLET GRESIT !
SUBSTANTA este: a vedea pe acest Site comentarii realmente STRAINE ADEVARLUI, INEPTII, IMPOSTURA, BADARANIE,
MITOCANIE, CRASSA MINCIUNA, ZEFLEMISM, CINISM, CALOMNII, expresii triviale, pestilentiale, denaturari, si a "intoarce capul" - inseamna IMPLICIT, d.p.v strict LOGIC - MORAL, ceea ce se numeste LASITATE.

Personal, regret situatia vizibila si anume ca, dvs. transmiteti - de regula - opinii, recomandari, DAR, cand este vorba sa
raspundeti strict CONCRET la PRECIZARILE necesare, OCOLITI RASPUNSUL, in schimb induceti comentarii,
care NU au legatura decat cu ESCHIVAREA morala - utila, mai ales ca, totusi, Revista 22 este CEVA APARTE, care
ar trebui sa perfuzeze BUNA - CREDINTA, BUNELE MORAVURI. In aceasta consta - EXCLUSIV - ceea ce dvs. numiti
"implicarea totala".

Asa se explica, de ce eu, asa cum cu siguranta ati realizat, am solicitat prezenta unui COD ETIC. Solicitarea este
in context Constitutia Romanei, Normelor UE. ! . Deocandata - vizibil - SE OCOLESTE cu regularitatea existenta unui
asemnea COD ETIC, ceea ce NU inseamna ca, DEMNITATEA UMANA, si art. 30 (8) - Constitutia Romaniei, si-au pierdut
valabilitatea. Din contra: PERSIFLAREA acestora ! Repet, aceasta este implicarea mea.
BASCA 2018-07-25
Acribia dvs,domnule Vicentio B.,promptitudinea raspunsurilor si implicarea totala in a dialoga cu fiecare nume sau nickname,ma indatoreaza cu un raspuns.Lasand basca la o parte imi doresc un presedinte care sa nu dezamageasca uriasa incredere cu care a fost investit.Prea multe ratari la activ,ultima si de notorietate,lipsa unui multumesc spus din suflet doamnei Kovesi.
Vicentio B. 2018-07-24
@.BASCA. Asa cum am mai afirmat, sunteti SINGURUL, care spune in mod constant ce are PE si IN cap.
Contextual, transmiteti aici CONCRET / PRECIS: CINE ar fi fost "Presedintele potrivit, la timpul potrivit".
Intrebarea mea este fireasca si decenta mai ales ca dvs. , asa cum, recent, ati facut referire si la "analize protonice"

Sper ca, de data aceasta, sa NU "dati cu seapca in strung" - asa cum, tot recent, ati afirmat si sa raspundeti
DECENT, CONCRET !

Motivul rugamintii mele este - EXCLUSIV - MORAL, DECENT, desi, din pacate am constatat ca, NU stiti nici ceea ce inseamna PROTON ! Acesta - PROTONUL - are o anumita MASA si SARCINA ELECTRICA. Numarul de protoni stabileste pozitia elementului in sistemul periodic al lui Mendeleev: numarul de protoni este EGAL cu numarul de sarcini nucleare si stabileste NUMARUL DE ORDINE in acest TABEL. Astfel, in contextul afirmatiilor dvs., va sugerez sa incercati a constata din ce este produsa BASCA dvs., respectiv pozitia elementelor componente in Tabelul lui Mendeleev, pentru a intelege, eventual situatia: DACA raspundeti CONCRET, DECENT, OBIECTIV, v-ar "cadea" BASCA ?
Total 22 comments.
Recomandari
5103
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22