Mulgători netriați epidemiologic, la o fermă care aprovizionează cu lapte firma Brădet

Iulian Popescu | 04.03.2016

Raportul preliminar al Corpului de Control al ministrului Sănătății arată că îngrijitorii de animale de la una dintre fermele care livra lapte pentru firma de lactate din Argeș nu aveau efectuate controale periodice.

Pe aceeași temă

 

Raportul nu menționează identificarea sursei bacteriei E.coli care a ucis trei copii din județul Argeș și a îmbolnăvit alți cel puțin 15.

 

În privința acţiunilor derulate la nivelul structurilor locale, potrivit informării transmise de către DSP Dolj,  prin Sistemul Rapid de Alertă pentru alimente și furaje, DSP Dolj a informat ANSVSA în privința neregulilor constatate în urma verificărilor efectuate la o exploatație comercială de bovine din județul Dolj, care furnizează lapte crud pe raza județului Argeș.

 

Astfel, la data de 26 februarie a.c., o echipă de inspectori ai DSP Dolj, împreună cu medici veterinari de la DSVSA Dolj au constatat că nu se efectuează triajul epidemiologic al mulgătorilor - cinci persoane- la ieșirea din tură, motiv pentru care societatea a fost sancționată cu amendă, în valoare de 3.000 de lei, conform HG 857/2011, se spune într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

 

La data de 2 martie a.c., o echipă a DSP Dolj a constatat neconformități în privința structurii controlului medical periodic conform fișei corespunzătoare personalului încadrat ca îngrijitor de animale.

 

Lucrătorii Ministerului Sănătăţii continuă activităţile legale, împreună cu specialişti din cadrul ANSVSA, pentru identificarea surselor de îmbolnăvire a copiilor cu SHU.

 

Ministerul Sănătății și ANSVSA au încheiat Protocolul de Colaborare din data de 24 aprilie 2012, în scopul de a asigura funcționarea sistemului de control oficial al alimentelor și coordonarea adecvată a activităților specifice de către autoritățile competente semnatare, cu responsabilități în domeniul siguranței alimentelor și prevenirea riscurilor legate de siguranța alimentelor pentru sănătatea publică, a protejării intereselor consumatorilor și informarea corectă a acestora.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22