Pe aceeași temă
Faptul ca societatea traieste o maturizare democratica, iar tinerii incep sa-si doreasca mai mult de la cei care ii reprezinta, indeplineste conditia esentiala de functionare a unei democratii, a spus vineri Iohannis in cadrul discursului tinut cu ocazia celebrarii a 25 de ani de la semnarea Conventiei ONU cu privire la Drepturile Copilului.
Insa principiul de cetatean implicat impune si o educatie solida, capitol la care statul roman sufera de la Revolutie incoace: “Avem nevoie de cetateni active in politica, in societatea civila, in comunitatile locale si in toate institutiile si organizatiile din Romania. De aceea, dorinta voastra de a fi auziti este complet indreptatita si trebuie stimulata, sprijinita si promovata in scoala si in societate”, a punctat seful statului.
Problema majora in ce priveste sistemul romanesc de educatie nu implica o lipsa de reforme, ci “reformita cronica”, anume zecile de reforme incercate si multe dintre ele esuate cel putin patial.
“Am avut multi, foarte multi ministri ai Educatiei si fiecare a incercat o reforma sau chiar doua. Ceea ce nu-mi doresc este o reforma formala si ceea ce imi doresc este o dezbatere publica larga, de lunga durata, urmata de schimbari profunde, care pot fi motivate si care dau rezultate”, a adaugat presedintele.