Reformita cronica, boala sistemului de Educatie, spune Iohannis

Tudor Despina | 20.11.2015

Problema sistemului national de educatie este aceea ca fiecare ministru a vrut sa schimbe ceva si a rezultat o debusolare pentru profesori si elevi, sustine Klaus Iohannis. Presedintele vede ca solutie o reforma serioasa, bazata pe o dezbatere publica aprofundata.

Pe aceeași temă

 

Faptul ca societatea traieste o maturizare democratica, iar tinerii incep sa-si doreasca mai mult de la cei care ii reprezinta, indeplineste conditia esentiala de functionare a unei democratii, a spus vineri Iohannis in cadrul discursului tinut cu ocazia celebrarii a 25 de ani de la semnarea Conventiei ONU cu privire la Drepturile Copilului.

 

Insa principiul de cetatean implicat impune si o educatie solida, capitol la care statul roman sufera de la Revolutie incoace: “Avem nevoie de cetateni active in politica, in societatea civila, in comunitatile locale si in toate institutiile si organizatiile din Romania. De aceea, dorinta voastra de a fi auziti este complet indreptatita si trebuie stimulata, sprijinita si promovata in scoala si in societate”, a punctat seful statului.

 

Problema majora in ce priveste sistemul romanesc de educatie nu implica o lipsa de reforme, ci “reformita cronica”, anume zecile de reforme incercate si multe dintre ele esuate cel putin patial.

 

Am avut multi, foarte multi ministri ai Educatiei si fiecare a incercat o reforma sau chiar doua. Ceea ce nu-mi doresc este o reforma formala si ceea ce imi doresc este o dezbatere publica larga, de lunga durata, urmata de schimbari profunde, care pot fi motivate si care dau rezultate”, a adaugat presedintele.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22