ANUL XXVI (1372) (05 Iulie 2016 - 11 Iulie 2016)

PNL: încremenirea în (lipsa de) proiect

05.07.2016

PNL pretinde acum monopolul electoratului anti-PSD. Dar nu demonstrează că vrea să-l reprezinte cu adevărat.

Alexandru Gussi

Pontoratul

05.07.2016

Pontoratul sau doctoratul pontat, după numele ilustrului său realizator, este un sindrom al complicității academice care a favorizat impostura științifică.

Marian Popescu

Un nou refren – eurofobia

05.07.2016

Eurofobia, botezată eufemistic „euroscepticism“, a devenit acceptabilă în cercuri largi, în pofida neadevărurilor flagrante și a fracturilor logice pe care le conține.

Andrei Cornea

Sistemul mafiot integrat sare la Ghinea

05.07.2016

Din descrierea ministrului Ghinea rezultă că avem de-a face cu un sistem închis de jefuit banul public, în care o mână de infractori cu gulere albe au pus mâna pe sistemele IT ale statului.

Cristian Campeanu

Imoralitatea politicienilor naște monștri

05.07.2016

Astăzi, când xenofobia și rasismul, altădată de neconceput în spațiul public, sunt justificate de promotorii lor prin votul pro-Brexit, asistăm la consecințele firești ale discursului promovat pe diferite voci de domnii Farage, Johnson, Gove și aliații lor.

Rodica Culcer

Mass-media și social-media au adâncit falia Brexit

05.07.2016

Studiile despre influența mass-media asupra electoratului converg în observația că, în ultimii ani, a crescut rolul emoției în modelarea percepției publice. Rețelele sociale au accentuat natura subiectivă a opțiunilor politice.

Brîndușa Armanca

FURT

05.07.2016

Dan Perjovschi

Victor Ponta, adio dottore! Ce ar trebui sa urmeze?

05.07.2016

Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) a decis, pe 30 iunie 2016, că Victor Ponta a plagiat şi a propus retragerea titlului de doctor acordat fostului premier.

Dora Vulcan

Politica externă românească – din eșec în eșec până la victoria finală

05.07.2016

Au trecut mai bine de doi ani de când a izbucnit cea mai gravă criză de securitate de după 1989 cu care s-a confruntat România – războiul din Ucraina. Deși această criză regională ar fi putut fi transformată într-o oportunitate strategică, în acest moment asistăm la o serie de eșecuri diplomatice românești, care ridică mari semne de întrebare privind capacitatea instituțiilor de politică externă, securitate și apărare ale statului român.

George Visan

Europa trebuie să joace în echipă

05.07.2016

Revista 22 publică în exclusivitate perspectiva ministrului Afacerilor Externe al Republicii Federale Germania, dr. Frank-Walter Steinmeier, asupra Europei post-Brexit.

Dr. Frank-walter Steinmeier

Protecţionismul nu aduce bunăstare

05.07.2016

Legea supermarketurilor este inutilă, inaplicabilă şi antieuropeană.

Lidia Moise

Brexit: nașterea euro-atlantismului cu două viteze

05.07.2016

Orizonturile strategice ale Parisului, Berlinului și Romei sunt diferite de ale Bucureștilor. În cele trei mari capitale europene există un interes al propriilor industrii militare, interes care nu există la București.

Stefan Popescu

Marea Britanie – între exit și negocierile cu UE

05.07.2016

Prima reuniune a UE după Brexit pare să fi fost, după toate declarațiile și explicațiile ce au urmat, calmă, dar mai emoțională decât toate tentativele de Grexit, singurul precedent cu care blocul comunitar s-a mai confruntat în privința ieșirii din UE.

Bianca Toma

Estul lui Sikorski vs. Vestul lui De Villepin

05.07.2016

Entuziasmul față de politica de izolare a Rusiei și de coagulare a unei poziții europene ferme față de Moscova în domeniul securității scade foarte repede, imediat cum ieși din arealul țărilor din prima linie din Estul continentului.

Alexandru Lazescu

Telefonul de la miezul nopţii

05.07.2016

Era 12 decembrie 1987, aproape de miezul nopţii. Părinţii mei stăteau îngânduraţi în sufrageria neîncălzită din centrul Bucureştiului. Tata era foarte îngrijorat, după ce toată ziua a fost urmărit şi supravegheat de trei maşini cu securişti. În faţa locuinţei era un miliţian care legitima pe oricine dorea să intre în casă.

Radu Filipescu

Un spectacol de patrimoniu și un model de promovare culturală

05.07.2016

Un eveniment unicat a avut loc de curând în România prin grija Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, a Teatrului Național din București, a Japan Foundation și a Ambasadei Japoniei. Prezența la Sibiu și București a Companiei Yamamoto Noh Theatre a mijlocit oamenilor de teatru și publicului contactul cu o artă de patrimoniu, având în vedere că Teatrul Noh figurează în panteonul de valori al UNESCO.

Doina Papp

Hai-hui prin câteva aproape capitale culturale europene (V)

05.07.2016

Poate că Târgu Ocna nu va candida și nu va fi niciodată Capitală Culturală Europeană, dar asta nu înseamnă că unii oameni care locuiesc acolo nu merită...

Dan Perjovschi

Călător american în Principatele Române

05.07.2016

Lectura cărţilor de călătorie scrise de occidentalii care au trecut prin Principatele Dunărene în secolul al XIX-lea reprezintă un exerciţiu intelectual vital pentru a observa evoluţia spaţiului românesc. În ele putem descoperi atât remarcabilele progrese edificate de-a lungul a nici două secole, dar, în acelaşi timp, și trăsăturile perene care par a ţine de fondul nostru naţional.

Codrut Constantinescu

Exilul Reginei

05.07.2016

Niciodată România, în ansamblul ei, n-a fost mai frumos înțeleasă ca în rândurile Reginei Maria în Țara pe care o iubesc. Memorii din exil. O declarație de dragoste în 170 de pagini, scrisă în vremuri grele, scrisă cu durere, dar și cu speranță.

Ioana Moldovan

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22