Un „conservator liberal“ nu e un fundamentalist și nici un habotnic. Crede în valorile statului secular, chiar dacă crede și în importanța bisericilor și a religiei. Iubește tradițiile, dar nu le idolatrizează. Nu confundă valorile seculare (la care se referă Constituția) și cele creștine.
Andrei Cornea„Într-o bună dimineaţă, când Gregor Samsa se trezi în patul lui, după o noapte de vise zbuciumate, se pomeni metamorfozat într-o gânganie înspăimântătoare.“ (Metamorfoza, Franz Kafka)
Madalin HodorAlcătuită în laboratoarele secrete ale PSD, Legea salarizării stă sub semnul haosului, nechibzuinței și schimbărilor pe genunchi fără argumente economice şi, mai ales, fără calcule care să însoţească şi să explice cât costă şi de unde vin banii.
Lidia MoiseCare sunt obiectivele USR, în afară de anticorupție, transparenţă şi reconstrucţie, cuvinte prea generale pentru ca partidul să poată fi evaluat pe seama lor? Viitorul acestei tinere formațiuni ține atât de eficiența sa în opoziție, cât și de ideologia pe care și-o va stabili, fiindcă e greu de crezut că am ajuns deja în epoca postideologiei.
Sabina FatiEste important ca președintele român să ia pulsul corect al titularului de la Casa Albă pentru a ști cum să își joace cărțile.
Cristian CampeanuRămâne să aflăm, după anunţata remaniere, cine (va) deţine controlul în PSD şi, implicit, al puterii. Şi-l va menţine Liviu Dragnea? Sau şi-l va câştiga Sorin Grindeanu?
Melania CinceaLiviu Dragnea l-a copiat pe Ion Iliescu: a vrut să înăbușe protestele masive din ianuarie-februarie 2017 împotriva OUG 13 și a proiectului de grațiere, organizând contramanifestații „spontane“ pentru „apărarea României“, după cum rezultă din comunicațiile prin WhatsApp, publicate de Rise Project.
Ondine GhergutDecizia lui Donald Trump de a retrage SUA din Acordul de la Paris este o imensă gafă geopolitică de imagine care va eroda serios influența globală a Americii.
Alexandru LazescuLa République en Marche, partidul prezidențial francez, nu suscită entuziasm, dar își va strivi adversarii în alegerile legislative.
Alexandru GussiFiecare ţară din Uniunea Europeană urmărește ceea ce percepe a fi propriul interes național și lucrează de multe ori împotriva intereselor celorlalte state membre.
Eliza FrancuZbigniew Brzeziński, fost consilier de securitate națională al președintelui Jimmy Carter, a murit pe 26 mai, la vârsta de 89 de ani.
Marian ZuleanZbigniew „Zbig“ Brzeziński este produsul unui anumit tip de memorie istorică, al unei sensibilități marcate de totalitarismele secolului trecut. A predat la cele mai prestigioase universități americane (Harvard, Columbia, Johns Hopkins) și a urcat până la cele mai înalte trepte ale ierarhiei publice din SUA,
Octavian ManeaÎncheiem, la aproape 12 ani de la drama care a avut loc la Tanacu, traseul duhovnicesc al Irinei la mănăstire, urmând cronologia stabilită de Tatiana Niculescu Bran în romanul nonficţional în două părţi bazat pe acest caz.
Catalin BogdanRichard Edwards e un intelectual francez, cunoscut în mediul cultural bucureștean și nu numai pentru pasiunea lui pentru România.
Magda CarneciÎn 1917, Rusia avea mare nevoie de a oferi supape pentru imensa energie populară care se afla mai ales la ţară.
Codrut ConstantinescuTRU ar putea fi declarat vinovat pentru că pune de atât de multe ori degetul pe rănile mari ale Uniunii Europene.
Cristian PatrasconiuAdesea minciunile politicienilor ies la iveală mai târziu și numai dacă instituțiile de presă și jurnaliștii vor să dezgroape adevărul. Internetul și televiziunea reprezintă arhive imense care împing uleiul la suprafața apei. Și rețelele sociale fac servicii adevărului, dacă profesioniștii știu cum să caute.
Brîndușa Armanca
Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]
Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social
Abonamente interne cu
expediere prin poștă
45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an
Abonamente interne cu
ridicare de la redacție
36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an