ANUL XXIII (08 - 14 mai 2012)

Dimineţi cu ferestre deschise

08.05.2012

O întrebare pe care mi-am pus-o frecvent în timp ce citeam cel mai nou volum al lui Dan Coman are în vedere genul literar căruia îi aparţine: roman? poem? altceva? Ştiu prea bine ce puţin relevantă literar e oţioasa chestiune a încadrării generice.

Paul Cernat

SERIA DE AUTOR ANDREI OIŞTEANU

08.05.2012

Editura Polirom lansează o nouă serie de autor, dedicată istoricului religiilor şi antropologului Andrei Oişteanu. Seria reuneşte volume deja consacrate în spaţiul cultural românesc şi internaţional, dar şi lucrări inedite. Seria de autor debutează cu bine cunoscuta lucrare de imagologie Imaginea evreului în cultura română, ajunsă la a treia ediţie revăzută, adăugită şi ilustrată. Distins cu numeroase premii, volumul a apărut deja în traducere în limba engleză, germană şi maghiară.

Fara Autor

Gorzo, Gorduz și publicul mofluz

08.05.2012

În Traianul lui Gorduz e de văzut altceva - acoperirea conștiinței unui mare artist de bălăriile verzi și uscate ale protocronismului ce toca mințile altor creatori ai vremii.

Erwin Kessler

Ţara indignaţilor fericiţi. Pentru cât timp?

08.05.2012

Victoria lui Hollande este în primul rând o victorie a stângii franceze şi abia în al doilea rând aceea a unei personalităţi. La finalul unei prime reprize de cinci ani, electoratul francez i-a arătat cartonaşul roşu preşedintelui Sarkozy. François Hol­lande a obţinut 51,6% din voturi, de­venind astfel al şaptelea pre­şedinte francez din 1958 până

Alexandru Gussi

Avantajele învingătorului

08.05.2012

De ce extrema stângă încă beneficiază de un tratament preferenţial în raport cu cea dreaptă.

Bogdan C. Enache

Triumful extremelor în alegerile din Grecia

08.05.2012

Alegerile din 6 mai au conturat nu doar un referendum antiausteritate, ci şi un vot negativ acordat partidelor de centru care au condus Grecia în ultimii 40 de ani.

Octavian Manea

Al patrulea Sisif al Sănătăţii

08.05.2012

Conştient atât de limitele tem­po­rale, cât şi de lesa politică de care depinde mandatul său, Vasile Cepoi se va con­cen­tra pe măsuri punctuale. Şi Sisif începe din nou să împingă la deal bolovanul reformei sistemului medical. În rolul principal este, de această dată, Vasile Cepoi, al patrulea ministru al Sănătăţii în ultimii trei ani.

Vlad Mixich

Era Ponta-Antonescu-Voiculescu.Dosariabili şi dalmaţieni

08.05.2012

Lista membrilor USL, parlamentari, şefi de consilii judeţene şi primari care au probleme cu justiţia este lungă. Ce se va întâmpla cu dosarele lor odată cu revenirea USL la putere? Îşi vor urma cursul sau vor fi îngropate? Revista 22 va monitoriza cu atenţie soarta acestor dosare.

Andreea Pora & Nicoleta M. Dumitrascu

Din nou la fabricile de diplome?

08.05.2012

USL are deja probleme de imagine şi de selecţie a cadrelor, ca să folosim un termen în consonanţă cu parfumul greu adus de cabinetul Ponta. Primul ministru încă desemnat, Victor Pon­ta, a retras duminică seara nomi­na­li­za­rea pentru funcția de ministru al Edu­ca­ției.

Raluca Alexandrescu

Despre libertatea presei. Astăzi, cu d-l Rușanu

08.05.2012

A trecut și Ziua Mondială a Libertății Presei, s-a consumat în 3 mai la București și cheful tra­dițional, cu premii care par de șagă, dar nu-s, s-a lansat și Raportul FreeEx, însă si­tua­țiu­nea continuă să fie al­bas­tră. Atentatele politicienilor la autonomia jurnalistului și a instituțiilor presei rămân la ordinea zilei, mai ales de când s-a acreditat mass-me­dia de propagandă, merce­na­riatul cu coroniță, jurnalismul de bălăcărit adversari politici.

Brindusa Armanca

Programul lui Ponta, între intenţii şi cifre

08.05.2012

Programul economic al Ca­bi­ne­tului Ponta are foarte puţine repere clare, în general neacompaniate de cifre.

Lidia Moise

PDL, USL, CELSIUS

08.05.2012

Am fost plecat două săptămâni din ţară şi, când m-am întors, nu numai guvernul era schimbat, dar şi clima.

Dan Perjovschi

Între două dictaturi

08.05.2012

Varianta Ponta la dictatura băsesciană şi ciuma portocalie arată de ce protestatarii din Piaţa Universităţii, ăia care nu făceau figuraţie pe platourile de filmare ale lui Felix, purtau lozinci cu „USL şi PDL, aceeaşi mizerie“. Dar asta era în iarnă, pe vremea Cabinetului Boc, nu a lui Ungureanu.

Andreea Pora

Doar pentru stabilitatea ţării

08.05.2012

În 2008, la 1 Decembrie, de Ziua Ţării, Gabriel Oprea devenea un fal­nic general locotenent cu trei stele, primind din mâna pre­şe­din­telui Băsescu, cel care îl nu­mise nu cu prea multă vreme în urmă „şeful mafiei personale a lui Adrian Năstase“, toate în­sem­nele gradului şi promisiunea că vor urma şi alte bunătăţi, dar, contra cost. Doamne-ajută! Să fie primit! a zis proaspătul ge­ne­ral.

Rodica Palade

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22