În mandatul unui ministru liberal, mâna lungă a PSD pare să controleze ministerul, prin chestorul Despescu
Rodica CulcerGhidați de superficialitatea presei, lumea se tot întreabă înfrigurată cum și când se vor deschide școlile, în loc să se întrebe cât timp vor putea fi ținute deschise.
Andrei CorneaSchimbarea la față a Chinei forțează Australia, Taiwanul și Japonia să-și regândească strategiile de apărare.
Octavian ManeaHuawei nu este nici pe departe o simplă corporație de telecomunicații, privată și independentă, așa cum vrea să ne facă să credem, ci un instrument esențial al regimului comunist de la Beijing.
Alexandru Lazescu„Sunteți admirabil de dezorganizați”, spunea generalul Berthelot după ce a inspectat armata română, slăbită și demoralizată după înfrângerea de la Turtucaia.
Andreea PoraÎn aer plutește o grabă pe care cu greu o poți ignora. Pare că toată lumea din zona puterii și a administrației, precum și susținătorii lor își doresc ca luna septembrie să treacă mai repede.
Madalin HodorA venit toamna, se deschid restaurantele, teatrele, cinematografele, se vor deschide (cumva) și școlile, apoi mergem la vot – într-un cuvânt avem toate condițiile de contaminare.
Tia SerbanescuSocietățile reconsideră valoarea competenței și a expertizei, iar „infodemia” stimulează căutarea adevărului, cercetarea mai atentă a surselor și a datelor validate de profesioniști.
Brîndușa ArmancaLudovic Orban are, măcar o dată, dreptate. Este esențial ca alegerile să aibă loc fără alte amânări pentru că trebuie ca autoritățile să aibă legitimitate democratică.
Cristian CampeanuAmbițiile regionale ale Iranului, percepute drept principala amenințare de către statele arabe sunite din Orientul Mijlociu, au îngropat interesul pentru dosarul palestinian.
Stefan PopescuImplicarea Moscovei în criza de la Minsk modifică atitudinea majorității populației față de Rusia și trezește la viață naționalismul bielorus.
Armand GosuCel mai semnficativ și totodată mai spectaculos lucru aici este însuși indecidabilul, adică păstrarea întregului pe hotarul dintre bine și rău.
Dan C. MihailescuPremiul Goncourt a fost atribuit în 2019 romanului Tous les hommes n’habitent pas le monde de la même façon de Jean-Paul Dubois, tradus în românește, la Ed. Litera, cu titlul Fiecare cu povestea lui.
Serenela GhiteanuVolumul semnat de Toma Roman jr. –„Râsu’ plânsu’ în arhivele Securității” – e unul multietajat, cu alte cuvinte avem o carte și o schiță de istorii ale comunismului românesc în straturi.
Cristian PatrasconiuLumea în care trăim este o lume eminamente politică. Ea este cea care a preluat, în totalitate, rolul pe care Divinitatea, atunci când trăiam încă în natură, îl juca în viața noastră.
Serban GeorgescuInvidia unora dintre regățeni ar trebui poate să lase locul ambiției de a ține pasul cu ceea ce se întâmplă frumos dincolo de Carpați.
Codrut ConstantinescuPersonajul devine un suprapersonaj, fiindcă prin el ne vorbeşte dorinţa absolută, nestăvilită; avariția devine astfel o pasiune a modernilor, exprimată printr-un joc actoricesc cât se poate de actual.
Andreea Nanu
Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]
Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social
Abonamente interne cu
expediere prin poștă
45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an
Abonamente interne cu
ridicare de la redacție
36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an