Suntem o societate care a clădit enorm de mult pe minciună: diplome mincinoase, titluri academice obținute în condiții dubioase, tratate științifice scrise în câteva ore în închisoare, licitații trucate, până și carnete de șofer au fost la noi falsificate masiv.
Andrei CorneaPremierul este unul dintre puținii oameni decenți și de bună-credință de pe scena publică a ultimilor ani și continui să cred de o bună calitate umană. Dar a greșit fundamental acceptând să meargă în siajul abordărilor prezidențiale.
Andreea PoraAproape în anonimat, joia trecută a început campania electorală pentru alegerile locale. Într-un tur de scrutin sau două, alegerile locale au fost întotdeauna în România postdecembristă o afacere sulfuroasă, marcată de corupție și dominată de grupuri de interese politico-economice obscure, care au căutat să își impună oamenii în poziții cheie din administrația locală, dar parcă niciodată nu a fost atât de rău ca anul acesta.
Cristian CampeanuDureros cum este, scandalul dezinfectanților oferă o șansă României de a rupe cu trecutul postdecembrist de esență penală, care dăunează grav sănătății națiunii.
Rodica CulcerDonald Trump s-a postat în fața enormei frustrări acumulate de America tradițională, de acel ocean uman pus sub acuzare de progresismul acerb al elitelor și deposedat economic de globalizarea transformată în dogmă.
Traian UngureanuPierderea încrederii publicului înseamnă „Adio jurnalism! Bun venit propagandă, manipulare, conspirație, spionită!“, este concluzia lui Peter Limbourg, directorul Deutsche Welle.
Brîndușa ArmancaVom avea alegeri locale unde banii vor fi drămuiţi cu atenţie, în speranţa recuperării.
Lidia MoiseAlegerile preliminare ale SUA sunt doar o fază dintr-un proces de selecţie extrem de exigent, competitiv şi dificil care testează atent toţi candidaţii din mai toate punctele de vedere.
Catalin MamaliCheia de interpretare pentru titlu o găsim în SUA, în The Telegraph, într-o caricatură în care două gospodine discută în bucătărie: „Crud sau ars? Este ca alegerea între Trump și Clinton“.
Alexandru LazescuÎnainte de orice altceva, popularitatea lui Donald Trump vorbește despre transformarea și despre deturnarea Partidului Republican de la tradiția inaugurată în 1945, cea a conservatorismului internaționalist.
Octavian ManeaInterviu cu TOM GALLAGHER pe marginea celei mai recente cărți a sa, Scotland Now: A Warning to the World, (Scoţia acum: un avertisment către lume) publicată de Scotview Publications în decembrie 2015
Interviu Realizat De Alexandru LazescuTerorism: Folosirea violenţei şi a intimidării, în special asupra civililor, în urmărirea unor scopuri politice. (Oxforddictionaries.com)
Madalin HodorFestivalul Internațional Shakespeare de la Craiova (14-23 aprilie) a fost și la această ediție ocazia rară de a observa și analiza punctul în care ne aflăm în relația cu cel care e considerat cel mai mare dramaturg al lumii.
Doina PappIdeea de superioritate națională în Imperiul Austro-Ungar (1880-1918) este o carte care nu trebuie să lipsească din referinţele principale ale istoricilor, filologilor şi sociologilor români, maghiari ori ale acelora din alte state ale Europei Centrale.
Victor NeumannLectura ne pune în contact cu minți și suflete care au examinat deja multe dintre problemele care ne preocupă și au găsit soluții, așa că nu suntem condamnați să repetăm toate experiențele prin care s-a trecut.
Gabriel PurcarusHOUSE OF CARDS / CULISELE PUTERII (2013-2016) • Cu: Kevin Spacey, Robin Wright, Kate Mara, Corey Stoll, Michael Kelly, Neve Campbell • O producţie Netflix (SUA).
Razvan Braileanu
Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]
Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social
Abonamente interne cu
expediere prin poștă
45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an
Abonamente interne cu
ridicare de la redacție
36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an