„Ceea ce Traian Basescu a gresit in privinta SMURD si a lui Raed Arafat, dumneavoastra riscati sa gresiti acum in privinta ICR si a lui Patapievici.“
Fara AutorAl doilea volum scos de Zoltán Rostás împreună cu doctoranda sa în sociologie Florentina Ţone în seria Tânăr student, caut revoluţionar (primul volum, de mai mici dimensiuni şi subintitulat „La început a fost frica“, a apărut anul trecut)...
Paul CernatIter in silvis conține 10 eseuri scrise inițial de Ioan Petru Culianu în trei limbi diferite (italiană, franceză și germană). Elementul comun al studiilor reunite în volum –apărute în diverse publicații între anii 1975 și 1980 – este fenomenologia cu multiple fațete a gnozei.
Octavian ManeaVorbim prea rar despre o realitate tristă: statul român, cu precădere în anii ’40-’50, și-a ucis propriii cetățeni în numele unor fantasme ideologice.
Adrian CioflâncaÎn autoplagiatul echipei acad. I. Sinescu se poate vorbi, cel puţin în ce priveşte materialul iconografic, de un cuadriplicat, o situaţie nemaiîntâlnită până acum în literatura ştiinţifică.
Peter ManuCa și în cazul Kosovo sau al Libiei, o eventuală implicare internațională în Siria ar avea o miză politică simbolică aflată dincolo de rațiuni umanitare pure.
Octavian ManeaFenomenul „Primăverii arabe“, ca de altfel numeroase alte observaţii privitoare la „lumea arabă“, nu poate fi discutat sub semnul generalizărilor periculoase.
Laura SitaruIdeea guvernului de la Budapesta de a forța renașterea patriotismului ungar în interiorul și în afara granițelor, pentru a găsi, în acest fel, un obiectiv comun necesar pe măsură ce criza economică se adâncește, îi irită pe vecinii Ungariei. Dacă se lasă provocați, vor face, însă, jocul Budapestei, într-o perioadă în care și România încearcă o expansiune spre Est, folosind aproape aceleași metode ca și Ungaria.
Sabina FatiMulți politicieni care nu au făcut altceva decât să participe la un vast proces de manipulare a maselor – și câți oameni inteligenți și cultivați au devenit, sub presiunea acestei masive manipulări, „mase“ – denunță deficitul de democrație al „erei Traian Băsescu“.
Stefan VianuAtât timp cât nu și-a pierdut mințile și nici nu e dispus să piardă la nesfârșit timpul, publicul așteaptă de la mass-media să afle, să se lămurească, să rămână cu ceva, nu doar să se distreze. Și așteaptă ca jurnaliștii să se indigneze atunci când politica o face lată. Și jurnaliștii așteaptă ca publicul să se indigneze și să facă masă critică.
Brîndușa ArmancaUn oraș nu e frumos doar dacă plesnește de panseluțe și trandafiri. El e frumos dacă oamenii lui se poartă frumos, dacă își respectă unii altora efortul, munca și valorile.
Cosmin AlexandruAlegerile locale de ieri au reprezentat poate un test pentru parlamentare, dar cu siguranță au arătat cât de profitabil a fost pentru putere turul unic de scrutin: procentele obținute de USL în multe județe din țară nu lasă loc de prea multă îndoială, chiar dacă e vorba, încă, de rezultate din numărători parțiale sau paralele, efectuate de partide.
Raluca AlexandrescuSeverin şi Mang sunt încă în funcţii...
Dan PerjovschiLa început, puţini au crezut în Nicuşor Dan. Puţin boem, puţin autist, mereu preocupat de soarta clădirilor Bucureştilor, luate cu asalt de rechinii imobiliari. Sirenele lui Oprescu i-au pus în cârcă... părăginirea Halei Matache! Când a venit cu ideea de a candida la Primăria Generală a Bucureştilor...
Rodica Palade
Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]
Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social
Abonamente interne cu
expediere prin poștă
45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an
Abonamente interne cu
ridicare de la redacție
36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an