Revirimentul grupărilor extremiste peste tot în lume și mai cu seamă în societățile democratice nu mai poate fi considerat drept un fenomen izolat. E un fenomen comparabil, ca impact pe termen lung, cu terorismul, pentru că împărtășește, în fond, aceleași obiective: folosirea fricii ca instrument de dominare și control.
Raluca AlexandrescuAr trebui să fim foarte atenți la legile reformei justiției pe care le pregătește domnul Toader și pe care premierul Tudose le așteaptă cu nerăbdare nu mai târziu de 1 septembrie.
Rodica CulcerDiscuția despre familie se întemeiază prea adeseori pe falsuri și nerecunoașterea unor crime seculare.
Ion VianuSMERȘ, moarte spionilor, este de mulți ani parte a mitologiei rusești. Adesea invocat, când vine vorba despre corupția elitei politice și economice de la Moscova, SMERȘ e un fel de Vlad Țepeș al rușilor, singurul care mai poate pune ordine în Rusia. Mitul, însă, e rezultatul propagandei comuniste, nimic mai mult.
Armand GosuUrmează încă doi ani de liniște pentru mafia doctoratelor plagiate. Să își poată vedea de treabă, înlăturând oameni oneşti şi incomozi, modificând legi în interes propriu, desființând instituții.
Melania CinceaCa jucător politic, chiar şi într-o eră postideologică, USR trebuie să-şi găsească o orientare unitară pe care să o facă publică.
Anca LazarescuDin păcate, peisajul economiei noastre performante este deşertic, marcat de incertitudini şi deficite acoperite prin improvizaţii.
Lidia MoiseModul cinic în care preşedintele Trump a convertit un eveniment în care o persoană a murit în urma confruntărilor politice în calcul electoral ar trebui să fie dovada falimentului moral al Casei Albe sub administrația sa.
Cristian CampeanuS-a dat startul celei mai ciudate campanii din istoria recentă a Germaniei. O campanie politicoasă, aproape plicticoasă, fără răsturnări de situaţii, fără prea multe necunoscute.
Eliza FrancuSă pierzi jumătate de miliard de lire de pe-o zi pe alta nu e puțin lucru. Nici măcar pentru Marea Britanie. Este și mai neplăcut atunci când te-ai obișnuit să contezi pe banii aceștia an de an.
Victor PopaAplicațiile militare Zapad reprezintă paranoia strategică a Rusiei în privința extinderii NATO.
George VisanÎn prima săptămână a lunii iulie, chioșcurile de ziare pariziene au început să se umple cu publicații de pe coperta cărora o femeie te privea fix. O privire puternică, pătrunzătoare, care îți rămâne agățată de retină. E privirea omului care a supraviețuit infernului, care nu-și mai face iluzii. O femeie frumoasă, ca o madonă, aveau să o caracterizeze colegii din politică.
Ioana MoldovanDeși conjunctural atenția lumii revine la criza din peninsula coreeană, la Tokyo marea problemă a securității asiatice este mai degrabă legată de revizionismul regional al Beijingului.
Octavian ManeaDomnule Grebu, veniți în România mai mult în va¬canțe. Acasă este, pentru dvs., Franța. Cum ați re¬găsit țara acum?
Interviu Realizat De, Ramona UrsuO expoziție aparte și bucuroasă se poate vedea cu folos în centrul Bucureștiului.
Magda CarneciJurnalul lui Eugen Negrici se citește cu delectare intelectuală, mai ales că în cuprinsul său nu avem mari tensiuni și drame personale, de care să ne impresionăm: el nu a dovedit cine știe ce curaj în timpul regimului trecut, dar nici un oportunism lucrativ.
Daniel Cristea-enacheTriumful câștigătorilor reprezintă un îndemn de a nu renunța la profesiile captivante din jurul televiziunii și filmului.
Brîndușa Armanca
Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]
Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social
Abonamente interne cu
expediere prin poștă
45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an
Abonamente interne cu
ridicare de la redacție
36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an