ANUL XXVIII (1481) (23 Octombrie 2018)

Megalomanul

23.10.2018

Un funcționar neales, numit pe motive politice, se vede pe sine mai presus de un președinte ales de șase milioane de votanți. De fapt, el se vede mai presus de toată lumea.

Andrei Cornea

Timpul sfidării se subțiază

23.10.2018

Arta sfidării a atins perfecțiunea sub binomul paralel Dragnea-Tudorel.

Andreea Pora

De ce iubesc profesorii tineri dictatura?

23.10.2018

O școală pervertită de prejudecăți antiliberale va perverti la rândul ei și generațiile viitoare.

Cristian Campeanu

Liber la infracțiuni, interzis la proteste

23.10.2018

În al doisprezecelea ceas, avem nevoie de campanii civice mai bine organizate și structurate, dar mai ales avem nevoie de acțiune politică.

Rodica Culcer

Bătălia pentru Ucraina: faza pe biserică

23.10.2018

Autocefalia Bisericii Ortodoxe Ucrainene e simbolul eșecului neoimperialismului lui Putin din fostul spațiu sovietic.

Armand Gosu

Sine ira et studio – o misiune imposibilă?

23.10.2018

Nu sunt sub nicio formă adepta lipsei de limite în permutările bioetice duse la absurd. Doar atâta lucru (îmi) pretind, ca creștin: să nu îngrop capul în nisip, precum struțul, pentru a-mi da impresia că ceea ce nu accept sau nu doresc nici nu există. Dimpotrivă. Vreau să dovedesc forța credinței creștine ori de câte ori e nevoie, în încercări cât mai istovitoare. Vreau să ilustrez puterea lucrătoare a distincției de bun-simț între a critica și a judeca. Biserica mea e o corabie în înfruntarea valurilor, nu e un ghettou sclerozat. Corabia nu se poticnește în mijlocul oceanului.

Marina Dumitrescu

„Roexit?“ Bătălia pentru „inimile și mințile“ românilor

23.10.2018

Recentul Eurobarometru este cel mai precis indicator al performanței propagandei antieuropene care este dusă de doi ani de către actuala coaliție de guvernare.

Madalin Hodor

Geopolitica ortodoxă. Trezirea la realitate

23.10.2018

În numele unei teorii politice despre o ipotetică „a treia Romă“, Moscova face tentativa agresiv-atrăgătoare de a se erija în noul centru al lumii ortodoxe.

Radu Preda

Brexit-ul și consecințele sale

23.10.2018

Eventuala hegemonie franco-germană post-Brexit va accentua suspiciunile în interiorul UE și va crea destule tensiuni interne, și nu doar pe relația Est–Vest.

Alexandru Lazescu

Afacerea Khashoggi – un test pentru Occident

23.10.2018

Pentru multe puteri occidentale, Arabia Saudită reprezintă un partener la care nu se poate renunța.

Stefan Popescu

Noua „Miss Julie“ și teatrul antimodernilor, în deschiderea FNT

23.10.2018

Spectacolul „Miss Julie“ al trupei de la Schaubühne propune un Strindberg deconstruit, păstrând din tușele naturalismului în care se înscrie dramaturgul suedez esențele tari ale unei poezii surprinzătoare pentru sensibilitatea contemporană.

Andreea Nanu

Însemnări din vremuri tulburi şi ţinuturi exotice

23.10.2018

De curând, la Editura Polirom a apărut volumul Însemnări din vremuri tulburi şi ţinuturi exotice, de Cristian Preda, care, în calitate de secretar de stat la Ministerul Afacerilor Externe și, mai apoi, deputat european, a ajuns, pentru întâlniri oficiale sau ca membru al unor echipe de observatori electorali, în țări dintre cele mai exotice.

Cristian Preda

Sexualitate & societate (I)

23.10.2018

Publicăm în continuare un fragment inedit din volumul lui Andrei Oişteanu, „Sexualitate şi societate. Istorie, religie şi literatură“, ediţia a doua, revăzută, adăugită şi ilustrată. Cartea urmează să apară la Editura Polirom şi să fie lansată la Târgul de carte Gaudeamus, sâmbătă, 17 noiembrie, ora 13. Din considerente practice au fost elminate notele.

Andrei Oisteanu

Banalitatea amneziei

23.10.2018

ÎMI ESTE INDIFERENT DACĂ ÎN ISTORIE VOM INTRA CA BARBARI ∙ Scenariul și regia: Radu Jude ∙ Cu: Ioana Iacob, Alex Bogdan, Alexandru Dabija, Claudia Ieremia, Șerban Pavlu ∙ Câștigător al Globului de Cristal la Festivalul de la Karlovy Vary ∙ Produs de Hi Film Production ∙ Distribuit în România de Micro Film începând cu 28 septembrie 2018.

Catalin Bogdan

Din mărturiile unor prahoveni implicaţi în Primul Război Mondial

23.10.2018

„Oamenii se scurgeau din toate satele şi târgurile din spatele frontului către Bucureşti, înnebuniţi de spaimă, urcaţi în căruţe şi pe jos, cu tot avutul ce putuseră lua, în grabă, cu copii, femei şi moşnegi, chiar şi cu morţi la capul cărora ardeau lumânări şi pe care nu-i putuseră îngropa.“ (Toma T. Socolescu)

Codrut Constantinescu

DOREL ȘANDOR: România în prag critic

23.10.2018

Suntem la aproape 30 de ani de la revoluție și România pare așezată pe un drum prost din multe puncte de vedere. Cum de am ajuns aici? Care e explicația de fond? Ce s-a schimbat sau nu în societate?

Interviu Realizat De, Andreea Pora

Într-o teacă: jurnalismul și literatura

23.10.2018

Cum se percepe instituțional statutul jurnalistului în România în prezent se poate vedea în legile actuale și în relația cu diverse organizații de creație.

Brîndușa Armanca

Absenții

23.10.2018

OUG 92 (a lui Tudorel) n-a avut parte de protestele triumfale cu care a fost întâmpinată OUG 13 (a lui Iordache). Poate unde era prima. Ehei, multe s-au schimbat între OUG 13 și OUG 92.

Tia Serbanescu

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22