Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Dragnea și-a delegat atribuțiile de șef al Camerei Deputaților lui Florin Iordache
Redacția - - - -
2018-10-08
Actualitate Interna
3

Presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, si-a delegat atributiile dupa infrangerea usturatoare de la referendum lui Florin Iordache,

 

 

"In data de 8 octombrie 2018, atributiile presedintelui Camerei Deputatilor vor fi exercitate de domnul deputat Florin Iordache, vicepresedinte al Camerei Deputatilor", arata decizia publicata, luni, in Monitorul Oficial.

 

Pe agenda oficiala a presedintelui Camerei Deputatilor nu figureaza, luni, nicio intrevedere, scrie Ziare.com. 

 

Miscarea are loc in contextul in care presedintele Camerei Deputatilor ar fi urmat sa sesizeze luni Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) privind un conflict intre Parlament si Parchetul General. Informatia privind depunerea sesizarii la CCR a fost confirmata oficial de Florin Iordache, care a spus ca sesizarea va ajunge la CCR atunci cand textul va fi finalizat.

 

Pe 25 septembrie, Florin Iordache a declarat, in sedinta Comisiei Juridica a Camerei Deputatilor, in cadrul dezbaterilor privind OUG 6/2016, ca prin semnarea protocolului cu SRI in anul 2016, procurorul general, Augustin Lazar, a transformat Serviciul Roman de Informatii in organ de cercetare penala, astfel SRI primind puteri sporite.

 

"Din punctul meu de vedere, protocoalele sunt inadmisibile si modul in care procurorul general a semnat aceste protocoale este de natura sa creeze un conflict constitutional si ne gandim foarte clar sa declansam un conflict constitutional datorita faptului ca prin semnarea de catre procurorul general a acestor protocoale, ma refer si la cel din 2009 si la cel din 2016, a venit sa adauge la Codul de Procedura Penala. (...)

 

Prin semnarea acestor protocoale, procurorul general a venit sa adauge la CPP si a transformat SRI in organ de urmarire penala. Noi analizam daca nu este vorba despre un conflict constitutional si daca este necesar sa sesizam Curtea Constitutionala", a sustinut Iordache.

 

 

 

TAGS : dragnea psd camera deputatilor delegare atributii florin iordache
Comentarii
Emil Nicolae 2018-10-09
Această poveste cu ”protocoalele” este, deopotrivă, și perversă, și manipulatorie / propagandistică. Adică: nefiind dotate tehnic, parchetele ș.c.l. au apelat la ”servicii”, care dețin mijloacele necesare investigațiilor din dosare. E foarte simplu. Altfel, anumite probe nu puteau fi obținute. Rolul ”protocoalelor” era tocmai acela de a REGLEMENTA colaborarea. Trebuia lăsată această colaborare la voia întâmplării? Abia atunci am fi putut vorbi despre abuzuri. Ceea ce rămâne de discutat / cercetat este dacă, în raport cu prevederile din ”protocoale”, au existat eventuale încălcări ale reglementărilor stabilite. În rest - perdea de fum și tulburarea minții celor dispuși să creadă în demagogie!
?????? 2018-10-08
Opinați că o astfel de delegare a atribuțiilor ar trebui votată în Camera Deputaților ?
Opinați că personajele implicate de fapt au insatisfacții despre hotărârile CSAT ?
CHARLIE 2018-10-08
Florin Iordache este foarte potrivit in locul lui Dragnea, chiar si temporar. E un om ascultator (lui Dragnea) si in plus s'a dovedit de ministru, pana a fost mazilit, de a fi un bou sinistru.
Total 3 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
1134
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22