Pe aceeași temă
Consiliu de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia va fi demis pe 16 aprilie 2015, cand este convocata Adunarea Generala a Actionarilor, pentru ca nu s-au indeplinit indicatorilor de performanta, cu peste 25%. Actionarul majoritar al CE Oltenia este Ministerul Energiei, relateaza Hotnews.
Andrei Gerea, ministrul Energiei, si-a exprimat nemultumirea legata de modul de functionare al CE Oltenia, avand nelamuriri legate de incheierea unor contracte de furnizare carbune, pentru care a sesizat DNA si DIICOT.
Ministrul a declarat ca a sesizat DNA si DIICOT in privinta unui contract incheiat de Complexul Energetic Oltenia si o firma de apartament nou infiintata din Constanta, BVA Coal SRL, prin care a vandut 1,2 milioane tone de lignit, la un pret posibil sub costuri : "Ramane problema rentabilizarii companiei, care de o buna perioada de timp inregistreaza scaderi semnificative. Avem de-a face cu neindepliniri foarte serioase ale planului de productie, ale angajamentelor, tintelor contabile si asa mai departe. Vorbim aici de indepliniri si procentaje cuprinse intre 25% si 50%", a declarat ministrul cu ocazia unei vizite la Targu Jiu.
CITITI SI: Complexul Energetic Oltenia: dintr-o companie rentabila la un pas de insolventa
Din Consiliul de Supraveghere al CE Oltenia fac parte Gabriel Dumitrascu, Alin Chitu, Razvan Purdila, Dorin Spataru, Ana Porumbel si Daniel Naftali.
Minerii si energeticienii, angajati au Complexului Energetic Oltenia (CEO), au cerut in mai multe randuri si demisia directorului general Laurentiu Ciurel (fost membru PSD, un apropiat al premierului Ponta), acuzandu-l ca in cei doi ani de management privat a transformat o companie rentabila intr-o societate cu risc de insolventa. Laurentiu Ciurel este urmarit penal pentru trei infractiuni de abuz in serviciu, in dosarul privind contractele primite de casa de avocatura Sova& Asociatii la Turceni si Rovinari.