Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia va fi DEMIS pe 16 aprilie

P.c. | 17.03.2015

Pe aceeași temă

Consiliu de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia va fi demis pe 16 aprilie 2015, cand este convocata Adunarea Generala a Actionarilor, pentru ca nu s-au indeplinit indicatorilor de performanta, cu peste 25%. Actionarul majoritar al CE Oltenia este Ministerul Energiei, relateaza Hotnews.

 

Andrei Gerea, ministrul Energiei, si-a exprimat nemultumirea legata de modul de functionare al CE Oltenia, avand nelamuriri legate de incheierea unor contracte de furnizare carbune, pentru care a sesizat DNA si DIICOT.


Ministrul a declarat ca a sesizat DNA si DIICOT in privinta unui contract incheiat de Complexul Energetic Oltenia si o firma de apartament nou infiintata din Constanta, BVA Coal SRL, prin care a vandut 1,2 milioane tone de lignit, la un pret posibil sub costuri : "Ramane problema rentabilizarii companiei, care de o buna perioada de timp inregistreaza scaderi semnificative. Avem de-a face cu neindepliniri foarte serioase ale planului de productie, ale angajamentelor, tintelor contabile si asa mai departe. Vorbim aici de indepliniri si procentaje cuprinse intre 25% si 50%", a declarat ministrul cu ocazia unei vizite la Targu Jiu.

 

CITITI SI: Complexul Energetic Oltenia: dintr-o companie rentabila la un pas de insolventa

 

Din Consiliul de Supraveghere al CE Oltenia fac parte Gabriel Dumitrascu, Alin Chitu, Razvan Purdila, Dorin Spataru, Ana Porumbel si Daniel Naftali.

 

Minerii si energeticienii, angajati au Complexului Energetic Oltenia (CEO), au cerut in mai multe randuri si demisia directorului general Laurentiu Ciurel (fost membru PSD, un apropiat al premierului Ponta), acuzandu-l ca in cei doi ani de management privat a transformat o companie rentabila intr-o societate cu risc de insolventa. Laurentiu Ciurel este urmarit penal pentru trei infractiuni de abuz in serviciu, in dosarul privind contractele primite de casa de avocatura Sova& Asociatii la Turceni si Rovinari.

 

CITITI SI: Protest la Targu-Jiu: 4.000 de angajati de angajati ai Complexului Energetic Oltenia cer DEMISIA lui Victor Ponta si a conducerii companiei

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22