Migranții au luat cu asalt punctul de frontieră Kuznița. Asaltul este coordonat de forțele belaruse

Redactia | 16.11.2021

Migranții aduși de regimul Lukașenko la granița cu Polonia au luat, marți, cu asalt punctul de trecere a froniterei de la Bruji-Kuznița.

Pe aceeași temă

Migranții aduși de regimul Lukașenko la granița cu Polonia au luat, marți, cu asalt punctul de trecere a froniterei de la Bruji-Kuznița. Forțele de ordine poloneze au folosit tunurile cu apă și gaze lacrimongene pentru a dispersa mulțimea.

În imaginile publicate pe canalul de Telegram al NEXTA și în filmările publicate de ministerul Apărării din Polonia potate fi văzut un grup mare de migranți care ia cu asalt punctul de trece a frontierei dintre Belarus și Polonia.

De asemenea, în alte imagini pot fi văzuți migranții care forțează și chiar rup gardul din sârmă ghimpată de la graniță.

Polițiștii și grănicerii polonezi au fost loviți cu pietre și sticle. Unii migranți au aruncat chiar și cu grenade acustice, pe care, cel mai probabil, le au de la forțele de securitate din Belarus.

Ministerul Apărării din Polonia susține că asaltul este coordonat de forțele speciale din Belarus.

Ministerul a publicat și imagini în care se văd soldați printre migranți.

Polonia a anunțat că va începe, din decembrie, construirea unui gard permanent de-a lungul graniței cu Belarusul, într-o încercare de a opri fluxurile de migranți. Lucrările ar urma să se finalizeze în primul semestru al anului 2022, a anunțat, luni, ministrul polonez de interne.

Polonia a instalat deja un gard temporar de-a lungul frontierei pentru a-i opri pe migranţii care intră ilegal în ţară. Gardul este făcut din sârmă ghimpată şi are o înălţime de aproximativ 2,5 metri. Acesta va fi înlocuit cu un gard permanent de 5,5 metri înălţime şi dotat cu senzori de mişcare şi camere de luat vederi. Bugetul alocat acestui proiect se ridică la 366 de milioane de euro.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22