Cântece legionare şi slăvirea Căpitanului la Mânăstirea Petru Vodă

Rodica Palade 22.02.2011

De același autor

La Mânăstirea Petru Vodă măicuţele îi cântă arhimandritului Iustin Pârvu, întemeietorul schitului, de ziua lui, „Sfântă tinereţe legionară“. La sfârşit, monahul zice: „Vă mulţumesc pentru emoţia pe care mi-aţi creat-o până la lacrimi“. Tot în mânăstire mai e un călugăr, Teodor Stănescu, implicat în anii 50 în experimentul Piteşti şi care elogiază memoria Nicadorilor (care l-au asasinat pe I.G. Duca în 1933), neezitând să salute nazist de câte ori are ocazia. Nu sunt simple întâmplări ajunse pe YouTube, ci e vorba de un „program“, întrucât încă din 2001 Iustin Pârvu, în revista Permanenţe, numeşte legionarismul drept „forma cea mai înaltă a geniului românesc“, iar „profunzimea Mişcării este atât de mare încât nimeni nu o poate pătrunde, raţional nu o încape“. Arhimandritul Pârvu s-a mai făcut remarcat şi prin contestarea paşapoartelor biometrice ca însemne ale Satanei şi prin concepţiile retrograde conform cărora „Biserica Ortodoxă nu are nevoie să se amestece cu nimic altceva ca să nu se dilueze“.

Legea 107/2006 interzice răspândirea, deţinerea în vederea răspândirii sau utilizării în public a simbolurilor fasciste, rasiste sau xenofobe, ca şi sloganurile, formulele de salut care promovează ideile, concepţiile sau doctrinele fasciste.
Mânăstirea Petru Vodă a intrat în vizorul Parchetului General, ca urmare a unei sesizări primite de la Muzeul Holocaustului din Washington, procurorul de caz urmând să stabilească cine a comis infracţiunea, care se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani şi interzicerea unor drepturi.

Solicitată să-şi spună punctul de vedere, conducerea BOR tace. Sperăm că explicaţiile ei despre propaganda legionară din lăcaşurile pe care le patronează să vină înainte de a se apuca de colecta naţională pentru Catedrala Neamului.

Citeste si despre: Miscarea Legionara, Biserica Ortodoxa, manastire, etremism, antisemitism.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22