Mamita se uita siderata la copilasii care au picat bacul si anul asta. Si doar a facut tot posibilul, a muncit si 14 ore pe zi ca sa aiba 500 de euro sa dea mita profesorilor. Numai ca o conspiratie haina intre SRI, politie si procuratura a dat de urma acestui complot si acum loazele se intreaba unde au gresit si cine le-a stricat vacanta.
Ar da vina pe mam`are, insa o aude cum prin vocea fostului ministru al educatiei, Ecaterina Andronescu, sopteste gales batind din pleoape ca micutii n-au nicio vina, au numai 18 ani, vinovati sunt profesorii care au luat mita.
Domnul Goe zice si el prin vocea premierului Ponta eh, si daca s-au comis infractiuni, daca sunt nereguli, trimiteti copiii acasa, mai vorbim saptamana viitoare.
Si mam`are si domnul Goe cunosc extrem de bine ce inseamna sa copiezi. Adica sa furi munca altora, sa pacalesti care va sa zica legea si sa-i trimiti un smecheresc „fraiero, ia uite ce diploma frumoasa am”.
Sa nu uitam ca cei care dau bacalaureatul anul asta, la anul au drept de vot. Si nu poti sa superi un asa electorat in formare. Cu blindete, asadar.
Ceea ce intimpla in invatamintul romanesc de ani si ani de zile poate fi simplu ilustrat cu o singura imagine: parinti care se imbrincesc cu politistii veniti sa-i ia la audieri pe elevii de la liceul Dimitrie Bolintineanu. Coruptia generalizata, in care se amesteca elevi, parinti, profesori si inspectori, se suprapune peste spaima politicienilor-profesori de pe la universitatile particulare ca n-or sa mai aiba de pe urma cui sa-si umple buzunarele.
Intre timp, cei care au reusit sa fraudeze examenul si n-au fost prinsi se lauda pe forumuri cu metodele ingenioase pe care le-au aplicat pentru a trece de examen.
Romania e tara cu cei mai multi doctori, 251 de titluri la milionul de locuitori, fata de Polonia care are 81. Romania nu are nici o universitate in top 500, Polonia are 3.
Multi dintre acestia nu sint altceva decit niste „dottore”, oameni care nu inteleg importanta acestui titlu academic. De fapt nu inteleg miza uriasa pe care o reprezinta un sistem performant de invatamint. Daca ei au putut sa fenteze, nu-si fac griji. Or sa poata si generatiile viitoare.
Ce se intimpla insa cu elevul cu cearcane, obosit dar fericit ca a muncit 12 ani si acum a luat cu brio bacalaureatul? Nimic, linga el se va aseza in banca o loaza pleznind de sanatate, bronzata si care ii va spune la ureche: „Ochelaristule, dau niste banuti daca-l lasi pe mandea sa traga decit cu ochiu la examen. Hai, nu fi naspa, ca nu moare nimeni daca iau si io cinciu”.
Comentarii 4
road - 07-10-2013
Din pacate ai dreptate. Fiul meu, proaspat absolvent al colegiului Tudor Vianu, a fost admis la o universitate in UK. Primul sfat pe care i l-am dat a fost sa nu se gandeasca la o revenire in tara.
RăspundeGabi - 07-07-2013
Cand i-am vazut pe parintii aia isterici cum tipau,mi s-a facut sila!Cum pot sa-si invete copiii sa dea szpaga in loc sa-i puna sa invete?Daca erau nevinovati,ce daca erau dusi cu autobuzele sa dea declaratii?Ati vazut cum toti,cu exceptia unuia singur,spuneau ca ei nu stiu nimic,nu au auzit nimic?Mincinosi iar unii viitori infractori!
Răspundemihai - 07-06-2013
In fiecare centru de examen a existat cel putin un gunoi care prin comportament a compromis corpul profesoral( cazul Bolintineanu a fost pe lista neagra, dar ce ne facem cu celelalte n cazuri care nu au fost date in vileag). La ora actuala 60% din cadrele didactice sunt venite si nu chemate in sistem . Acest fapt reprezinta rezultatul mediocritatii clasei politice care se perinda la guvernare de 23 de ani.
Răspunderonea - 07-05-2013
Ochelaristul obosit dar fericit ca a muncit 12 ani de care vorbiti este viirorul informatician din California, medic din Franta, matematician in Germania. Loaza despre care vorbiti este viitorul prim-ministru al Romaniei , care guverneaza peste mama, tata fratii si copii celorlalte loaze ca el.
Răspunde