PSD nu e un veritabil partid de stânga, ci e unul patrimonial-conservator, structurat în jurul vasalității și clientelismului, al cărui bazin electoral esențial e format dintr-o populație săracă, ignorantă și mai ales lipsită de conștiință civică.
Andrei CorneaCum România e sau, în tot cazul, a fost plină de binoame care de care mai faimoase - PSD-PNL, SRI-DNA, Băsescu-Udrea -, e normal ca trendul să se mențină. Vedem încropindu-se un nou binom a cărui celebritate chiar ar fi de neegalat: CCR-majoritatea parlamentară PSD(ALDE).
Andreea PoraDragnea şi Ponta sunt metastaze ale cancerului pe care îl reprezintă PSD și care macină România de 27 de ani.
Rodica CulcerPartidele nu sunt toate „aceeași mizerie“, dar nu pentru că opoziția oferă o alternativă curată, ci pentru că PSD excelează în mizerie ca nimeni altul.
Cristian CampeanuFosta speranță a politicii românești promovate de Traian Băsescu ne explică, acum, când universul perfect i se clatină în zăngănit de cătușe, cum totul în jur este o conspirație mondială împotriva ei.
Ramona UrsuCum își poate exercita ministrul Justiției atributul constituțional de „autoritate“ asupra procurorilor?
Ondine GhergutCu două Brexit-uri simultane, Uniunea Europeană curtează viitoarea criză structurală.
Traian UngureanuDacă Berlinul și Parisul riscă un carnagiu economic prin tratarea Marii Britanii ca pe un proscris, atunci ne întoarcem în Europa anilor ’30.
Tom GallagherNici nu a început procesul de negociere cu UE și deja Londra se confruntă cu câteva crize importante: potențiala secesiune a Scoției și Irlandei de Nord, plus chestiunea Gibraltarului.
Alexandru LazescuScandalul implicării Rusiei în procesul electoral american este departe de a se fi încheiat și fiecare nouă dezvăluire întărește suspiciunea că intervenția Moscovei ar fi înclinat balanța electorală în favoarea lui Trump.
George VisanBrexit a fost o decizie politică, asumată cu entuziasm temperat de politicienii britanici, dar procesul de desprindere, care urmează să fie negociat în următoarele luni, va ţine cont de sensibilităţile economiei britanice.
Lidia MoisePrognozele analiștilor care afirmă că 2017 va fi un an dramatic pentru Rusia capătă ceva substanță odată cu izbucnirea unui val de demonstrație anticorupție pe întregul teritoriu al federației.
Armand GosuIstoria Mării Negre este una de tip conglomerat, intersectând destinal și politic venețieni, genovezi, greci, bizantini, englezi, francezi, germani, ruși, ucraineni, cazaci, evrei, turci, tătari, georgieni, moldoveni, români etc., pentru a nu intra în istoria triburilor răzlețite venite din stepa asiatică, amestecate până la indistinct în marele malaxor al istoriei. Sabina Fati a readus la suprafață istoria locului, una a unor tensiuni vechi, fiecare cu moștenirea ei.
Angelo Mitchievici„Lucrătorul de securitate care merge într-o fabrică trebuie să fie privit cu încredere de oameni, cu simpatie, pentru că altfel, este un lucrător cu rezultate slabe“. (Nicolae Ceauşescu
Codrut ConstantinescuCompania Noism a ales să reprezinte La Bayadère mai ales pentru subiectul exotic al libretului, care rimează cu spațiul japonez în care pulsează o spiritualitate adâncă dominată de idealism și mister.
Doina Papp„Nu vă poate ajuta nimeni, descurcaţi-vă cum puteţi! Şi aşa s-a exagerat cu (sic!) cutremurul din 4 martie!“
Madalin HodorPogromul din 1899 a schimbat definitiv atmosfera în Iași, marcând un precedent pentru tulburările antisemite viitoare.
Maria Madalina IrimiaIdeea că toți jurnaliștii fac compromisuri, vehiculată intens, este o extrapolare nedreaptă.
Brîndușa Armanca
Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]
Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social
Abonamente interne cu
expediere prin poștă
45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an
Abonamente interne cu
ridicare de la redacție
36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an