Ce-ar trebui să facă guvernul, în condițiile pandemiei Covid-19? Să acționeze la timp și nu mai târziu. Să facă ce-i de făcut și nu mai puțin.
Andrei CorneaNenorocirea prin care trece omenirea este acel moment de răscruce în care măștile cad. Care scoate la suprafață ce e mai bun sau mai rău din oameni. În care fiecare dintre noi își dă adevărata măsură.
Andreea PoraSfârșitul pandemiei ne va găsi într-o altfel de lume. Nimic nu va mai fi la fel.
Madalin HodorOMS a declarat pandemie de coronavirus (Covid) omologând astfel noul pericol mondial. El ne mai lipsea! De parcă n-aveam destule pericole și fără să bage China toată lumea-n boală.
Tia SerbanescuSe vede în această conjunctură globală excepțională cât de importantă este presa și cât de necesară este respectarea principiilor etice ale profesiei.
Brîndușa ArmancaAmânat, anulat, interzis. Distanțare socială, autoizolare, încetinire. Contacți.
Dan PerjovschiDupă mascarada din jurul învestirii guvernului Orban 2, vom rezolva mai ușor dilema postdecembristă privind raportul dintre cinism și lipsă de inteligență la nivelul clasei politice românești.
Rodica CulcerPreședintele Macron a invitat la o reflecție post-pandemie asupra modelului de dezvoltare planetar din ultimele câteva decenii „care își arată defectele”.
Raluca AlexandrescuPandemia venită din China va trece, însă va lăsa în urmă o severă criză economică și importante mutații geopolitice și geoeconomice, cu o puternică tendință spre de-globalizare.
Alexandru LazescuVirusul s-a răspândit în peste 100 de țări din întreaga lume, ceea ce a determinat Organizația Mondială a Sănătății să declare pandemie de Covid-19.
Cristian CampeanuCriza epidemiei de coronavirus din Europa este revelatoare pentru disfuncționalitățile, dar și pentru lipsa solidarității dintre statele membre.
Stefan PopescuAceastă criză s-ar putea termina în patru săptămâni, cu semnarea unui nou acord care să crească prețul barilului, să liniștească piețele financiare înaintea referendumului și să consolideze rubla.
Armand GosuInterviu cu Daniel Dăianu, președintele Consiliului Fiscal, fost ministru de finanțe
Andreea PoraInterviu cu Smaranda Vultur, doctor în Litere la Universitatea Bucureşti, critic literar, specialistă în istorie orală.
Cristian PatrasconiuÎncepând cu 1 martie, Luxemburgul a devenit un laborator de mobilitate pentru secolul XXI, o realizare inedită pentru o țară foarte puțin cunoscută în lume.
Ioana MoldovanAlexandru Repan a impus pe datele naturale ale talentului său un profil anume al actorului charismatic definit prin cultură, educație și bun-gust. Un Jeremy Irons, la fel de deștept și seducător.
Doina PappFascinant demersul lui Douglas Smith de a pune sub lupă destinele nobilimii ruse în preajma lui 1917.
Codrut ConstantinescuOrașul leagă și dezleagă destine, conflicte afective, produce revelații și descarcă energiile reflexive, generează subtile inter-cauzalități socio-etno-mentalitare.
Dan C. MihailescuScriitoarea israeliană Ayelet Gundar-Goshen a publicat până acum două romane, O noapte, Marcovici și Trezirea leilor, ambele primite cu entuziasm de presa de specialitate.
Serenela GhiteanuFilmul Ivanei Mladenović povestește întâmplări din vara petrecută în Kladovo, orașul ei natal din Serbia. Relatarea e o punere în scenă a unor situații care au marcat-o în trecut
Florin VedeanuShakespeare arată cum totul se repetă. Oamenii nu se schimbă. Natura lor rămâne la fel de pătimașă.
Andreea Nanu
Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]
Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social
Abonamente interne cu
expediere prin poștă
45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an
Abonamente interne cu
ridicare de la redacție
36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an