Însă problema principală a viziunii de „libertate maximală” este faptul că moderarea ține mai mult de „trust & safety”, domeniul care se ocupă de experiența utilizatorilor.
Ciprian CucuRealul pericol este ca Rusia să revină după război la masa europeană, în pofida ororilor comise, iar Putin să fie recuperat drept partener de dialog. Aceasta ar fi, de fapt, marea sa victorie.
Andreea PoraGuvernul a decis că inflația îl avantajează, căci îi mărește veniturile și îi reduce în termeni reali sumele pe care le datorează. Simplu și cinic.
Rodica CulcerPutin nu a „denazificat” Ucraina, dar cu siguranță a făcut-o una cu pământul. Ceea ce duce la întrebarea dacă nu cumva exact asta a fost intenția lui, o intenție genocidară camuflată într-un război.
Madalin HodorPresa a pus mâna pe un subiect fierbinte, abordat de o mare parte din publicații ca unul de senzație. Jurnaliștii cunosc rețeta aducătoare de audiență: sex, bani, moarte.
Brîndușa ArmancaRecentele numiri la CCR și ICR au arătat exact cum stăm, cine suntem și cam ce viitor ne așteaptă.
Dan PerjovschiDiversele forme de antiamericanism împărtășesc câteva elemente fundamentale: ura față de democrația liberală, capitalism, stat de drept și civilizația occidentală.
Cristian CampeanuMarea dramă a Rusiei, ce se aruncă mereu în afară, într-o logică a expansiunii fără oprire, e aceea că nu-și cunoaște înlăuntrul.
Mihai MaciEuropa Centrală și de Est are un noroc istoric cu lumea anglo-saxonă, cu SUA, Canada și Marea Britanie. Un rol fundamental joacă însă Polonia, care va fi liderul națiunilor slave.
Petre M. IancuNu doar țările de pe flancul estic, ci și cele din grupul scandinav nu au deloc încredere că o Europă suverană, sub comandă franco‑germană, decuplată de „anglo‑saxoni”, le‑ar putea asigura securitatea.
Alexandru LazescuGrupul pentru Dialog Social a organizat, pe 11 mai, ceremonia de decernare a Premiului GDS pe anul 2021 lui Cristi Danileț, precum și a Premiului GDS In Memoriam acordat lui Voicu Rădescu.
RedactiaOricine este pasionat de România interbelică, inconștient, își pune mereu și mereu aceeași întrebare: cum ar fi arătat România în anul 2022, dacă nu ar fi fost distrusă de comunism?
Codrut ConstantinescuLiteratura Andreei Răsuceanu se dovedește metafizică prin dimensiunea de permanentă meditație asupra sensului vieții și al morții, asupra sacrului și al Istoriei.
Serenela GhiteanuÎn Filantropica este multă descumpănire morală între „Crăciunul etern” al trecutului și veleitățile simplist justițiare ale prezentului. Ce poveste ascunsă spune, de fapt, „Filantropica” lui Nae Caranfil?
Corina ȘuteuUn deputat european i-a îndemnat să bea ceai de tei pe angajații BNR. Guvernatorul i-a transmis că a băut prețiosul calmant. Președintele a contribuit la dezbatere explicând de ce la BNR se bea ceai.
Cristian PredaVedetă a spectacolului e, fără îndoială, creația scenografică, mai ales că tot mai rar uriașa scenă a Naționalului bucureștean cu scenotehnica ei sofisticată e folosită la nivelul posibilităților
Doina Papp
Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]
Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social
Abonamente interne cu
expediere prin poștă
45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an
Abonamente interne cu
ridicare de la redacție
36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an